ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

UEFA: Το σενάριο «δυο σεζόν σε μία»

Ήταν από την αρχή μια σκέψη με καλές πιθανότητες

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Μέσα σε όλες τις σκέψεις που γίνονται για να σωθεί η σεζόν, το σενάριο να έχουμε σύμπτυξη των αγωνιστικών περιόδων 2019-20 και 2020-21 και υπάρχει στις σκέψεις της UEFA και όσο η κατάσταση με τον COVID-19 δε βελτιώνεται αυξάνονται οι πιθανότητες να επικρατήσει.

Στα δικά μας εδώ στην Κύπρο θα μπορούσε να γίνει διευθέτηση για σεζόν 2020-21 με μονούς αγώνες στο κύπελλο και χωρίς δεύτερη φάση

Τι προνοεί; Ουσιαστικά να βρεθεί ένας τρόπος μέχρι το Euro 2021 να ολοκληρωθούν με κάποιο τρόπο οι δυο σεζόν σε εγχώρια πρωταθλήματα και κύπελλα Ευρώπης. Με τρόπο ώστε η οικονομική χασούρα από τηλεοπτικά και χορηγούς να μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται.

Πως θα μπορούσε αυτό να εφαρμοστεί; Με το να μειωθεί η σεζόν στα κύπελλα Ευρώπης με λιγότερους αγώνες (π.χ. μονοί αντί διπλοί αγώνες στα νοκ άουτ) και παράλληλα παράταση της φετινής σεζόν ακόμα και στα τέλη Αυγούστου ή και πιο μετά αν χρειαστεί.

Στα δικά μας εδώ στην Κύπρο θα μπορούσε να γίνει διευθέτηση για σεζόν 2020-21 με μονούς αγώνες στο κύπελλο και χωρίς δεύτερη φάση άρα με 22 αγωνιστικές πρωτάθλημα, μια σούπερ καπ και πέντε κύπελλο είναι εφικτό να βγει μέχρι τον Μάιο του 2021 και η επόμενη σεζόν.

Σε άλλες χώρες που δεν έχουν Β’ φάση, θα αξιοποιούνται οι λιγότερες εβδομάδες στα κύπελλα Ευρώπης για περισσότερες εμβόλιμες ώστε να προλάβουν. Πάντα με στόχο να μην επηρεαστούν οι ενδεικτικές ημερομηνίες για το Euro 2021 στα μέσα Ιουνίου.

Αυτά τα σενάρια δημοσιεύει και η έγκυρη συνήθως σε θέματα UEFA «L’ Equipe». Εφημερίδα και με ιστορική παρουσία στα κύπελλα Ευρώπης αφού ο δικός της αρχισυντάκτης Γκαμπριέλ Ανό είχε βάλει πίεση ώστε να ξεκινήσουν να διοργανώνονται από την UEFA. Εννοείται πως οι Γάλλοι δεν έγραψαν κάτι για μας, η προσαρμογή στα της Κύπρου είναι δική μας,

Προς το παρόν είναι σκέψεις βέβαια και εναλλακτικά πλάνα αν ο Ιός δεν επιτρέψει την συνέχιση της σεζόν το Μάιο. Αναμονή και υπομονή μέχρι τότε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X