ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Ο Εζρά και το…πλάτος

Περιμένουν περισσότερα στο «τριφύλλι» από τον Ισραηλινό, ενώ η επίθεση χρειάζεται..διεύρυνση

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Η μέχρι τώρα πορεία και θέση της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες από τις μετεγγραφές που έγιναν το καλοκαίρι έχουν αποδώσει. Αυτό το γεγονός πιστώνεται στην ομάδα σχεδιασμού που εκ των πεπραγμένων έχει κάνει καλή δουλειά.

Σε προχθεσινό ρεπορτάζ αναλύσαμε έναν έναν τους ποδοσφαιριστές που έχουν μέχρι τώρα συμμετοχή στους αγώνες πρωταθλήματος.
Ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα είναι ο ο Χεν Εζρά. Τόσο ο Χένινγκ Μπεργκ όσο και ο Νεόφυτος Λάρκου περίμεναν και περιμένουν περισσότερα από τον ποδοσφαιριστή αυτό. «Όλοι είναι υπό κρίση» είχε πει τις προάλλες ο πρόεδρος της εταιρείας Σταύρος Παπασταύρου. Έτσι για να θυμόμαστε.

O Ισραηλινός έχει εφτά συμμετοχές, τις έξι ως βασικός, αλλά αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο ματς με τον Ολυμπιακό

O Ισραηλινός έχει εφτά συμμετοχές, τις έξι ως βασικός, αλλά αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 25.10. Έκτοτε δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό. Όχι τυχαία γιατί η απόδοση του δεν ικανοποίησε το Νορβηγό τεχνικό.

Ενώ είχε αρχίσει καλά από τα φιλικά και πήρε θέση βασικού από το δεύτερο ματς του πρωταθλήματος σταδιακά η απόδοση του –χωρίς να φθάσει σε επίπεδα που απαιτούνται σε μια ομάδα στόχων- του  έπεφτε μέχρι που έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα.

Είναι γρήγορος, διεισδυτικός, ντριπλέρ, αλλά αρκετές φορές –τις περισσότερες για την ακρίβεια- δεν τελειώνει τρις προσπάθειες του ενώ σε διαστήματα του αγώνα είναι…αόρατος. Επίσης δεν παίζει πολύ στη γραμμή.

Εδώ υπεισέρχεται ένα άλλο …θέμα. Ο Έρικ Μποτεάκ που αγωνίζεται στο δεξί άκρο, ούτε αυτός δείχνει…προτίμηση στη γραμμή, ούτε και ο Χάρης Μαυρίας όταν ανεβαίνει, ενώ ο Τιάγκο όταν αγωνίζεται στα αριστερά… συνήθως δεκαρίζει. Ο εξτρέμ της γραμμής είναι ο Δημήτρης Χριστοφή αλλά αυτός είναι ουσιαστικά αδρανοποιημένος.

Με αυτά τα δεδομένα η Ομόνοια μπορεί να αποκτά υπεραριθμία στον άξονα όταν επιτίθεται, αλλά στερείται επιθετικού πλάτους με αποτέλεσμα η επιθετική λειτουργία να μην διαθέτει όλο το εύρος των επιλογών.

Το τεχνικό επιτελείο θα ξεκουράσει τους ποδοσφαιριστές το Σαββατοκύριακο. Από Δευτέρας η προετοιμασία θα εισέλθει στην τελική ευθεία. Οι Φεντόρ Μίκου και Μαρίνος Τζιωνής, ακολουθούν μέρος του κανονικού προγράμματος.

Απουσιάζουν οι διεθνείς Γιάννης Κούσουλος, Χάρης Μαυρίας, Ανταμ Λανγκ, Χαράλαμπος Κυριακίδης, Ανδρόνικος Κακουλλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X