ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Σε εξέλιξη έρευνα για Διαιτησία και ΚΟΠ» (σχόλιο για Πετρίδη, Κίρζη, Παπασταύρου)

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας, Ευθύμιος Ευθυμίου

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Ευθύμιος Ευθυμίου για την υπόθεση με τους 17 κόκκινους φακέλους και όλα τα θέματα που ασχολείται η επιτροπή

Αρχικά: «Ήμουν στη βουλή και ακούσαμε τι ειπώθηκε και είπαμε θα ξεκινήσει άμεσα έρευνα. Πήραμε τα μέτρα για να ξεκινήσουμε την έρευνα. Έχουμε ενημερώσει τον κ. Σαββίδη να έρθει να μας θέσει ενώπιων μας όλα όσα είπε στη βουλή. Έχουμε έρθει σε επαφές με δικηγόρους για να ξεκινήσουμε τις έρευνες μας για αυτό το θέμα. Ο κ. Σαββίδης μου είπε ότι έχει όλα τα στοιχεία με τους φακέλους και τα στοιχεία που υπάρχουν, βρεθήκαμε σήμερα το πρωί και μου είπε ότι με όλη του τη καλή διάθεση θέλει να βοηθήσει. Αν κρύφτηκαν φάκελοι, κρύφτηκαν πολύ καλά. Η ανακοίνωση της ΚΟΠ ήταν η αναμενόμενη. Αν ο κ. Σαββίδης έχει τους 17 φακέλους από την ΟΥΕΦΑ, δεν έχει σημασία τι θα πει η ΚΟΠ, αν έχει αυτά τα στοιχεία ο κ. Σαββίδης θα γίνει έρευνα στην ΚΟΠ. Θα διορίσουμε δύο ερευνώντες λειτουργούς. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το θέμα διαιτησία-ΚΟΠ με δύο λειτουργούς να ξεσκονίζουν τα πάντα. Αυτή η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς. Έχουν μπει πολύ βαθιά οι λειτουργοί σε αυτή τη έρευνα και τα στοιχεία θα είναι συγκλονιστικά που θα βγουν».

«Η ιστορία με τους φακέλους με σόκαρε γιατί γνωρίζω αρκετά πράγματα και αυτό που λέχθηκε στη βουλή με σκότωσε για δύο λόγους. Πρώτο σαν θέμα είναι από μόνο του σοκαριστικό, λέω είναι απίστευτο να βρέθηκε άνθρωπος να κρύψει αυτούς τους φακέλους, πρέπει να είναι ηλίθιος κάποιος να κρύψει τέτοια πράγματα. Το δεύτερο πράγμα που με σόκαρε είναι γιατί η προηγούμενη επιτροπή δεν μας είπε τίποτα για αυτό το θέμα από τον κ. Παπαχαραλάμπους, αυτό με θύμωσε πολύ. Το να κρατάς στοιχεία της επιτροπής σπίτι σου δεν είναι καθόλου σωστό. Όταν αναλάβαμε εμείς ψάχναμε όλους τους φακέλους, δεν βρήκαμε αυτά τα πράγματα».

Για τις πολλές ανακοινώσεις της επιτροπής: «Συνήθως δεν βγαίνουμε να μιλούμε δημόσια, όμως πλέον αποφασίσαμε να βγούμε να μιλήσουμε στον κόσμο και να του εξηγήσουμε τι κάνουμε. Είμαστε η επιτροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας που ασχολείται με όλα τα θέματα χειραγώγησης. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι στον κόσμο και να τον ενημερώνουμε. Ο Αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, έχουμε εξετάσει μεγάλη βρωμιά στο μπάσκετ, στην σκοποβολή, στο αυτοκίνητο, έχουμε πολλά πορίσματα για άλλα αθλήματα που βγαίνουν στοιχεία που είναι για να κλαίει κάποιος. Είμαι έτοιμος να μιλήσω για όλη τη βρωμιά για όλο τον αθλητισμό».

Γιατί βγάζει η επιτροπή τον τελευταίο καιρό κίτρινη και κόκκινη προειδοποίηση για αγώνες: «Έχουμε αλλάξει πολιτική και αυτή είναι όλα στο φως μέχρι εκεί που επιτρέπεται. Η ΕΝΠ έβγαλε ανακοίνωση και λέει ότι αίρει την εμπιστοσύνη μας, αυτό είναι γελοίο, δεν έχουμε την ανάγκη οποιασδήποτε εμπιστοσύνης σωματείου, έχουμε την εμπιστοσύνη της βουλής. Δεν χρειαζόμαστε την ψήφο της ΕΝΠ, ούτε την εμπιστοσύνη της. Πρώτα την ΕΝΠ προστατεύσαμε από αυτά τα πράγματα, ξέρετε πόσα παίρνει η ΕΝΠ από το στοίχημα. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα σωματεία, γιατί αν καταστραφεί το στοίχημα, αυτοί θα το πληρώσουν».

Η απόφαση για την υπόθεση με τον Πρόδρομο Πετρίδη: «Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ παραβίασε πειθαρχικούς κανονισμούς, οι δηλώσεις του κρίθηκαν ότι μπορούσαν να επηρεάσουν τη διαιτησία και πρέπει να τιμωρηθεί από την Ομοσπονδία. Οι δύο ερευνώντες λειτουργοί μας είπαν εκείνη τη στιγμή ότι εδώ υπάρχει ένα μεγάλο κενό στη νομοθεσία και μας έδειξαν δύο θέματα που μας προβληματίζουν. Αν υπήρχε άλλη ρύθμιση του νόμου μπορούσε να πήγαινε και για ποινική απόφαση».

Για το γεγονός ότι δεν πήγε ο κ. Κίρζης να καταθέσει: «Ο κ. Κίρζης ισχυρίστηκε ότι δεν έλαβε κλίση, εμένα οι πληροφορίες μας είναι διαφορετικές, ότι έτυχε ενημέρωσης ο κ. Κίρζης και δεν ξέρω γιατί δεν κατέθεσε».

Αναλυτικά όλα όσα είπε στο ηχητικό:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση