
Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τη Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο γενικός διευθυντής της Πάφου, Χάρης Θεοχάρους.
Αναλυτικά:
Για τον τελικό: «Εννοείται πως όταν έχεις έναν τίτλο ενώπιον σου και τον χάνεις δεν είναι ότι πιο ωραίο. Ήταν και ο τρόπος που ήρθε με το τελευταίο πέναλτι. Δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητάς ο αγώνας, λόγω και της πίεσης… Σίγουρα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τα όσα πέτυχε φέτος αυτή η ομάδα. Πρώτο πρωτάθλημα στην επαρχία μας, μετά από μια σπουδαία χρονιά. Είναι παραδεκτό από όλους ότι αξίζαμε τον τίτλο. Δεν ξεχνάμε επίσης τι κάναμε στην πρώτη μας ευρωπαϊκή παρουσία. Και ο τελικός κυπέλλου ως φιναλίστ. Μόνο περήφανοι πρέπει να είμαστε.
Η ομάδα μεγαλώνει και στις ήττες. Δεν ξυπνήσαμε απ’ τη μια μέρα στην άλλη και γίναμε η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Περάσαμε δύσκολα και μεγαλώνουμε σιγά σιγά».
Για Ζάιρο: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω οτιδήποτε. Είναι οι αρμόδιοι που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Θέλουμε να σεβαστούμε τον οποιοδήποτε παίκτη, είτε μείνει, είτε φύγει. Επιτρέψτε μου να περιμένουμε μερικές μέρες. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ο Ζάιρο. Είναι αυτός που νομίζω πως βοήθησε να πάει η ομάδα στο επόμενο επίπεδο. Θα λάβει τον απαιτούμενο σεβασμό είτε μείνει είτε φύγει».
Αν έγινε πρόταση σε Ζάιρο και Γκολντάρ: «Έγινε και στους δυο εδώ και καιρό. Κάποιες περιπτώσεις είναι πιο εύκολες, άλλες πιο δύσκολες. Κάποιες θέλουν το χρόνο τους. Σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις και εύχομαι να είναι θετικές».
Για Τανκοβιτς: «Έχει συμβόλαιο».
Για τους δανεικούς: «Είχαν όλοι μεγάλη συμμετοχή στην επιτυχία της ομάδας. Κάποιοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Από εκεί και πέρα θα γίνει προσπάθεια και για αυτούς. Αντιλαμβάνεστε όμως πως δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Θα πρέπει να αποταθούμε στις ομάδες. Ηδη έγινε μια προσπάθεια. Μας ενδιαφέρουν όλοι και θέλουμε να κρατήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε απ’ το υπάρχον ρόστερ. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Η προσπάθεια θα γίνει για να γίνει αυτή η ομάδα καλύτερη του χρόνου».
Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Οι συζητήσεις πάντως με παίκτες και ομάδες άρχισαν εδώ και καιρό. Πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για πολλά και διάφορα. Δεδομένο πως όλοι θέλουν να μείνουν στην ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εναπόκειται δηλαδή στην ομάδα του κάθε ποδοσφαιριστή».
Για το θέμα της ενίσχυσης: «Δεν είναι μια διαδικασία που γινείτε με το τέλος της σεζόν. Οι στόχοι έχουν μπει και ήδη έχουν γίνει συζητήσεις. Δεν είναι ένας στόχος σε μια συγκεκριμένη θέση. Υπάρχουν 2-3 επιλογές. Είναι το οικονομικό, τα θέλω του προπονητή κτλ. Είναι μια δουλειά που γίνεται εδώ και καιρό. Μένει να δούμε τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις».
Αν θα γίνουν πολλές προσθήκες: «Εξαρτάται από το θέμα των δανεικών. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε όσους πιο πολλούς μπορούμε».
Για το μπάτζετ: «Το μπάτζετ είναι εκεί. Δεν θα ξεφύγουμε απ’ το μπάτζετ που έχουμε, μπορεί να είναι και πιο κάτω, στα πλαίσια για να μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει όλους τους τίτλους. Δεν έχουμε ξεδιψάσει γιατί πήραμε το πρωτάθλημα. Θα επιτεθούμε την επόμενη χρονιά και στο πρωτάθλημα, και στο κύπελλο και στην Ευρώπη».
Για γηπεδικό: «Αναμένουμε συνάντηση στο προεδρικό τις επόμενες μέρες. Θεωρώ ότι είμαστε κοντά στο να έχουμε θετική κατάληξη».
Για Κύπριους: «Ήδη έχουμε τρεις παίκτες στην ομάδα. Από εκεί και πέρα δεν κάνω εγώ την ενδεκάδα. Ο προπονητής αποφασίζει. Σε κάποια φάση πρέπει να το δούμε πιο σοβαρά το θέμα με τον Κύπριο παίκτη. Χρειάζεται να γίνουν οι ενέργειες εκείνες για να βρει ο Κύπριος παίκτης το χρόνο που θέλει».