ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Με τον Ντούρις έγιναν...τέσσερις!

Μεγαλώνει η «παροικία» στο «Ηλίας Πούλλος»

Σάββας Λαζανιάς

Ο Μίχαλ Ντούρις έπιασε δουλειά στο «Ηλίας Πούλλος» και ετοιμάζεται για το ανεπίσημο του ντεμπούτο με τη φανέλα της Ομόνοιας, το οποίο ίσως πραγματοποιήσει στο φιλικό της Τρίτης με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος».

Ο 32χρονος Σλοβάκος επιθετικός είναι έτοιμος από κάθε άποψη για να ριχθεί απευθείας στη μάχη, καθώς είχε ακολουθήσει κανονικά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας με την Ανόρθωσης.

Στην Ομόνοια δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα προσαρμογής. Μπορεί να έχει αλλάξει πόλη και ομάδα ωστόσο ο Ντούρις είναι άριστος γνώστης της κυπριακής πραγματικότητας.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν κάποιοι παίκτες στο ρόστερ των «πρασίνων» που μπορούν να κάνουν τον Ντούρις να αισθανθεί σαν στο σπίτι του, όπως είναι για παράδειγμα ο συμπατριώτης του Τόμας Χούμποτσαν με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στην Εθνική Σλοβακίας.

Στην ταχύτατη προσαρμογή του Ντούρις μπορούν να βοηθήσουν επίσης οι Τσέχοι Μίκαελ Λούφτνερ και Γιαν Λέζιακς, οι οποίοι μιλάνε πάνω κάτω την ίδια γλώσσα με τον Σλοβάκο επίθετο. Τα σλοβακικά είναι ουσιαστικά μια πολύ συγγενική γλώσσα των τσέχικων και συνήθως οι ομιλητές των δύο αυτών γλωσσών μπορούν να συνεννοούνται πάρα πολύ καλά.

Βλέπουμε ότι δημιουργείται σιγά σιγά στην Ομόνοια μια μίνι «παροικία» της άλλοτε κραταιάς Τσεχοσλοβακίας, η οποία διασπάστηκε το 1993 στη σημερινή Τσεχία και τη Σλοβακία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X