ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
10° Λευκωσία,
02 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Χάρης Θεοχάρους: «Οι νέοι μας διαιτητές θα βοηθηθούν μόνο με την κάθοδο ξένων»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο γενικός διευθυντής της Πάφου Χάρης Θεοχάρους

Ο Γενικός διευθυντής της Πάφου Χάρης Θεοχάρους μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους και αναφέρθηκε στην θέση της Πάφου για τους ξένους διαιτητές, το ποσό που θα επωμιστούν οι ομάδες με την Ομοσπονδία και τις διαφορές που υπάρχουν αλλά και την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.

Αναλυτικά:

Για την θέση της Πάφου για τους ξένους διαιτητές: «Εμείς ζητήσαμε από την αρχή της σεζόν την κάθοδο ξένων διαιτητών. Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι που είχαμε στο θέμα της διαιτησίας και το βασικό είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί διαιτητές. Από την άλλη και οι νέοι διαιτητές που βγαίνουν είναι άπειροι και ζητάμε ξένους για να βοηθηθούν. Θεωρώ ότι σε λίγους μήνες ότι με όλα αυτά που γίνονται δεν θα έχουμε καθόλου διαιτητές. Πρέπει να γίνει κάτι δραστικό».

Για το αν θα αλλάξει η απόφαση της συνέλευσης και να έρθουν ξένοι διαιτητές νωρίτερα: «Δεν θέλω να προδικάσω τι θα γίνει αλλά δεν βλέπω να αλλάζει αυτό το πρόβλημα που έχουμε. Το Κυπριακό ποδόσφαιρο ανεβαίνει αλλά όχι οι διαιτητές. Μπορεί να βγαίνουν νέοι διαιτητές αλλά και εμείς βάζουμε μία άδικη πίεση σε αυτούς. Επαναλαμβάνω ότι οι νέοι διαιτητές θα βοηθηθούν αν έρθουν ξένοι διαιτητές. Να βλέπουν οι νέοι διαιτητές τους ξένους εν ώρα αγώνα και να μαθαίνουν».

Για το οικονομικό: «Αναφέρθηκε ότι η ομοσπονδία θα κάλυπτε τις πρώτες δύο αγωνιστικές και ότι μετά για τον βαρίστα θα επωμιστούν το κόστος οι ομάδες και αυτό βρήκε αρκετούς αντίθετους. Υπάρχει διαφορά και από ότι γνωρίζω σήμερα θα σταλούν οι αποφάσεις της συνέλευσης. Το ποσό είναι κοντά στα 1000 ευρώ για τον βαρίστα. Για τον ξένο διαιτητή είναι κοντά στις 2.500 χιλιάδες το ποσό».

Για το κόστος που θέλουν να αναλάβει η ομοσπονδία: «Θέλουμε από την ομοσπονδία να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο κόστος όπως και με τους Κύπριους διαιτητές».

Για τις συνομιλίες των διαιτητών και αν θα δημοσιοποιηθούν: «Θα ζητηθούν οι συνομιλίες και θα διαφανεί αν θα μπορούν οι ομάδες αν θα έχουν πρόσβαση σε αυτό το αρχείο. Θεωρώ όμως ότι δεν θα βοηθήσει και πολύ όλο αυτό και δεν είναι και το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι να φύγει η πίεση από τους διαιτητές. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε τους Κύπριους διαιτητές. Επαναλαμβάνω ότι μόνο με ξένους διαιτητές θα βοηθηθούν οι νεαροί διαιτητές».

Για την μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας: «Μέχρι στιγμής η παρουσία της ομάδας είναι καλή και μας ικανοποιεί. Μπορούμε να βελτιωθούμε όμως. Όσον αφορά την συγκομιδή δεν μπορούμε να πούμε ότι μας ικανοποιεί αλλά θα βρούμε τον δρόμο μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΠΑΦΟΣ F.C.: Τελευταία Ενημέρωση