ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα υπόλοιπα είναι κουροφέξαλα

Τίθενται όλοι ενώπιον των ευθυνών τους…

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Θέλοντας και μη, η δυναμική αντίδραση της Ομόνοιας έτσι όπως προκύπτει μέσα από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αποτελεί δικαίως, το πιο hot θέμα της επικαιρότητας.

Τόσο που ακόμη και οι μεταγραφές των ομάδων αδυνατούν να κλέψουν λίγο από τη σημαντικότητα της είδησης. Καθόλου τυχαίο νοουμένου ότι η Ομόνοια μετά από χρόνια, προσπαθεί να επανατοποθετήσει τον ίδιο της τον εαυτό εκεί που η ιστορία της το επιβάλλει.

Για να γίνει η εφικτή η όποια ανατροπή, θα πρέπει εμπράκτως να αποδείξουν την δυσαρέσκεια τους, αποσύροντας τους εκπροσώπους τους και ταυτόχρονα να σχηματίσουν μια κοινή πολιτική..

Για την ανακοίνωση ασχοληθήκαμε εκτενώς προσπαθώντας να σταχυολογήσουμε τα σημαντικότερα στοιχεία της (δες εδώ).

Από κει και πέρα, απομένει πια να δούμε το νέο επεισόδιο και πως θα κάνουν πράξη τον γραπτό λόγο έτσι όπως όπως τον κατέγραψαν στην ανακοίνωση.

Ομολογουμένως το ύφος του κειμένου περιλαμβάνει και κάποιο επαναστατικό ύφος αφού τίθενται απέναντι σ’ αυτό που λέμε «βασίλειο της ΚΟΠ». Στη σύγχρονη ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου, η τελευταία "επανάσταση" που έχει καταγραφεί ήταν αυτή του Αντρέα Σοφοκλέους, αμέσως μετά τον τελικό κόντρα στην Πέγεια το 2009. Η κατάληξη της είναι εκεί και ο καθένας την ερμηνεύει ανάλογα με τα γούστα του.

Ας αγνοήσουμε την ιστορική παράμετρο και ας εστιάσουμε στην ουσία του θέματος. Η Ομόνοια λίγο πολύ επιθυμεί την αλλαγή του καθεστώτος και μάλιστα θα την επιδιώξει. Πως όμως θα την επιδιώξει;

Με το υλικό που ισχυρίζεται ότι έχει και θα παρουσιάσει; Δεν μου φαίνεται και πολύ ισχυρό όπλο νοουμένου ότι στην Κύπρο είχαμε εν ενεργεία διεθνή διαιτητή να καταγγέλλει επώνυμα και να μην κουνιέται φύλλο. Το να ευαισθητοποιηθεί η ΟΥΕΦΑ, πάλι μου μοιάζει δύσκολο αφού η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι δέκτης δεκάδων καταγγελιών από διάφορες ομάδες ανά την Ευρώπη. Οι της Ομόνοιας πιστεύουν ότι είναι τέτοιες οι καταγγελίες που θα ανοίξουν υπόθεση, επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι τα παχύδερμα, όχι ως προς το σώμα αλλά την ευαισθητοποίηση, της ΟΥΕΦΑ δύσκολα θα προβληματιστούν.

Πέραν τούτου, ζητούν την συμπαράσταση των όποιων ενδιαφερόμενων στην προσπάθεια τους να φέρουν την εξυγίανση στο άθλημα. Και σ’ αυτό το σημείο, επιφυλάσσομαι αφού στην Κύπρο του βολέματος και της «λερωμένης φωλιάς» δεν υπάρχει κινητοποίηση για πολύ πιο σοβαρά θέματα από το ποδόσφαιρο. Συνεπώς αν περιμένουν από άτομα, δημοσιογράφους, διαιτητές και ποδοσφαιριστές να συμπορευτούν πολύ φοβάμαι θα μείνουν μόνοι τους.

Και φτάνουμε πλέον στο ζουμί. Η πρόθεση της Ομόνοιας έτσι όπως καταγράφηκε στην ανακοίνωση να αποσύρει τον εκπρόσωπο της, είναι το πρώτο βήμα. Γιατί το να διαφωνεί και να κατηγορεί άμεσα για διαφθορά το οικοδόμημα της ΚΟΠ και την ίδια να διατηρεί τον εκπρόσωπο της εντός, είναι με συγχωρείτε η μαλακία που μας δέρνει.

Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΛ. Δεν μπορείς να κατηγορείς και να απειλείς ότι θα προσφύγεις στην ΟΥΕΦΑ και την ίδια ώρα να συμμετέχεις στα διοικητικά της Ομοσπονδίας έχοντας εκεί τον ορισμένο αντιπρόσωπο σου.

Παρομοίως και για τον Απόλλωνα. Ο οποίος Απόλλωνας κατηγορεί μερόνυχτα το καθεστώς της ΚΟΠ, ταυτόχρονα όμως εκπροσωπείται δια του εκπροσώπου του.

Τρελά πράγματα, για όλους ανεξαιρέτως. Πως είναι δυνατό να διαφωνούν, να καταγγέλλουν και ταυτόχρονα να συμμετέχουν… ένας Θεός ξέρει.

Ο ΑΠΟΕΛ να συνταχθεί σε μια προσπάθεια της Ομόνοιας μου μοιάζει κάτι περισσότερο από ανέφικτο. Η Ανόρθωση μέχρι στιγμής βολεύεται, το πότε όμως θα αναγκαστεί να δράσει θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες ίσως και τις επόμενες ημέρες, ανάλογα κιόλας με το ντέρμπι της Κυριακής.

Αν όντως η Ομόνοια και όλοι αυτοί που φωνάζουν, καθίσουν σ’ ένα τραπέζι και επιτέλους συντάξουν κοινή στρατηγική τότε ενδεχομένως ν’ αλλάξουν τα δεδομένα. Εάν δηλαδή από τη δεκαμελή εκτελεστική Επιτροπή αποχωρήσουν οι πέντε ομάδες, τότε ναι… έχουμε σούπερ θέμα.

Και είναι αυτή ακριβώς η εξέλιξη η οποία θα αναγκάσει την ΟΥΕΦΑ να παρέμβει και όχι οι καταγγελίες, οι κασέτες και τα υπόλοιπα κουροφέξαλα.

Για να γίνει η εφικτή η όποια ανατροπή, θα πρέπει εμπράκτως να αποδείξουν την δυσαρέσκεια τους, αποσύροντας τους εκπροσώπους τους και ταυτόχρονα να σχηματίσουν μια κοινή πολιτική, τόσο ισχυρή που θ’ ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου που θα φτάσουν μέχρι την Ελβετία και την ΟΥΕΦΑ.

Με λίγα λόγια οι εξελίξεις φέρνουν όλους ενώπιων των ευθυνών τους. Κλάμα, καταγγελίες, φαντάσματα και διάφορα άλλα, θα πάρουν γραφικό ύφος, όπως δηλαδή συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια.

Διαφορετικά, τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλα

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X