ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τηλεοπτικά: «Πάγωμα» και βλέπουμε…

Αλυσιδωτές είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση μη διεξαγωγής των αγώνων

Το πρωτάθλημα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Αν θα παίξουμε ποδόσφαιρο δηλαδή και πάλι ή αν το πρωτάθλημα διακοπεί οριστικά.

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ υπάρχουν δυο σενάρια για διακοπή (δες εδώ), και αυτά αφορούν είτε κυβερνητικό διάταγμα για απαγόρευση οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων, είτε αν οι ομάδες μπορούν να αποδείξουν στην UEFA πως η βιωσιμότητα τους τίθεται σε κίνδυνο ένεκα των οικονομικών προβλημάτων που προέκυψαν απ’ τον κορωνοϊό. Από εκεί πέρα όπως σημειώσαμε πολλάκις η επιστήμη λέει το ναι για ποδόσφαιρο στην Κύπρο (δες εδώ), όμως υπάρχουν και πιέσεις για διακοπή (δες εδώ).

Η διακοπή φυσικά θα φέρει μια σειρά από αλυσιδωτές επιπτώσεις. Το πιο σημαντικό κεφάλαιο σε αυτή την περίπτωση είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Υπάρχουν ομάδες που βγάζουν τον προϋπολογισμό τους μόνο από το τηλεοπτικό συμβόλαιο τους και γενικότερα αποτελεί το σημαντικότερο έσοδο για όλους. Τι θα γίνει με αυτό το κεφάλαιο σε περίπτωση διακοπής;

Είναι ξεκάθαρο ότι οι ομάδες δεν θα πάρουν όλα τα λεφτά που προνοεί το φετινό συμβόλαιο από τις πλατφόρμες, ενώ εάν κάποιες έχουν πάρει τα χρήματα που αναλογούν στην φετινή περίοδο, είναι αυτονόητο ότι θα τους γίνει αποκοπεί τη νέα σεζόν, ή σε βάθος χρόνου.

Για την ώρα, οι τηλεοπτικές πλατφόρμες έχουν προχωρήσει σε «πάγωμα» πληρωμών και ενημέρωσαν τις ομάδες ότι δεν θα τους δώσουν άλλα λεφτά, μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό με το πρωτάθλημα, εάν διεξαχθεί ή όχι.

Εννοείτε ότι σε περίπτωση που διεξαχθεί το πρωτάθλημα και ολοκληρωθεί η σεζόν, θα είναι λιγότερη η ζημιά που θα έχουν τα σωματεία και οι τηλεοπτικές πλατφόρμες. Καθώς, όταν υπάρχει οικονομική κρίση, τότε επηρεάζονται όλοι ανεξαιρέτως.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X