ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ομόνοια: Ένα διαφορετικό καλοκαίρι από το προηγούμενο

Αυτό επιθυμεί ο κόσμος της ομάδας

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η Ομόνοια …ανήγγειλε αλλαγές, λίγες μέρες μετά το τέλος του αγώνα με την «Πάφος FC», με τον Πρόεδρο να είναι απόλυτα ενήμερος για τις αποφάσεις του προπονητή και του σύμβουλου σχεδιασμού.

Αποχώρησαν οκτώ ποδοσφαιριστές: Οι Φουάντ Μπασιρού, Μιχάλης Παπαστυλιανού, Ανταμ Μάθιους, Νεμάνια Μίλετιτς, Γιαν Λέτζιακς, Σαιντού Αλιούμ, Πάρις Ψάλτης, Παναγιώτης Ζαχαρίου.

Είναι εμφανέστατο ότι πάμε για ριζικές αλλαγές στην ομάδα, εγχείρημα όχι απλό. Όπως και να έχει η σκέψη για μια ανανέωση –όχι κατ’ανάγκη ηλικιακή- είναι απόλυτα σωστή. Με βάση τα αντικειμενικά δεδομένα.

Η Ομόνοια πήρε γερό μάθημα φέτος από το πάθημα που έζησε. Πρόκειται για πάθημα επαναλαμβανόμενο αφού δεν συνέβη μόνο μια φορά.Ενόψει της νέας σεζόν θα «πατήσει» πάνω σε αυτά που έγιναν και θα δουλέψει στα μετεγγραφικά και στην προετοιμασία βεβαίως προκειμένου την επόμενη σεζόν να δούμε την ομάδα να αποδίδει καλύτερα και σε ποιότητα και σε ένταση στο συντριπτικό σύνολο των αγώνων της.  Άπαξ και το καταφέρει, είναι δεδομένο ότι θα κοντράρει στα ίσα τους ανταγωνιστές της για να πάνε όλα όπως πρέπει… και να αφήσει πίσω της τις εικόνες των τελευταίων χρόνων στο πρωτάθλημα.

Πέρυσι το καλοκαίρι ο σχεδιασμός με εμπνευστή το Σουηδό Γέσπερ Γιάνσον ήταν ο ορισμός της αποτυχίας. Ενίσχυση ότι νάναι –βάσει πλάνου, αλλά κυρίως βάσει ουσίας- με την ομάδα να εισέρχεται στο πρωτάθλημα ανεπαρκής. Ηλθε μόνο ένας παίκτης διαφοράς (Γουίλι Σεμέδο), δυο που βοήθησαν σε ικανοποιητικό βαθμό (Σενού Κουλιμπαλί, Σαιντού Αλιούμ , που αρχικά έγινε προσπάθεια να δοθεί δανεικός) και δυο, που για την ώρα παίρνουν τη βάση (Μαρκίνιος Σιπριάνο, Βέλικο Σίμιτς). Δεν θα αναφερθώ σε άλλα ονόματα παικτών που ήλθαν. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται.

Όλοι οι Ομονοιάτες τώρα έχουν μια προφανή σκέψη. Ότι θα ζήσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι σε σχέση με το προηγούμενο. Θα γίνουν μάρτυρες μιας ομαλής και φυσιολογικής διαδικασία ενίσχυσης που θα διεξαχθεί μέσα στο πρέπον χρονοδιάγραμμα και κυρίως θα είναι αποδοτική για την ομάδα, που θα στηριχθεί πάνω της για να επανέλθει στη διεκδίκηση του τίτλου.

Όχι σήριαλ

Και κάτι που όλοι απεύχονται.  Όχι άλλο σήριαλ Λοΐζου Λοΐζου. Προς Θεού μην ξαναζήσει η ομάδα κάτι τέτοιο. Ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να καταλάβει –αν δεν το κατάλαβε ήδη- ότι τις προτάσεις από το εξωτερικό δεν τις …αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ. Τις …δημιουργείς εσύ ο ίδιος με την απόδοση σου στο γήπεδο. Τα προσόντα του είναι δεδομένα. Ας τα εκμεταλλευτεί με σκληρή  προσπάθεια  και επιμονή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση