ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
22° Λευκωσία,
29 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Της ισοβαθμίας το... ανάγνωσμα

Όλα τα σενάρια... στο πιάτο σας

Μια στροφή πριν το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος και τέσσερις ομάδες παλεύουν για τρία Ευρωπαϊκά εισιτήρια. Απ’ το Champions League, μέχρι τον «κουβά» όλα είναι ανοιχτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ

Τα σενάρια ισοβαθμίας δίνουν και παίρνουν καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο εκτός από διπλή ισοβαθμία, να προκύψει και τριπλή!

Τι ισχύει σε περίπτωση ισοβαθμίας

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες κατέχουν τον ίδιο αριθμό βαθμών, για την κατάταξη τους θα χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα κατά αυστηρή σειρά κριτήρια,

8.1. Οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.2. Η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.3. Τα περισσότερα τέρματα υπέρ στα εκτός έδρας παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.4. Η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

8.5. Τα περισσότερα τέρματα υπέρ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος

Διπλές ισοβαθμίες

Υπάρχουν δυο σενάρια για διπλή ισοβαθμία στη δεύτερη θέση. ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ μπορούν να ισοβαθμήσουν στην δεύτερη θέση με 52 βαθμούς σε περίπτωσης ήττας του πρώτου, ισοπαλίας της δεύτερης και μη νίκης της Ανόρθωσης κόντρα στον Άρη. Σε αυτή την περίπτωση το ΑΠΟΕΛ θα τερματίσει δεύτερο και η ΑΕΚ στην τρίτη θέση, καθώς οι «γαλαζοκίτρινοι» κέρδισαν την ομάδα της Λάρνακας δύο φορές ενώ τα άλλα δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Το δεύτερο σενάριο αφορά ήττα του ΑΠΟΕΛ, ήττα της ΑΕΚ και νίκη της Ανόρθωσης. Σε αυτή την περίπτωση η «Κυρία» θα βγει κερδισμένη καθώς θα τερματίσει στην 2η θέση, ενώ το ΑΠΟΕΛ θα μείνει τρίτο. Η ομάδα της Αμμοχώστου υπερισχύει στην ισοβαθμία καθώς κέρδισε την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή τρεις φορές ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Τριπλή ισοβαθμία

Υπάρχει επίσης ένα σενάριο για τριπλή ισοβαθμία. Αυτό θα εφαρμοστεί στην πράξη αν η ΑΕΚ έρθει ισοπαλία με τον Απόλλωνα, το ΑΠΟΕΛ χάσει και η Ανόρθωση κερδίσει τον Άρη. Όλες οι ομάδες θα έχουν από 52 βαθμούς και σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ θα βγει κερδισμένη. Η ομάδα του Νταβίντ Μπαντία θα τερματίσει στη 2η θέση με 3η την «κυρία» και στην 4η θέση οι «γαλαζοκίτρινοι». Αυτό θα συμβεί γιατί η ομάδα της Λάρνακας θα έχει τους περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ παιχνίδια των τριών ομάδων. Πιο συγκεκριμένα η ΑΕΚ μάζεψε 12 βαθμούς, η Ανόρθωση 11 και ο ΑΠΟΕΛ 9.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση