ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ανάλυση των φάσεων σε Νέα Σαλαμίνα - ΕΝΠ και Δόξα - Ολυμπιακός

Ποια η ανάλυση για τα πέναλτι - γκολ που δόθηκαν ή δεν δόθηκαν τις προηγούμενες μέρες

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ αναλύει και επεξηγεί φάσεις για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR , της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Να σημειωθεί πως οι φάσεις οι οποίες επεξηγούνται, αφορούν μόνο περιπτώσεις στις οποίες σωστά ή λανθασμένα έγινε ή δεν έγινε παρέμβαση από το VAR σε σχέση με τις αποφάσεις των διαιτητών, βάσει του πρωτοκόλλου του VAR.

Πιο κάτω, η επεξήγηση των φάσεων που προέκυψαν για τη 12η αγωνιστική (Β' όμιλος) της Β' φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Νέα Σαλαμίνα - ΕΝΠ, 17ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Να συνεχιστεί το παιχνίδι.
VAR:  Παρέμβαση – on field review – πέναλτι.
Απόφαση διαιτητή μετά το on field review: πέναλτι.
Επεξήγηση: Ο επιθετικός έχει κατοχή της μπάλας στη μεγάλη περιοχή. Ο αμυντικός δεν βρίσκει την μπάλα και ξεκάθαρα κλωτσά και ανατρέπει τον επιθετικό. Ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε την παράβαση και λανθασμένα είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το VAR διαπίστωσε την παράβαση και σωστά έκανε παρέμβαση. Σωστά άλλαξε την αρχική του απόφαση ο διαιτητής μετά από on field review.

VIDEO ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΕΝΠ, 17ο λεπτό

Νέα Σαλαμίνα - ΕΝΠ, 27ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Πέναλτι για χέρι
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης.
Επεξήγηση: Εντός της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κτυπά ξεκάθαρα στο χέρι του αμυντικού και σταματά. Το χέρι ήταν εκτός σώματος, σε αφύσικη θέση. Σωστά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και σωστά η απόφαση του επιβεβαιώθηκε από το VAR.

VIDEO ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΕΝΠ 27ο λεπτό

Νέα Σαλαμίνα - ΕΝΠ, 30ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Πέναλτι για χέρι.
VAR: Παρέμβαση – on field review – ακύρωση πέναλτι – όχι παράβαση για χέρι.
Απόφαση διαιτητή μετά το on field review: Ακύρωση πέναλτι.
Σωστή απόφαση: Πέναλτι και κίτρινη κάρτα.
Επεξήγηση: Ο επιθετικός κάνει σουτ προς το τέρμα. Ο αμυντικός, που ήταν μπροστά του, προσπαθεί να σταματήσει το σουτ και καθώς κάνει στροφή του σώματος του, κάνει κίνηση με τα χέρια του. Η μπάλα χτυπά στον αγκώνα του αριστερού του χεριού που εκείνη την στιγμή ήταν εκτός σώματος. Ο διαιτητής, από την πολύ καλή θέση στην οποία βρισκόταν, έδωσε σωστά πέναλτι. Το VAR έκανε έλεγχο στη φάση και λανθασμένα έκανε παρέμβαση. Ο διαιτητής, μετά από on field review, άλλαξε την απόφαση του.
Το VAR δεν έπρεπε να κάνει παρέμβαση γιατί η μπάλα χτύπησε στον αγκώνα του ποδοσφαιριστή ο οποίος έκανε κίνηση με τα χέρια, βάζοντας τον αγκώνα του μπροστά στο σώμα του.

VIDΕΟ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΕΝΠ 30ο λεπτό

Νέα Σαλαμίνα - ΕΝΠ, 60ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Να συνεχιστεί το παιχνίδι – όχι παράβαση για χέρι
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης.
Επεξήγηση: Ο επιθετικός παίζει την μπάλα στη μεγάλη περιοχή και η μπάλα χτυπά το χέρι του αμυντικού, από κοντινή απόσταση. Ο χέρι ήταν σε φυσική θέση χωρίς να γίνει οποιαδήποτε επιπλέον κίνηση. Ο διαιτητής σωστά είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι και το VAR σωστά επιβεβαίωσε την απόφαση του.

VIDEO ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΕΝΠ, 60ο λεπτό

Νέα Σαλαμίνα - ΕΝΠ, 65ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Να συνεχιστεί το παιχνίδι.
VAR: Καμιά παρέμβαση
Σωστή απόφαση: Παρέμβαση VAR – On field review – πέναλτι και κίτρινη κάρτα.
Επεξήγηση: Ο αμυντικός, που ήταν πίσω από τον επιθετικό,  τον κρατά ξεκάθαρα με τα δύο χέρια, εμποδίζοντας τον να παίξει την μπάλα, ρίχνοντας τον στο έδαφος. Ο διαιτητής είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το VAR έκανε έλεγχο στη φάση και κακώς δεν έκανε παρέμβαση. To VAR έπρεπε να κάνει παρέμβαση γιατί ο αμυντικός έχει ξεκάθαρα και τα δύο χέρια πάνω στο στήθος του αντιπάλου, κρατώντας τον και εμποδίζοντας τον να παίξει την μπάλα.

VIDEO ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΕΝΠ, 65ο λεπτό

Νέα Σαλαμίνα - ΕΝΠ, 85ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Να συνεχιστεί το παιχνίδι
VAR: Καμιά παρέμβαση.
Επεξήγηση:  Ο επιθετικός παίζει την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή και στη συνέχεια, μετά που ένιωσε στον ώμο του το χέρι αμυνόμενου ποδοσφαιριστή, πέφτει εύκολα στο έδαφος προσπαθώντας να εκμαιεύσει πέναλτι. Ο διαιτητής είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι και το VAR, αφού έκανε έλεγχο στη φάση, σωστά δεν έκανε παρέμβαση.
Το VAR δεν έκανε παρέμβαση αφού ελαφρώς ο αμυντικός έρχεται σε επαφή με τον αντίπαλο. Επίσης, δεν υπάρξει ξεκάθαρη απόδειξη για τράβηγμα και ο επιθετικός προσπάθησε να εκμαιεύσει το πέναλτι.

VIDEO NEA ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΕΝΠ 85ο λεπτό

Ολυμπιακός - Δόξα, 2ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Άμεσο φάουλ για χέρι.
VAR: Παρέμβαση - on field review - όχι παράβαση για χέρι
Απόφαση διαιτητή μετά το on field review: Επανέναρξη του αγώνα με ελεύθερο διαιτητή.
Επεξήγηση: Ο διαιτητής έδωσε φάουλ για χέρι εκτός μεγάλης περιοχής. Το VAR έκανε έλεγχο στη φάση και διαπίστωσε πως ο ποδοσφαιριστής ήταν εντός της μεγάλης περιοχής, αλλά δεν είχε γίνει χέρι. Το VAR σωστά έκανε παρέμβαση και ο διαιτητής σωστά, μετά από on field review, άλλαξε την απόφαση του.
Το VAR σωστά έκανε παρέμβαση γιατί, ενδεχόμενη παράβαση για χέρι, ήταν εντός της μεγάλης περιοχής. Επίσης, το VAR διαπίστωσε πως το χέρι ήταν κοντά στο σώμα, σε φυσική θέση και δεν υπήρξε παράβαση.

VIDEO ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΟΞΑ 2ο λεπτό

Ολυμπιακός - Δόξα, 65ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: τέρμα
VAR: Παρέμβαση - ακύρωση τέρματος για offside
Απόφαση διαιτητή μετά τoν έλεγχο στο VAR: Όχι τέρμα, offside.
Επεξήγηση: Ο βοηθός διαιτητής δεν αντιλήφθηκε την οριακή θέση offside στην οποία βρισκόταν ο επιθετικό στο ξεκίνημα της επιθετικής προσπάθειας στην εξέλιξη της οποίας, η ομάδα του σκόραρ. Ο διαιτητής κατακύρωσε το τέρμα. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR με την ορθή χρήση της γραμμής και με την χρήση της μεθόδου του τριγωνισμού που παρέχει το λογισμικό. Μετά τον έλεγχο από το VAR, ο διαιτητής ορθά άλλαξε την απόφαση του.

VIDEO ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΟΞΑ, 65ο λεπτό

Ολυμπιακός - Δόξα, 90ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Να συνεχιστεί το παιχνίδι.
VAR: Παρέμβαση - on field review - πέναλτι
Απόφαση διαιτητή μετά το on field review: Πέναλτι.
Επεξήγηση: Ο επιθετικός παίζει πρώτος την μπάλα και ο αμυντικός, ξεκάθαρα δεν βρίσκει την μπάλα και πατά τον αντίπαλο στο πόδι. Ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε την παράβαση. Το VAR έκανε έλεγχο στη φάση το οποίο διαπίστωσε πιθανή παράβαση για πέναλτι και σωστά έκανε παρέμβαση. Μετά από on field review, ο διαιτητής σωστά άλλαξε την απόφαση του. 

VIDEO ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΟΞΑ, 90ο λεπτό

Ακρίτας - Ανόρθωση, 43ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Φάουλ και κίτρινη κάρτα
VAR: Παρέμβαση - on field review - φάουλ και κόκκινη κάρτα για σοβαρό παραβατικό παιχνίδι.
Απόφαση διαιτητή μετά από on field review: φάουλ και κόκκινη κάρτα  
Επεξήγηση: Ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης με τον αριθμό 20 έρχεται από απόσταση με τεντωμένο το πόδι και χωρίς να καταφέρει να βρει την μπάλα, κτυπά τον αντίπαλο πάνω από τον αστράγαλο με υπερβολική δύναμη και βιαιότητα. Ο διαιτητής έδωσε φάουλ και κίτρινη κάρτα, λανθασμένα. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR το οποίο οποία διαπίστωσε παράβαση για πιθανή κόκκινη κάρτα  και σωστά έκανε παρέμβαση. 
Το VAR σωστά έκανε παρέμβαση για κόκκινη κάρτα για σοβαρό παραβατικό παιχνίδι λόγω της υπερβολικής δύναμης, της βιαιότητας, του σημείου επαφής και το γεγονός ότι τέθηκε σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα του ποδοσφαιριστή. 
 
VIDEO ΑΚΡΙΤΑΣ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ 43ο λεπτό 

ΕΝΠ: Τελευταία Ενημέρωση