ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Παπουλής: «Εμπειρίες που μας δυναμώνουν»

Τι είπε για Ένωση και Ευρώπη

Ο Φώτης Παπουλής είναι από τους πρωταγωνιστές στην πορεία που καταγράφει μέχρι στιγμής η Ομόνοια, όπου κατάφερε ως γνωστό να γράψει ιστορία, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά την είσοδο σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ελλαδίτης επιθετικός μίλησε στο επίσημο περιοδικό των «πρασίνων», με αφορμή τον αγώνα με την ΕΝΠ

Πώς περιμένεις το παιχνίδι με την Ένωση;

«Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια κρύβουν κινδύνους. Αν δεν παρουσιαστείς έτοιμος και καλά διαβασμένος τότε θα έχεις πρόβλημα. Είναι ομάδες που προσεγγίζουν το παιχνίδι με αμυντική τακτική, κλείνουν καλά τους χώρους και πρέπει να βρεις τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μπορέσεις να ανοίξεις τους διαδρόμους και να πετύχεις κάποιο γκολ και να κερδίσεις».

Ποια είναι τα κλειδιά για να έρθει η νίκη σε τέτοιου είδους παιχνίδια;

«Τα κλειδιά είναι να έχεις καλή κατοχή της μπάλας, να αλλάζεις γρήγορα την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές και να προσπαθήσεις είτε από τα άκρα, είτε από τον κεντρικό άξονα να διασπάσεις αυτές τις άμυνες. Αν παίζεις γρήγορο και καλό ποδόσφαιρο τότε το γκολ θα έρθει πιο γρήγορα και θα μπορέσουμε να διασπάσουμε την άμυνα τους. Και όταν γίνει αυτό τότε θα ανοιχτεί ο αντίπαλος και θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο εύκολα το παιχνίδι μας».

Πόσο εύκολη είναι για τους ποδοσφαιριστές η μετάβαση από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι σε αυτό του πρωταθλήματος;

«Σίγουρα δεν είναι και το εύκολο. Αυτές οι εμπειρίες σε δυναμώνουν περισσότερο και σε κάνουν να έχεις καλύτερη ψυχολογία στο πρωτάθλημα. Γιατί όταν αντιμετωπίζεις ομάδες ευρωπαϊκού βεληνεκούς μετά έρχεσαι στο κυπριακό πρωτάθλημα και έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έτσι το έχω νιώσει εγώ. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη κούραση γιατί φτάσαμε Παρασκευή ξημερώματα και είχαμε δύο μέρες για ξεκούραση. Όμως έχουμε ένα ρόστερ πολύ καλό και ποιοτικό και μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα και όποιος αγωνιστεί θα βοηθήσει για να έρθει η νίκη σε παιχνίδια που ακολουθούν ενός ευρωπαϊκού αγώνα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση