ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Ματ και ποδοσφαιρικά αναλφάβητοι

Η κριτική που γίνεται προς τον Άγγλο φορ

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Έχει παρατηρηθεί από πέρυσι μια τάση κριτικής προς στο Ματ Ντάρμπισαιαρ. Τάση που συνεχίζεται και φέτος. Την περσινή τάση την κατανοεί κανείς σε μεγάλο βαθμό, γιατί ο Άγγλος φορ, όπως και όλη η ομάδα της Ομόνοιας ήταν εκτός τόπου και χρόνιου. Φέτος όμως οι διάφοροι συνεχίζουν το βιολί τους.

Συνεχίζουν να κριτικάρουν και να λένε ότι  είναι … λίγος. Ένας ποδοσφαιριστής που μέσα στη διετία 2016-2018, σκόραρε 47 φορές (ναι 47) τραβώντας ουσιαστικά μόνος το κουπί του σκορ σε μια μετριότατη, και κάτω, ομάδα. Φέτος σε έξι ματς πέτυχε ήδη τρία γκολ. Έχει επίσης αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λινγκ στην Τσάμπιονσιπ και στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Είναι ο ποδοσφαιριστής που στις πέντε φορές που θα γίνει κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής, τις τρεις θα τη στείλει στα δίκτυα, που έχει εξαιρετική τοποθέτηση μέσα στην περιοχή-ίσως την καλύτερη από τους κυνηγούς που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα-, που μυρίζεται το γκολ, που έχει προσωπικότητα στο γήπεδο, που στα 33 του έχει νεύρο 25αρη.

Ο Ματ Ντάρμπισαιαρ, βάσει δεδομένων –και όχι θεωρητικολογιών - είναι ένας από τους καλυτέρους ξένους ποδοσφαιριστές που έχουν πατήσει το πόδι τους στο νησί μας. Είναι δε –για όσους τον ξέρουν από κοντά- ιδανικός επαγγελματίας. Πριν από τρία χρόνια πήγα να  πάρω δηλώσεις από αυτόν σε μια παρουσίαση των παικτών και όταν τέλειωσαν με την παρουσίαση και ήλθε η ώρα για τα media με παρακάλεσε να τον περιμένω για να υπογράψει πρώτα αυτόγραφα σε ένα τσούρμο παιδιά που τον περίμεναν με ανυπομονησία και μετά να κάνουμε τη δική μας δουλειά. «Συγγνώμη, αλλά αυτό προηγείται των δηλώσεων», μου είπε. Και φυσικά τον περίμενα μέχρι να τελειώσει με τους μικρούς.

Έχει ποδοσφαιρικά ελαττώματα; Ασφαλώς και έχει. Όπως για παράδειγμα το ότι η εφαρμογή του ένα-δυο με τον winger δεν είναι το φόρτε του, ή το ότι δεν είναι ο φορ μπουκαδόρος, ή το ότι δεν είναι πολύ γρήγορος, χωρίς όμως να είναι αργός. Βάζοντας κανείς στη ζυγαριά τα «συν» και τα «πλην», μόνο ένας ποδοσφαιρικά αναλφάβητος ή εμμονικός –δυστυχώς οι «ψεκασμένοι» είναι πολλοί - θα κρίνει ότι η ζυγαριά κλίνει προς τα «πλην».

Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής ισχυρίζομαι ότι το 90 τοις εκατόν αυτών που κατακρίνουν τον ποδοσφαιριστή, επειδή είναι ποδοσφαιρικά αναλφάβητοι, δεν είναι σε θέση να επιχειρηματολογήσουν για τα «πλην» του.

Το γράφω, γιατί το έχω …τσεκάρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X