ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: «Τώρα είμαστε σε θέση να αποστείλουμε την έκθεσή μας στην UEFA»

Στην έκθεση τους θα συμπεριλάβουν και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ποδόσφαιρο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομόνοια για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι πράσινοι κάνουν αναφορά μεταξύ άλλων και στο χθεσινό δημοσίευμα από την Ισπανία, ενώ σημειώνουν ότι είναι σε θέση πλέον να αποστείλουν την έκθεσή τους στην UEFA, στην οποία θα συμπεριλάβουν και τις τελευταίες εξελίξεις.

Παράλληλα, καλούν την ΚΟΠ να αναστείλει άμεσα τον κανονισμό που αφορά τις δηλώσεις, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά:

Οι καθημερινές εξελίξεις στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου επιβεβαιώνουν στον απόλυτο βαθμό τα όσα η συντριπτική πλειοψηφία της φίλαθλης κοινής γνώμης πίστευε για χρόνια, όπως επίσης και όσα αναφέραμε σε ανακοίνωσή μας στις 9 Ιανουαρίου και σε συνέντευξη τύπου στις 27 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε πως μετά τη συνέντευξη τύπου ακολούθησαν σωρεία φάκελοι από την ΟΥΕΦΑ αρκετοί εκ των οποίων αποκαλύφθηκαν αργοπορημένα από την ΚΟΠ, βομβιστικές επιθέσεις σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου, δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το μέγεθος της διαφθοράς στο ποδόσφαιρό μας και για στάβλο του Αυγεία, διακοπή των πρωταθλημάτων, όπως και συλλήψεις Προέδρου/Μάνατζερ και Διαιτητή. Το πιο πρόσφατο είναι τα στοιχεία από την Ισπανική Αστυνομία για προσυνεννοήσεις αποτελεσμάτων αγώνων για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Μάλιστα τα στοιχεία αυτά η Αστυνομία Κύπρου τα κατείχε από το 2019.

Εφόσον αποδεδειγμένα υπάρχουν τα στοιχεία που καθημερινά αρκετοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του Κυπριακού Ποδοσφαίρου ζητάνε σχετικά με διαπλοκή και διαφθορά στο ποδόσφαιρό μας, επιβάλλεται να αξιοποιηθούν από τις Αρχές του Κράτους. Έχουμε τις αμφιβολίες μας αλλά αισιοδοξούμε, καθώς αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για να αποδείξει το Κράτος τη βούλησή του για να καθαρίσει τον Στάβλο, αλλά και να στείλει το μήνυμα στους πολίτες ότι μπορούν να του εμπιστευθούν επιπλέον στοιχεία που ενδεχομένως να κατέχουν.

Εκτιμούμε πως τώρα είμαστε σε θέση να αποστείλουμε την έκθεσή μας στην ΟΥΕΦΑ. Από την συνέντευξη τύπου που παραθέσαμε μέχρι σήμερα σημειώθηκε καταιγίδα σχετικών γεγονότων και συνεπώς ήμασταν υποχρεωμένοι να αναμένουμε τις καθημερινές εξελίξεις ώστε να τις συμπεριλάβουμε και αυτές στην έκθεση.

Μετά από όλα αυτά, η ΚΟΠ μας έχει επιβάλει πρόστιμο 25.000 ευρώ για δηλώσεις και αναφορές μας που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας. Εισήγησή μας προς την ΚΟΠ είναι όπως άμεσα ανασταλεί ο κανονισμός που αφορά τις δηλώσεις, τουλάχιστο μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Τα χρήματα που έχουν ήδη πληρώσει οι ομάδες για τέτοιου είδους δηλώσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, εισηγούμαστε όπως προσφερθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της επιλογής των ομάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X