ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ομόνοια: Η... ανατροπή, ο Ακιντόλα και το οικονομικό!

Ο Μπεργκ διαφοροποιεί το μεταγραφικό του πλάνο. Διαβάστε τι ισχύει με τον Νιγηριανό και πόσο επηρεάζει το οικονομικό

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Ανατροπή φαίνεται να προκύπτει στο μεταγραφικό σχεδιασμό της Ομόνοιας. Παρά το γεγονός ότι εδώ και καιρό λήφθηκε απόφαση για ενίσχυση της μεσαίας γραμμής και όλο αυτό το διάστημα προτάθηκαν και αξιολογήθηκαν δεκάδες ονόματα, τα τελευταία 24ωρα διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα και πλέον δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα αποκτηθεί μέσος!

Θυμίζουμε πως πρόθεση της ομάδας προγραμματισμού ήταν να φέρει ένα bob-to-box ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει βοήθειες ανασταλτικά και επιθετικά, να προσθέσει ταχύτητα και τρεξίματα στη μεσαία γραμμή και να έχει περισσότερο έφεση στο δημιουργικό κομμάτι και το κάθετο παιχνίδι.

Η στροφή των 180 μοιρών που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες έχει να κάνει κυρίως με την επιθυμία του ίδιου του Χένιγνκ Μπεργκ να μην έρθει άλλος ποδοσφαιριστής για το κέντρο. Ο Νορβηγός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους μέσους του υφιστάμενου ρόστερ, τόσο τους έμπειρους όσο και τους νεαρούς οι οποίοι θεωρεί έχουν τα φόντα να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη φετινή σεζόν και να προσφέρουν ουσιαστικές βοήθειες.

Τι ισχύει με Ακιντόλα

Πάμε και στο μεγαλύτερο σίριαλ του καλοκαιρού, που εξελίχθηκε και σε... φθινοπωρινό. Αυτό του Νταβίντ Ακιντόλα. Πέντε μέρες πριν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο η Ομόνοια δεν έχει παρατήσει την περίπτωση του Νιγηριανού, παρά το γεγονός ότι το βράδυ της Τρίτης εξέπνευσε η προθεσμία που έδωσε στη Μίτζιλαντ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και οι δύο πλευρές ήρθαν πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία, για ένα ποσό λίγο κοντά στο μισό εκατομμύριο. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η στάση του ίδιου του Ακιντόλα, αφού πίεσε πολύ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην Ομόνοια.

Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα φαίνεται πως προέκυψαν νέοι όροι και απαιτήσεις από πλευράς της Μίτζιλαντ, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Δανοί αξιώνουν ένα συγκεκριμένο ποσό ως μπόνους από ενδεχόμενη πρόκρισης της Ομόνοιας στους ευρωπαϊκούς ομίλους, το οποίο όμως κρίνεται πάρα πολύ υψηλό.

Τα οικονομικά δεδομένα

Μία άλλη παράμετρος που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι το οικονομικό. Στο μυαλό των πολλών είναι κάτι σαν αυτονόητο πως η παρουσία του Σταύρου Παπασταύρου στην προεδρία προϋποθέτει ότι η ομάδα προγραμματισμού έχει στη διάθεσή της όσα χρήματα επιθυμεί για να φέρει τους παίκτες του θέλει. Κάτι τέτοιο είναι πολύ μακρυά από την πραγματικότητα.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίες άλλωστε οι επαναλαμβανόμενες αναφορές του Χένιγνκ Μπεργκ στο οικονομικό κομμάτι, έστω κι αν πολλοί τις εξέλαβαν ως δηλώσεις-κλισέ. «Θα ενισχυθούμε μόνο αν βρούμε ποδοσφαιριστή καλύτερο από αυτούς που έχουμε και να είναι εντός των οικονομικών δυνατοτήτων μας», δηλώνει με κάθε ευκαιρία ο Νορβηγός. Και εννοεί κάθε λέξη που λέει.

Η έλλειψη μπάτζετ ήταν και ένας από τους λόγους που δεν προχώρησαν κάποιες πολύ καλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, αφού κρίθηκαν ακριβές.

Καλά, θα διερωτηθεί κάποιος, πως μπορεί να υπάρχει περιορισμός στο μπάτζετ για την απόκτηση ενός ακόμη μέσου ή ενός επιθετικού από το πάνω ράφι και την ίδια ώρα η Ομόνοια να προσφέρει μισό εκατομμύριο για να αγοράσει τον Ακιντόλα;

Η διοίκηση Παπασταύρου είναι/ήταν διατεθειμένη να δώσει το συγκεκριμένο ποσό για την αγορά του Νιγηριανού ως επένδυση για το μέλλον και όχι γιατί υπήρχαν διαθέσιμα έξτρα 500 χιλιάρικα για τη μεταγραφικό πλάνο της φετινής σεζόν.

Εν κατακλείδι, πέντε μέρες πριν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο η Ομόνοια δεν αναμένεται να προχωρήσει στην απόκτηση μέσου, ενώ και οι πιθανότητες να έρθει ο Ακιντόλα (με τα σημερινά δεδομένα) είναι ελάχιστες. Τώρα, αν προλαβαίνουν οι «πράσινοι» να βρουν και να κλείσουν ποδοσφαιριστή που να πληροί τα αγωνιστικά κριτήρια του Μπεργκ και το κασέ του να είναι εντός των οικονομικών πλαισίων που έχει ορίσει η διοίκηση, είναι κάτι που θα μάθουμε τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση