Ανδρέας Κονναρής
Ο Ρομπέρτο Περέιρα έχει στα χέρια του πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ, με τον ίδιο να καλείται να λάβει την τελική του απόφαση. Πρόκειται για μια υπόθεση που, εφόσον ολοκληρωθεί θετικά, το ΑΠΟΕΛ βάλει στο δυναμικό του έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή.
Ποιος είναι όμως ο Αργεντινός σταρ; Η πολυετής θητεία στη Serie A, το πέρασμα από την Premier League και η αγωνιστική αναβάθμιση στη μεσαία γραμμή των «γαλαζοκίτρινων».
Η αρχή στη Ρίβερ Πλέιτ
Ο Ρομπέρτο Περέιρα ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ, όπου του αποδόθηκε το παρατσούκλι «Ελ Τουκουμάνο» (λόγω της καταγωγής του από την επαρχία Τουκουμάν).
Το επαγγελματικό του ντεμπούτο πραγματοποιήθηκε το 2009 απέναντι στην Ουρακάν, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Συνολικά κατέγραψε 43 εμφανίσεις με τη φανέλα των «Μιγιονάριος», πριν κάνει το μεγάλο άλμα για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το πρώτο βήμα στην Ευρώπη
Τον Αύγουστο του 2011, η Ουντινέζε κινήθηκε αστραπιαία και απέσπασε την υπογραφή του, προσφέροντάς του πενταετές συμβόλαιο.
Στην πρώτη του τριετία στο Ούντινε, ο Περέιρα καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο ολοκληρωμένους μέσους του καμπιονάτο. Συμπλήρωσε 84 συμμετοχές στη Serie A, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε 2 φορές στο Champions League και 12 στο Europa League.

Η μεταγραφή στη «Βέκια Σινιόρα»
Το καλοκαίρι του 2014, η Γιουβέντους χτύπησε την πόρτα του, αποκτώντας τον αρχικά ως δανεικό και στη συνέχεια αγοράζοντας τα δικαιώματά του έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.
Με τη «Βέκια Σινιόρα» έζησε τις σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας του. Αγωνίστηκε στον τελικό του Βερολίνου απέναντι στην Μπαρτσελόνα, περνώντας ως αλλαγή στη θέση του Αρτούρο Βιντάλ, εν τέλη η Γιουβέντους, έχασε με σκορ 1-3. Τη σεζόν 2014-15 κατέγραψε 52 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, τις περισσότερες στην ομάδα μαζί με τους Μπονούτσι και Μαρκίζιο. Στα δύο χρόνια του στο Τορίνο κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Η εξαετία στην Premier League με τη Γουότφορντ
Τον Αύγουστο του 2016 μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Γουότφορντ, η οποία δαπάνησε 15 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.
Στο ντεμπούτο του απέναντι στην Άρσεναλ ευτύχησε να σκοράρει, ενώ συνολικά με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας μέτρησε 106 αγώνες, 16 γκολ και 6 ασίστ. Ενώ το 2019 αγωνίστηκε στον τελικό του FA Cup απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Επιστροφή στο Ούντινε Το πέρασμα από την ΑΕΚ
Μετά την τετραετία στην Αγγλία, επέστρεψε στην Ουντινέζε, όπου αγωνίστηκε με την ιδιότητα του αρχηγού μέχρι το καλοκαίρι του 2024.
Το πέρασμα από την ΑΕΚ
Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Με την Ένωση κατέγραψε γεμάτη σεζόν με 26 συμμετοχές στην κανονική διάρκεια και 9 στα playoffs, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν αποχωρήσει ως ελεύθερος.

Η Εθνική Αργεντινής
Ο «Τούκου» πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Αργεντινής τον Οκτώβριο του 2014 σε φιλικό με τη Βραζιλία.
Ήταν μέλος της αποστολής της «Αλμπισελέστε» στο Copa América του 2015 (όπου έφτασε μέχρι τον τελικό) αλλά και στο Copa América του 2019, καταγράφοντας σημαντικές παραστάσεις στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο.

Ο «Τούκου» είναι ένας ηγετικός ποδοσφαιριστής, που μπορεί να αναβαθμίσει τις νευραλγικές θέσεις του ΑΠΟΕΛ. Πάθος, αυτοθυσία, ταχύτητα, δημιουργικότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχει ο Ρομπέρο Περέιρα. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις στο κέντρο και στην επίθεση και είναι ένας παίκτης μεγάλης ποιότητας.

































