ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Μένει η… χειραψία

Η συμφωνία ανανέωσης μεταξύ Σ. Παπασταύρου, Χ. Μπεργκ είναι κοντά

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

«Ένα… γεύμα μεταξύ Σταύρου Παπασταύρου και Χένινγκ Μπεργκ μένει και «σφραγίζει» τη συμφωνία μεταξύ των δύο μερών για ανανέωση της συνεργασίας». Αυτά δήλωσε στο 24sports, καλά ενημερωμένη πηγή.

Ναι. Τόσο κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η Ομόνοια και ο Χένινγκ Μπεργκ. Μια χειραψία μένει (μετά το… γεύμα με φόντο το συμβόλαιο) μεταξύ του εν Κύπρω άρτι αφιχθέντα Προέδρου και του Νορβηγού, για το αίσιο πέρας των επαφών.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ οι δυο πλευρές είχαν εδώ και καιρό θίξει το θέμα της ανανέωσης της μεταξύ των συνεργασίας, επιδεικνύουσες την αμοιβαία θετικότητα τους. Είχαμε επίσης αναφέρει ότι τα πράγματα αναμενόταν να φθάσουν σε οριστικοποίηση μετά τη λήξη της σεζόν.

Τα πράγματα προχώρησαν όμως με πιο γοργό ρυθμό και οι δυο πλευρές μετά από σειρά επαφών που έγιναν, βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.

Θυμίζουμε ότι ο Χένινγκ Μπεργκ μετά το ματς με το Ολυμπιακό είπε τα εξής, δίνοντας επί του θέματος ένα θετικό προμήνυμα : «Έχουμε ένα καλό διάλογο με το σύλλογο. Είναι ευτυχισμένοι με τη δουλειά μου, είμαι ευτυχισμένος κι εγώ με την παρουσία μου εδώ. Θα συνεχίσουμε να συζητάμε. Όταν θα ολοκληρώσουμε αυτό το διάλογο θα δούμε που βρισκόμαστε…».

Τα συμβόλαιο ανανέωσης που αναμένεται να υπογραφεί αργότερα, (το θέμα αυτό με τη μορφή που παίρνουν  τα πράγματα είναι τυπικό), εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει και ρήτρα αποδέσμευσης σε περίπτωση που ξένος σύλλογος με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια και υψηλότερες βλέψεις επιθυμεί να αποκτήσει το Νορβηγό προπονητή.

Σε περίπτωση που έλθει τέτοιας υφής πρόταση από το εξωτερικό και ο Νορβηγός τεχνικός θελήσει να πάει, τότε η Ομόνοια -ανάλογα με το χρονικό σημείο που θα γίνει αυτό - θα βάλει ένα ποσό στα ταμεία της.

Επίσης, ο Σταύρος Παπασταύρου αναμένεται να συζητήσει και με το Νεόφυτο Λάρκου το συμβόλαιο του οποίου λήγει τέλος Μαΐου. Η εκτίμηση είναι ότι θα του γίνει πρόταση ανανέωσης αφού το έργο του κρίνεται θετικά.

Τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών

Όσον αφορά ποδοσφαιριστές σε λίγους μήνες λήγουν τα συμβόλαια των Τόμας Χούμποτσαν, Ζιόρντι Γκόμεθ, Τιάγκο Φερέιρα, Χάρη Μαυρία και Βίτορ Γκόμες.

Η παραμονή των ή μη εξαρτάται από το Χένινγκ Μπεργκ. Ο Πρόεδρος απλώς περιμένει τον κόουτς.

Τι γίνεται με την έκδοση μετοχών

Με τον ερχομό του Σταύρου Παπασταύρου, όπως μαθαίνουμε, αναμένονται συντομότατα εξελίξεις και στο θέμα της προσφοράς μετοχών σε μέλη και φίλους του σωματείου. Σωματείο και εταιρεία προχωρούν προς την υλοποίηση της συμφωνίας που έγινε το Μάιο του 2018.

Θυμίζουμε ότι η δέσμευση του Σταύρου Παπασταύρου για προσφορά σε μέλη και φίλους του σωματείου Ομόνοια μέχρι 40 τοις εκατόν του μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί διάταξη του κειμένου της συμφωνίας μεταξύ του σωματείου και του ιδίου για παραχώρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος στην εταιρεία. Η εν λόγω συμφωνία υλοποιήθηκε αφού η Έκτακτη ΓΣ του σωματείου που έγινε στις 29 Μαΐου 2018 και ακολούθησε την Καταστατική Συνέλευση, παραχώρησε τη σχετική έγκριση στο ΔΣ.

Αναμονή για το αθλητικό κέντρο

Όσον αφορά το θέμα του Αθλητικού κέντρου-και αυτό είναι εκκρεμές για την ώρα-  η Ομόνοια αναμένει την ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εισήγηση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων, προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για τη λήψη της τελικής απόφασης.

Η Δημόσια Ακρόαση για σκοπούς εξέτασης της αίτησης της Ομόνοιας για χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας, για αθλητικό κέντρο με υπαίθριες και κλειστές εγκαταστάσεις, πραγματοποιήθηκε στις 26/02/2021,

Η διενέργεια της ακρόασης στοχεύει κυρίως στην πληρέστερη και πλέον ακριβή ενημέρωση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων  πριν καταλήξει στην απόφαση του.

Θυμιζουμε ότι η αίτηση της Ομόνοιας υποβλήθηκε στις 14 Μαρτίου του 2019. Διαδικασίες… εξπρές εκ μέρους της κρατικής μηχανής!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση