ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το στοίχημα εκμεταλλεύεται τα σωματεία – Απ’ τα 100 εκατ. παίρνουμε μόνο 1»

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε ο πρόεδρος του Εθνικού

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο πρόεδρος του Εθνικού, Κίκης Φιλίππου για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, τα προσφυγικά σωματεία, οι προσπάθειες αναβάθμισης των γηπέδων Εθνικού, Νέας Σαλαμίνας, Ανόρθωσης αλλά και για τον προγραμματισμό της ομάδας του.

Τα κυριότερα σημεία:

Για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας: «Ήταν ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, όμως είναι ένα πρωτάθλημα που θέλει μελέτη από την ομοσπονδία, είναι κρίμα γιατί υπάρχει τόση προσπάθεια από τις ομάδες, όμως δεν υπάρχουν υποδομές και είναι κρίμα για τους παίκτες και για τους προπονητές. Για να είμαστε ειλικρινής το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο από την ομοσπονδία. Πρέπει να γίνει μία μελέτη για να δουν τι πρέπει να κάνουν. Πρέπει να δούμε τον Κύπριο παίκτη γιατί στις μικρές κατηγορίες αγωνίζεται περισσότερο. Πρέπει να δώσει βαρύτητα το κράτος, να ασχοληθεί με τις μικρές κατηγορίες, να δώσει λεφτά πρέπει να βοηθήσει. Δείτε πόσος κόσμος ήταν στο ματς του ΑΣΙΛ με τον Διγενή. Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο δεν είναι στην Α’ Κατηγορία, πρέπει να επενδύσουν στις μικρές κατηγορίες για να βοηθήσουν αυτές τις ομάδες».

Για τη χορηγία της ΚΟΠ: «Τα προσφυγικά σωματεία πριν την προσφυγιά ήταν 19 έμειναν εννέα τώρα. Αυτή η χορηγία τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε. Τα περισσότερα προσφυγικά σωματεία προσπαθούν να μείνουν εν ζωή, αν δεν είχαμε αυτή την οικονομική στήριξη μπορεί τώρα να ήταν τρία τα σωματεία που θα έμεναν. Πρέπει να βρεθούν και νέοι στα συμβούλια των προσφυγικών σωματείων για να παραμείνουν ζωντανά και στο μέλλον. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας φαίνεται να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, πρέπει να το δούμε αν πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα Υφηπουργείο αθλητισμού. Μιλάμε για 80 χιλιάδες νέους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Τώρα μπήκαν και τα κορίτσια είναι πολλής κόσμος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο».

Αν ικανοποιεί το ποσό: «Έπρεπε να τα πάρουμε από τον Μάρτιο, διάφορες ομάδες αυτά τα ποσά τα χρωστούσαν σε διάφορους, δεν είναι και το ποσό που λες αμάν, αλλά είναι ένα ποσό που σε βοηθά αρκετά».

Για τις προσπάθειες που γίνονται: «Ήδη έχει ξεκινήσει προγραμματισμός για αναβάθμιση των γηπέδων του Εθνικού, της Νέας Σαλαμίνας και της Ανόρθωσης, έχει περάσει το σχέδιο αυτό από την κυβέρνηση. Δεν θα κάνουμε πατσαρίσματα. Θα κάνουμε σωστά πράγματα για να βελτιωθούν τα γήπεδα όπως πρέπει. Πρέπει να γίνουν μελέτες στα γήπεδα και εκεί που οι κερκίδες δεν είναι καλές, θα πέσουν και θα φτιάξουμε άλλες. Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα πρέπει να είναι έτοιμες οι τελικές μας παρουσιάσεις, χθες είχαμε συνάντηση και αποφασίσαμε. Θα πρέπει να γίνουν γήπεδα νέας γενιάς».

Για τον Εθνικό και για την αποχώρηση του Δημοσθένους: «Ήταν πέντε χρόνια μαζί μας, βοήθησε αρκετά την ομάδα, έκανε μεγάλη προσπάθεια στην ομάδα μας. Περάσαμε πολλές όμορφες στιγμές. Είναι πολύ καλός στη δουλειά του, μας βοήθησε και βοηθήθηκε για να πάρει εμπειρίες. Είχε και κάποιες άλλες προτάσεις μπροστά του. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο είναι πασιφανές ότι ο ποδοσφαιρικός χάρτης άλλαξε στην Κύπρο και θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Για τον Απόστολο Μακρίδη: «Θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Δεν έφυγε ποτέ από την ομάδα, πάντα ήταν δίπλα στον Εθνικό, είναι και στο χωριό, πάντα ήταν κοντά μας».

Για τους επενδυτές: «Εγώ στην αρχή το έβλεπα κάπως διαφορετικά, όμως τώρα αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο, να βλέπουμε ωραίο ποδόσφαιρο και να υπάρχει ανταγωνισμός, πρέπει να έχουμε εξέλιξη. Είναι πολύ σημαντικό να κρατηθούν και οι ιστορικές ομάδες, είναι καλό να βλέπουμε μικρομεσαίες ομάδες να διεκδικούν, αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο να βλέπουμε μεγάλες ομάδες να μην διεκδικούν, εκεί θα χάσει το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Πρέπει να κρατήσουμε ένα ισοζύγιο. Πρέπει να κρατηθεί μία ισορροπία. Μπορεί να είχαμε πέρσι μια πρόταση, όμως δεν ήταν σοβαρή. Όμως δεν σας το κρύβω ότι θα ήταν κάτι καλό για τον Εθνικό να έρθει ένας επενδυτής. Για την ώρα εμείς είμαστε εδώ, αν έρθει κάτι καλό θα το συζητήσουμε. Το πρώτο μέλημα μας είναι οι δικές μας δυνάμεις και αν έρθει κάτι καλό θα το δούμε».

Για το στοίχημα: «Το στοίχημα μιλάμε ότι είναι η εκμετάλλευση των σωματείων. Είναι πολύ μικρό το ποσό που παίρνουμε. Ας πάμε δίπλα να δούμε στην Ελλάδα πόσα παίρνει η τελευταία ομάδα της 2ης κατηγορίας, παίρνει 300 χιλιάδες, εμείς παίρνουμε 20 χιλιάδες. Ο Ολυμπιακός Πειραιώς μπορεί να παίρνει 12 εκατομμύρια. Σε μία έρευνα που έγινε πριν τρία χρόνια που την έκανα εγώ, οι στοιχηματικές εταιρείες έπαιρναν 100 εκατομμύρια και όλες οι ομάδες έπαιρναν 1.2 εκατομμύρια όλες μαζί. Κάτι πάει λάθος».

 

ΑΕΖ: Τελευταία Ενημέρωση