ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Αποχώρηση- μεταγραφή

Διαφορετικά… μόνο Τσέποβιτς

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Για το αγωνιστικό κομμάτι στο ματς του Σαββάτου, επέτρεψε μου να μην πω πολλά. Ο καθένας μπορεί να λέει το μακρύ και το κοντό του, δεν είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον για φέτος το ρεπορτάζ έχει περάσει από χειρότερες φάσεις και καταστάσεις.

«Γιατί δεν παίζει ο Μποτεάγκ;», «γιατί δεν βάζει τον Μαυρία; «γιατί δεν έβαλε τον Παπουλή που έτσι και αλλιώς δεν θα παίξει με τον Απόλλωνα;», «γιατί δεν έκανε αλλαγή;»… «γιατί;», «γιατί;», «γιατί;»… αϊ σιχτίρ πια, δεν υπάρχουν λόγια.

Αν είναι να γίνει μεταγραφή Καταλόγου Α' θα πρέπει να αποχωρήσει κάποιος. Ακούστηκαν φήμες ότι ο ένας θα πάει Ινδία- Μπαγκλαντές... ο μοναδικός που βγαίνει πλεονάζον από την ομάδα είναι ο Ελλαδίτης

Προσωπικά δεν θα μπω στην διαδικασία να δικαιολογήσω κανένα και τίποτα, αλλά ο παραλογισμός ζει και βασιλεύει στη χώρα ολόκληρη και όχι μόνο στο πράσινο πλανήτη. Είναι πασιφανές ότι το μοναδικό κριτήριο να σχολιάζει κανείς την ομάδα, τον προπονητή ή τους παίκτες είναι το αποτέλεσμα και μόνο. Γιατί άμα έκανε το διπλό... τώρα θα μιλάγαμε για προφέσορες, τιτάνειες προσπάθειες και κάτι κούφια λόγια. 

Ομολογώ ότι ευθύνη γι’ αυτό δεν έχει ο οπαδός, αλλά το δημοσιογραφικό συνάφι που τα τελευταία σαράντα χρόνια αντί να μιλά για ποδόσφαιρο, μιλά για το αν είναι πέναλτι, ποιος είναι ο διαιτητής και πόσο άχρηστος είναι ο Χ ή ο Ψ προπονητής ή παίκτης.

Επί της ουσίας πάντως η Ομόνοια δεν κέρδισε ή κόντεψε να κερδίσει το Σάββατο, γιατί δεν ήταν καλή και η ΑΕΛ έχει ποιότητα. Τόσο απλό. Και δεν το λέω εγώ, το είπε δημόσια ο Μπεργκ. Τόσο μα τόσο απλά.

Φοβήθηκε το παιγνίδι; Μπορεί. Γιατί οι παίκτες είναι σκασμένοι, γιατί κάποιοι είναι κοντά στο να τραυματιστούν, γιατί έπαιξαν έξι συνεχόμενα ντέρμπι, γιατί ακολουθεί ένα ακόμη, γιατί παίζουν ασταμάτητα σε σημείο που τους βλέπουμε περισσότερο απ’ ότι τις οικογένειες μας, γιατί, γιατί, γιατί… γιατί η κριτική και ο σχολιασμός δεν πρέπει να έχει ως μοναδική βάση το αποτέλεσμα. Αυτά.

Να είμαστε καλά, θα τα ξαναπούμε γενικώς για την ομάδα.

Ας ασχοληθούμε και λίγο με τις μεταγραφές να ξεσκάσουμε και λίγο. Ψάχνοντας κάπως το θέμα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα που λίγο πολύ γνωρίζουμε όλοι. Ότι δηλαδή για να γίνει μεταγραφή, πρέπει να αποχωρήσει κάποιος.

Και πάμε τώρα.

Θα φύγει Μποτεάγκ; Ο Λάγκ; Ο Λούφτνερ; Ο Χούμποτσαν; Ο Λέζιακς; (Εδώ γελάμε). Ο Σεχού; Ο Γκόμεθ ή ο Γκόμες; Ο Τιάγκο; Ο Ασάντε; Μήπως ο Φαμπιάνο; (ξανά γελάμε εδώ.). Ο Ασάντε; Ο Τσέποβιτς που ακόμη δεν έχει φάει κοτόπουλο γύρο με γιαούρτι; Θα φύγει ο Κίκο που έδωσες λεφτά στον Τορναρίτη μόλις πριν από λίγους μήνες; Ή θα φύγει ο Μαυρίας; Πίγκο!!

Φτάσαμε στην ουσία. Αν είναι να αποχωρήσει κάποιος για να έρθει μεταγραφή άλλη, αυτός θα είναι ο Μαυρίας. Δεν γράφω ότι θα φύγει… ούτε και έχω τέτοια πληροφόρηση, επειδή όμως δεν γουστάρω να κάνω την πάπια, ο συμπαθητικός Ελλαδίτης με βάση το τι βλέπουμε από την αρχή της χρονιάς είναι ο μοναδικός που αγωνιστικά τουλάχιστον δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές.

Και καπαρωμένη είναι η θέση του δεξιού μπακ, με Σεχού και Χούμποτσαν και με βάση το τι βλέπουμε δεν υπολογίζεται από τον Μπεργκ. Το πώς, γιατί και μήπως… επέτρεψε μας να ασχοληθούμε μια άλλη φορά σε βάθος.

Άλλο πράγμα γράφω και το επαναλαμβάνω. Αν είναι να γίνει μεταγραφή Καταλόγου Α’ θα πρέπει να αποχωρήσει κάποιος. Και μπορεί ν’ ακούστηκαν φήμες ή και μαλακίες για τον ένα ή τον άλλο παίκτη, ότι ο ένας θα πάει Ινδία, ο άλλος Μπαγκλαντές και ο άλλος Καναδά… ο μοναδικός που βγαίνει πλεονάζον από την ομάδα είναι ο Ελλαδίτης.

Ο οποίος δεν έχει ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζεται και ο ίδιος δεν έχει ενημερώσει ότι θέλει να αποχωρήσει. Άρα προς το παρόν Τσέποβιτς και κανά παιδί Καταλόγου Β’ . Εκτός και αν φύγει… για να έρθει κανά εξτρέμ!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρήστος Ζαβός

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Δεν χαλάστηκαν...

Δεν χαλάστηκαν...

Ομόνοια και ΑΕΛ μάλλον είδαν το αποτέλεσμα του ντέρμπι με ικανοποίηση
 |  ΑΕΛ