ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Μέρα ξεκαθαρίσματος για λίστες αντιπάλων

Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Μια μέρα που πιθανόν να κάνει σοφότερους όλους στην Ομόνοια για το τι τους περιμένει στις κληρώσεις του Champions League είναι η Κυριακή(19/7), καθώς είναι πιθανόν το κομμάτι που ενδιαφέρει στα σε εξέλιξη πρωταθλήματα να κριθεί.

Παίρνοντας το σενάριο της παρουσίας της στον πρώτο προκριματικό, όπου θα είναι «δυνατή», τότε μένει να μάθει την κατάληξη στη Σλοβενία. Οι «πράσινοι» προτιμούν να μην πάρει τον τίτλο η Μάριμπορ και αν απόψε (21:15) η Ολίμπια Λιουμπλιάνας κερδίσει τότε «κλειδώνει» και μαθηματικά αυτό. Τον τίτλο διεκδικεί και η Τσέλιε αλλά είναι κι αυτή με χαμηλότερο συντελεστή από τους «πράσινους».

Στην Αλβανία η Κουκέσι παίζει στις 21:45 και θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει πως θα προλάβει τα Τίρανα. Είναι στο -7 αφού τα Τίρανα κέρδισαν χθες. Μένουν δυο αγώνες άρα και στο -4 να πάει δύσκολα θα προλάβει. Τα Τίρανα έχουν χαμηλότερο συντελεστή από την Ομόνοια, η Κουκέσι ψηλότερο.

Αν αυτά τα δυο επιβεβαιωθούν, τότε η πρωταθλήτρια Σλοβενίας και τα Τίρανα είναι στους πιθανούς της Ομόνοιας ενώ αποφεύγει Ντινάμο Τυφλίδας και Σαράγεβο.

Πάμε τώρα στο σενάριο απευθείας συμμετοχής στο Β’ γύρο. Θα είναι «αδύνατη» η Ομόνοια και ξέρει τους εννιά από τους 10 πιθανούς αντίπαλους ή ζευγάρια. Μένει να ξεκαθαρίσει ποιος θα το πάρει στην Ελβετία, χώρα που έχει απευθείας στο γύρο αυτό την πρωταθλήτριά της. Αν το τρόπαιο πάει στην Σεντ Γκάλεν, η Ομόνοια θα την έχει από κάτω. Αν το πάρουν Γιανγκ Μπόις ή Βασιλεία είναι με σαφώς ψηλότερο συντελεστή. Αυτή τη στιγμή η Γιανγκ Μπόις, ήδη έπαιξε και κέρδισε για την αγωνιστική, έχει 64, η Σεντ Γκάλεν 62 και παίζει απόψε με την Τουν (17:00). Η Βασιλεία παίζει επίσης σήμερα με Σερβέτ (17:00) και είναι στους 55. Μετά από τα σημερινά ματς μένουν τέσσερις αγωνιστικές.

Με την Ομόνοια απευθείας στο Β΄γύρο, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ πάει απευθείας στον τρίτο και στους «δυνατούς» η Μίτζιλαντ. Αν το πρωτάθλημα Ελβετίας δεν πάει στην Σεντ Γκάλεν, τότε όποια από τις άλλες δυο το πάρει είναι «δυνατή». Στο αντίθετο σενάριο, μπαίνει στους «δυνατούς» η Σέριφ Τιρασπόλ Μολδαβίας.

Για να έχετε εικόνα, να σας γράψουμε και το σενάριο του τρίτου γύρου αν και είναι πολύ μακρινό. Ολυμπιακός, Σέλτικ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Αστάνα, Λουτογκόρετς θα είναι «δυνατές» αν γίνει το rebalancing μιας και η Σλάβια Πράγας θα πάει απευθείας play offs. Το τι θα γίνει στην Ελβετία κρίνει τη θέση του Ερ. Αστέρα που θέλει τρόπαιο στη Σεντ Γκάλεν.

Είμαστε κοντά στο τέλος της αναμονής για το τι θα συμβεί στα προκριματικά και τις δυο πολύ σημαντικές κληρώσεις στις 9 και 10 Αυγούστου. Φέτος με το στενό καλεντάρι και τα μονά ματς και η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να παίξει ρόλο και όσες ομάδες έχεις από κάτω βαθμολογικά, τόσο το καλύτερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X