ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Ο πολυθεσίτης που τρέλανε τους Αμερικανούς

Στάζουν μέλι στην DC United για τον Ζόλταν Στίμπερ

Δημήτρης Βρουλλίδης

Δημήτρης Βρουλλίδης

Πέρασε μια ποδοσφαιρική ζωή σε Αγγλία και Γερμανία, προτού πάρει το αεροπλάνο για ταξίδι υπερατλαντικό. To «αμερικανικό όνειρο» έμελλε να το ζήσει για δύο μόνο χρόνια. Πολλά δεν ήταν, όμως αποδείχτηκαν υπέρ αρκετά για να κάνει τους πρωτευουσιάνους στην Ουάσινγκτον, μιας κι εκεί ήταν η έδρα της ομάδας που τον πήρε στις ΗΠΑ, να στάζουν μέλι για τις ικανότητες του Ζόλταν Στίμπερ, που όπως σας πληροφόρησε νωρίτερα το 24sports είναι ένας από τους παίκτες που έχουν προταθεί στην Ομόνοια για τη νέα σεζόν.

O 29χρονος, τότε, Ούγγρος είχε αποκτηθεί από την DC United στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν 2017 για «δώσει πνοή στην άτονη επίθεσή της», όπως μπορεί να διαβάσει κανείς σε αμερικανικά δημοσιεύματα κι έπαιξε και στους οκτώ αγώνες που απέμεναν για να ολοκληρωθεί εκείνη η σεζόν.

Την επόμενη, οι άνθρωποι της ομάδας περίμεναν πολλά από τον Στίμπερ, από τον οποίο ζητούσαν να δώσει «ευελιξία και βάθος σε μια μεταμορφωμένη επιθετική γραμμή», όπως έγραφαν τότε στις ΗΠΑ. Και όπως προκύπτει τόσο από τα νούμερά του, όσο κι απ’ τα δικά τους σχόλια, δεν τους απογοήτευσε.

Την πρώτη του γεμάτη σεζόν στην ομάδα έπαιξε στους 27 από τους 34 αγώνες της, στους 21 εκ των οποίων ως βασικός και την ολοκλήρωσε με πέντε γκολ και εφτά ασσίστ. Η DC United, δε, «είχε μία εντυπωσιακή βελτίωση στη "δύναμη πυρός" της το 2018 σε σχέση με το 2017 (σ.σ. το γεγονός ότι το ενεργητικό τους εκτοξεύτηκε από τα 31 στα 60 γκολ αποδεικνύει του λόγου το αληθές) και ο Στίμπερ ήταν βασικός παράγοντας», όπως λένε οι ίδιοι οι Αμερικανοί.

Η επιλογή της τεχνικής ηγεσίας να αλλάξει σύστημα θυσιάζοντας επιθετικογενείς παίκτες για χάρη δύο αμυντικών μέσων στο δεύτερο μισό της σεζόν άλλαξε τον ρόλο του Στίμπερ στην ομάδα, ο οποίος πλέον άρχισε να παίζει συχνότερα ερχόμενος από τον πάγκο σε σχέση με τις φορές που ήταν στην εντεκάδα. H επίδρασή του στο παιχνίδι της ομάδας του, ωστόσο, ήταν εξίσου σημαντική.

Μπαίνοντας ξεκούραστος στα ματς, ο Στίμπερ έδινε «μια σπίθα ενέργειας και επιθετικής μαεστρίας», ενώ «η ταχύτητα και η φινέτσα του με την μπάλα ήταν αναγκαία στα τελικά στάδια πολλών αγώνων», τονίζουν οι Αμερικανοί.

Χρειάστηκε, μάλιστα, να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ένα σωρό θέσεις. Έπαιξε τόσο ως ακραίος και στις δύο πτέρυγες της επίθεσης, όσο και ως δεύτερος επιθετικός. Όταν χρειάστηκε, δε, χρησιμοποιήθηκε επίσης σαν αριστερός μπακ κάτι που αποδεικνύει «το πόσο καλά ξέρει το άθλημα, αλλά και ότι έχει τις τεχνικές ικανότητες για να ανταποκριθεί σε διάφορους ρόλους», αναφέρουν αυτοί που τον ξέρουν καλύτερα βλέποντάς τον σε κάθε ματς.

Η DC United αποχαιρέτησε με ευχαριστίες τον Στίμπερ τον περασμένο Ιούλιο, όταν και εκδόθηκε το συναινετικό μεταξύ τους διαζύγιο. Συνολικά μέτρησε 44 συμμετοχές, έξι γκολ και οκτώ ασσίστ στις ΗΠΑ, προτού πάει να παίξει μπάλα για πρώτη φορά ως επαγγελματίας στα πάτρια εδάφη και τη ΖΤΕ, συνυπάρχοντας, από τον Γενάρη και μετά, με τον Φάνο Κατελάρη.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X