ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Μετεγγραφές, όχι ημίμετρα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η ηρεμία που έφερε η μεγάλη νίκη στο ντέρμπι σε συνδυασμό με τη διακοπή του πρωταθλήματος, είναι κάτι σαν …«μάννα εξ’ουρανού» για την Ομόνοια και δη τους ανθρώπους που εμπλέκονται στο σχεδιασμό, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις έτσι ώστε να εργαστούν σε συνθήκες αποσυμπίεσης για να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Τη στήριξη  της ομάδας με την παραλαβή των…όπλων που απαιτούνται για τη δύσκολη συνέχεια.

Η αναγκαιότητα για περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ, φανερώθηκε από τις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για τη νέα σεζόν, όπου τα κενά «φώναζαν» από… χιλιόμετρα. Όχι τόσο σε ποσότητα, αλλά σε ποιότητα, καθώς η Ομόνοια είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται προσθήκες ουσίας με παίκτες οι οποίοι θα ανεβάσουν το επίπεδο του ρόστερ και θα δώσουν στον προπονητή περισσότερες αξιόπιστες επιλογές.

Η αναγκαιότητα για περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ φανερώθηκε από τις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για τη νέα σεζόν,

Η Ομόνοια είναι ομάδα με ιστορία, με μεγάλη δυναμική κόσμου και ασφαλώς ένδοξες στιγμές. Και ο κόσμος της δεν αρέσκεται στο να βάζει «φρένο» η ομάδα στους υψηλούς στόχους ή να αποκλείεται από την Ευρώπη με βαριές ήττες τύπου Μίντιλαντ.

Οι επιλογές που αναμένεται να γίνουν από δω και μπρος –τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμηση, με βάση τις ενδείξεις - όσες και να είναι αυτές, σε όποιον κατάλογο και αν εμπίπτουν οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι επιλογές τέτοιες που θα βοηθήσουν την ομάδα εδώ και τώρα. Δεν υπάρχει πολυτέλεια για ημίμετρα. Δεν είναι χρήσιμο αυτή τη στιγμή για την ομάδα να έλθει παίκτης ή παίκτες που θα χρειάζονται χρόνο να ετοιμαστούν. Ήδη υπάρχει ο Αλεξάντερ Φράνσον. Η παίκτες (καταλόγου β' για παράδειγμα ) που θα χρειάζονται ψήσιμο, στερούμενοι εμπειριών.

Η ευστοχία στις μετεγγραφές στο ποδόσφαιρο είναι αδιαλείπτως ένα από τα μυστικά της επιτυχίας για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό προκειμένου στο τέλος της σεζόν να κατακτήσει τίτλους και να πετύχει διακρίσεις.

ΥΓ1 Τώρα θα μου πείτε δεν είναι αυτονόητο το ότι ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο οι μετεγγραφές θα αφορούν παίκτες έτοιμους για το γήπεδο; Με αυτά που έχουμε δει δεν είμαι σίγουρος. Ούτε και σεις φαντάζομαι.

ΥΓ2 Μη αθλητικό το θέμα, αλλά νοιώθω, ως ανθρώπινο ον, ότι πρέπει να το καταθέσω. Παράξενη η προχθεσινή βραδιά στην παλιά Λευκωσία. Μαγαζιά κλειστά, λίγος κόσμος. Αυτά δημιούργησε ο φόβος για τους υπάνθρωπους με τις κουκούλες. Που τραμπουκίζουν κάθε δυστυχή άλλου χρώματος ο οποίος πίστεψε πως η Κύπρος είναι ένας τόπος φιλοξενίας και διωγμένος από την πατρίδα του προσπαθεί να ξαναχτίσει ένα κάποιο μέλλον. Τρομακτικό…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X