ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
18° Λευκωσία,
20 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

Ομόνοια: Προηγουμένως θα στηνόταν... τείχος από ασπίδες

Ολοένα και λιγοστεύουν αυτοί οι οποίοι στηρίζουν Μπεργκ με όλο τους το «είναι»

24sports team

info@24sports.com.cy

Μετά από όλα όσα συνέβησαν για να περιέλθει στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ομόνοια και στο γεγονός ότι οι εμμονές με τη μη πραγματοποίηση μετεγγραφών υφίστανται και σε αυτή τη μετεγγραφική περίοδο, ένα είναι το βέβαιο: Ο Χένινγκ Μπεργκ έχασε την… ασυλία του. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Νορβηγός τεχνικός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος έτσι; Διότι όλοι μας έχουμε… βγάλει το καπέλο στον Σκανδιναβό «πηδαλιούχο» της Ομόνοιας και οι λόγοι είναι πολύ περισσότεροι από μία κατάκτηση πρωταθλήματος και δύο συμμετοχές σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Μπεργκ έχει αμφισβητηθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν. Σε τόσο μεγάλο βαθμό, όμως, ποτέ ξανά. Μετά από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και δείχνοντας πλέον πως η Ομόνοια κινδυνεύει να μείνει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος και ο αντικειμενικός στόχος της είναι η εξάδα, ο Νορβηγός δέχεται «πυρά», τυγχάνει μεγάλης αμφισβήτησης και η σκληρή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι τόσο σκληρή, που ξεπερνάει και τα όρια της υπερβολής σε κάποιες περιπτώσεις.

Κριτική τέτοια -και δεν αναφερόμαστε σε όσους επιχειρηματολογούν σοβαρά-, που μας υπενθυμίζει την οπαδική ψυχή που μοιάζει με «άβυσσο» και πως πολλοί συμπεριφέρονται σαν… χρυσόψαρα. Κριτική που… μεταφράζεται και σε θυμό μεταξύ άλλων, από τη στιγμή που μέσω της επίσημης Ομόνοιας έγινε γνωστό πως ακόμη δεν έγιναν μετεγγραφές επειδή ο Μπεργκ μαζί με τους συνεργάτες του στην Ομάδα προγραμματισμού δεν παρέδωσαν λίστα με ονόματα ποδοσφαιριστών για τους οποίους υπάρχει επιθυμία να αποκτηθούν. Και τονίστηκε πως δεν είναι θέμα χρημάτων ή της διοίκησης πόσοι παίκτες θα αποκτηθούν και για ποιες θέσεις. Και αυτό ήρθε να προσθέσει… λάδι στη φωτιά.

Αν προέκυπτε θέμα προπονητή στην Ομόνοια πριν από λίγο καιρό (βδομάδες ή μήνες), από τη μεγαλύτερη οπαδική μάζα θα στηνόταν γύρω από αυτόν ένα… τείχος από ασπίδες, όπως αυτά που έφτιαχναν οι πρόγονοι του Μπεργκ, οι Βίκινγκς, στις μάχες τους για να προστατευτούν όταν δέχονταν επίθεση από βέλη και άλλα όπλα, εις το μακρινό παρελθόν. Πλέον, όμως, αν τεθεί θέμα προπονητή ή αν ο Μπεργκ δεν συνεχίσει στην Ομόνοια μετά από την ολοκλήρωση της σεζόν, δεν θα μοιάζει και τόσο παράξενο στα μάτια της πλειοψηφίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο σεβασμός για τον Νορβηγό προπονητή θα «ξεθωριάσει».

Από εκεί και πέρα, προς απάντηση όσων αποδίδουν ευθύνες στον Σταύρο Παπασταύρου, τονίστηκε εμμέσως από πλευράς Ανδρέας Δημητρίου πως δεν είναι πρέπων να λέγεται πως δεν βάζει το… χέρι στην τσέπη του, από τη στιγμή που ο φετινός προϋπολογισμός είναι αυξημένος συγκριτικά με την περσινή σεζόν, ενώ για τα υπόλοιπα που αφορούν στο αν ο Αμερικανο-Κύπριος είναι «εξαφανισμένος» ή όχι, απαντήσεις δίνονται σε προηγούμενό μας ρεπορτάζ (κλικ ΕΔΩ).

Υ.Γ.: Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αν για όλα αυτά τοποθετηθεί ο Χένινγκ Μπεργκ και τί θα πει σε δηλώσεις του, είτε στο επίσημο κανάλι της Ομόνοιας ή μετά από τον επόμενο αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Ομόνοια: 72 ώρες πριν

Ομόνοια: 72 ώρες πριν

Στο «πράσινο στρατόπεδο» επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία πως θα προλάβουν και οι δυο τον μεγάλο τελικό
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ