ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ταραπουλούζης: «Είχαμε κατάλογο με 1200 παίκτες»

Εξήγησε τον τρόπο που δούλεψαν φέτος στο σκάουτινγκ της Ομόνοιας ο Σίμος Ταραπουλούζης, στις δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Total Green».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη σχέση του με το ποδόσφαιρο: «Έπαιξα ως τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΛ. Μετά έγινε γυμναστής. Όταν επέστρεψα δουλεύω 20 χρόνια στο ποδόσφαιρο σε όλες τις κατηγορίες και σε όλες τις ηλικίες. Ήμουν προπονητής κάποια στιγμή και στην πρώτη και στη δεύτερη και στην τρίτη ομάδα. Πλέον είμαι στην Ομόνοια ως υπεύθυνος σκάουτινγκ, αλλά βοηθούμε και τον Χένινγκ Μπεργκ στους αγώνες. Ειδικά πέρσι το βοηθήσαμε να καταλάβει τα κυπριακά δεδομένα αλλά συνεχίζεται και φέτος».

Για το πώς πήγε στην Ομόνοια: «Ήταν θέμα Νεόφυτου Λάρκου. Με προσέγγισε όταν έδωσα παραίτηση από την Ομόνοια και ήταν θέμα πέντε λεπτών να συμφωνήσουμε».

Για τον τρόπο που δουλεύουν: «Έχουμε ένα διαφορετικό τρόπο δουλειάς. Έχουμε ένα email που όλες οι προτάσεις έρχονται εκεί και το διαχειρίζομαι εγώ. Το βλέπουμε με το Ράουφμαν, τον Παναγιώτου και το Θεοδοσίου. Μετά πάμε στο Λάρκου που κάνει τη δεύτερη διαλογή και μετά ο Μπεργκ. Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι για να έρθει ένας παίκτης. Αν δε συμφωνεί ο ένας πρέπει να το πείσουν οι άλλοι δυο. Έτσι μειώνεται το ποσοστό λάθους».

Για τις μεταγραφές: «Λίγο φέτος είχαμε φοβερές δυσκολίες λόγω covid, έτσι επιλέξαμε να πάρουμε παίκτες που τους ξέραμε. Από το Μάρτιο δεν μπορούσαμε να πάμε να δούμε παίκτες όπως κάναμε πέρσι. Μας επηρέασε αυτό. Ήταν και το θέμα της καραντίνας που δεν το θέλαμε αφού παίζαμε Ευρώπη. Ήταν και το θέμα της μεταγραφικής περιόδου που τελείωνε νωρίτερα από την Ευρώπη. Είναι η τελευταία επιλογή ενός παίκτη η Κύπρος. Έτσι πήγαμε με τις γνωριμίες μας και φέραμε παίκτες από Κύπρο που τους ξέραμε μειώνοντας το ρίσκο».

Πόσους παίκτες τσέκαραν: «Είχαμε κατάλογο με 1200 ποδοσφαιριστές και ψάχναμε πέντε παίκτες».

Για τα αποδυτήρια: «Τα αποδυτήριά μας είναι εξαιρετικά. Δείτε τις αντιδράσεις τους ακόμα και στις άσχημες στιγμές. Στα καλά είμαστε όλοι μια χαρά. Στα άσχημα είναι που φαίνεται. Είναι ένα δεμένο γκρουπ».

Για το αν βοηθά η Ευρώπη στις μεταγραφές: «Κάναμε προτάσεις σε παίκτες που μας απάντησαν πως ήθελαν χρόνο. Μετά τη Λέγκια, αυτοί επανήλθαν και ήθελαν να έρθουν αλλά ήταν αργά καθώς είχαμε ήδη πάρει και μίκραινε και το παράθυρο της μεταγραφικής περιόδου. Παίζει μεγάλο ρόλο η ευρωπαϊκή επιτυχία. Δεν ήξεραν οι παίκτες την Ομόνοια αλλά ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα που έπαιζαν Ευρώπη. Δυστυχώς τα τελευταία 10 χρόνια η Ομόνοια χάθηκε κι έπρεπε να το αλλάξουμε».

Για το στόχο στην Ευρώπη: «Θα δούμε τα πρώτα δυο παιχνίδια και θα κρίνουμε. Προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα, γιατί μέσω αυτού βγαίνεις Ευρώπης. Αν όμως πάνε καλά τα δυο πρώτα παιχνίδια τότε αναγκαστικά θα κυνηγήσουμε και τη διάκριση στον όμιλο».

Για τον Μπεργκ: «Ζει έντονα το παιχνίδι και δεν του αρέσει να χάνει. Έντονη προσωπικότητα. Δυνατός οργανωτικός. Ανταλλάζουμε συμβουλές γιατί εμπιστεύεται τη γνώμη μου. Πάντα έχει αυτός τον τελευταίο λόγο. Ωραίος τύπος αν και δύσκολος άνθρωπος, απαιτητικός. Προσπαθεί να βρει κίνητρα και προκλήσεις για τους παίκτες του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση