ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Πίεση στην ΚΟΠ με...Ελλάδα!

Το σκηνικό για το πρωτάθλημα φούτσαλ και ο μοχλός πίεσης προς την ΚΟΠ

24sports team

info@24sports.com.cy

Στον αέρα βρίσκεται το πρωτάθλημα φούτσαλ της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι ομάδες έχουν συνασπιστεί και ζητούν από την ΚΟΠ κάποια πράγματα που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος.

Συγκεκριμένα, ζητούν μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια από την ΚΟΠ, υποστηρίζοντας ότι το κονδύλι που έρχεται στην Ομοσπονδία από την UEFA για την ανάπτυξη του φούτσαλ είναι μεγαλύτερο από αυτό που μοιράζεται στις ομάδες. Για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στις ομάδες και την Ομοσπονδία και για αυτό όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμα και το ενδεχόμενο να μην υπάρξει πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Μάλιστα, η Ομόνοια άρχισε να εξετάζει εναλλακτικές λύσεις, βάζοντας στο τραπέζι το σενάριο να αγωνιστεί στις διοργανώσεις της ΕΠΟ στην Ελλάδα τη νέα σεζόν εφόσον δεν υπάρξει πρωτάθλημα φούτσαλ στην Κύπρο. Ουσιαστικά ο προπονητής της Ομόνοιας έθεσε επί τάπητος αυτή την εναλλακτική για να χρησιμοποιηθεί πρώτιστα ως μοχλός πίεσης προς την ΚΟΠ προκειμένου να αποδεχτεί η Ομοσπονδία τα αιτήματα των ομάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι δηλώσεις του προπονητή δεν εκπροσωπούν την επίσημη θέση του σωματείου. 

Υποθετικά, ακόμα κι αν υιοθετηθεί και από την επίσημη Ομόνοια αυτή η θέση, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα είναι εφικτό κάτι τέτοιο, δηλαδή να αγωνιστεί η Ομόνοια στην ΕΠΟ και να εκπροσωπεί την Κύπρο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σημαντικό επίσης ερώτημα αποτελεί το πώς θα καταφέρει να ανταπεξέλθει οικονομικά η ομάδα σε περίπτωση που την δεχτεί η ΕΠΟ στις διοργανώσεις της. Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο θέμα με πάρα πολλές προεκτάσεις που ίσως να ξεπερνά και τα όρια του αθλητισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση