ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Οι αρχές και οι ρίζες της!

Η Ένωση ήταν μια ολική επαναφορά πριν το ματς της χρονιάς

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές πως η φετινή Ομόνοια είναι μια ομάδα που έχει αρχές στο παιχνίδι της και με βάση αυτές νιώθει ή δε νιώθει άνετα όταν παίζει, ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος. Στον αγώνα με την Ένωση οι αρχές αυτές επανήλθαν στο χορτάρι και για αυτό έχει πολλούς λόγους ο Μπεργκ να είναι ικανοποιημένος.

Αν θες να γίνεις κανονική Ομόνοια με τα όλα της, οφείλεις να κερδίζεις και τον ιστορικό αντίπαλό σου. Είναι το μόνο κομμάτι του παζλ που λείπει

Εδώ και καιρό καταλάβαμε πως το βλέπει αλλιώς το ποδόσφαιρο ο Νορβηγός και έτσι την ομάδα του πρέπει να την κρίνουμε με βάση τα δικά του θέλω. Ως προς αυτό, το πρώτο γκολ είναι αυτό που ο προπονητής θέλει να βλέπει αφού για αυτή την ανάπτυξη δουλεύει στις προπονήσεις.

Μποτεάκ και Ακιντόλα να ανοίγουν την άμυνα και αυτός που πρέπει να τα τελειώνει να το κάνει. Στο 29’ έκαναν το ίδιο Βίτορ και Μαυρίας, άλλοι πρωταγωνιστές και ίδια κατάληξη, όμως ο Ματ το έχασε εκείνο. Ο τρόπος είναι που έχει σημασία και σε αυτό το ματς ήταν ο σωστός και μπορεί να μην έφερε ένα 3-0 ημίχρονο αλλά έφερε πολλές και καλές επιθετικές ενέργειες. Ως δουλειά του προπονητή, η σωστή ανάπτυξη είναι κομμάτι που μπορεί πολύ περισσότερο να επηρεάσει από το τελείωμα των φάσεων που έχει να κάνει και με την ποιότητα, την αυτοπεποίθηση και το μομέντουμ των παικτών.

Το δεύτερο μεγάλο κομμάτι είναι οι ρίζες της. Παίζουν νεαροί αλλά όχι όπως να ναι και ό,τι να ΄ναι. Μπαίνουν, τους βλέπουμε αλλά πρέπει να «ματώσουν» για να τους ξαναδούμε. Γιατί δεν μπαίνουν από ανάγκη μιας και η ομάδα τα πάει χάλια ούτε για να έχει κάτι ο κόσμος να ασχοληθεί και να μην μουρμουρά. Μπαίνουν σε ματς με έντονα συναισθήματα, απαιτήσεις και πίεση. Ειδικά με την Ένωση μπήκαν σε στιγμή που το παιχνίδι παιζόταν. Είναι τεράστια η σημασία του να αναπτύσσονται οι νεαροί ποδοσφαιρικά σε περιβάλλον υγιές και με έντονο ανταγωνισμό. Αυτόν που δεν βρίσκουν ποτέ στις ακαδημίες. Αν είναι να μπω να το κάνω στη θέση του Μίκου σε ματς που μετρά, όχι σε αδιάφορα ματς β’ φάσης στη θέση παικτών που απλά περιμένεις την ανακοίνωση αποδέσμευσης. Σε αυτό το κομμάτι, της διαχείρισης των νεαρών, ο Μπεργκ τα πάει πολύ καλά και κάνει «μπαμ» πως είναι μια δουλειά που την ξέρει. Μεγάλη η σημασία που μπαίνουν και παιδιά από τις ακαδημίες, αφού ξοδεύτηκαν λεφτά για να προκύψουν στελέχη της πρώτης ομάδας. Μακάρι.

Πλέον η πρώτη φάση τελειώνει με την Ομόνοια να μαθαίνει αντίπαλο στο κύπελλο την Τρίτη(25/2) και ακολούθως ΑΠΟΕΛ. Έχει μπροστά της αρκετές μέρες να προετοιμαστεί για να λύσει τα μάγια στο «αιώνιο». Το ξέρουν όλοι πως αν θες να γίνεις κανονική Ομόνοια με τα όλα της, οφείλεις να κερδίζεις και τον ιστορικό αντίπαλό σου. Είναι το μόνο κομμάτι του παζλ που λείπει και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν να το βάλουν στη θέση του κι αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

<