ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

EURO: Τι ισχύει με τις αποζημιώσεις των ομάδων

Η προ-είσπραξη που ελάχιστοι θυμούνται

Με το που πέρασαν οι τελικοί των μπαράζ για το EURO και κόπασαν τα πανηγύρια για τους «δικούς» μας που κατάφεραν και πέρασαν, ξεκίνησε η συζήτηση για το οικονομικό «ζουμί» της υπόθεσης. Πόσα δηλαδή θα φέρουν στα ταμεία με τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση.

Οι ομάδες που έδωσαν παίκτες στα μπαράζ, ημιτελικά-τελικός, παίρνουν €3200 ανά ματς και ανά παίκτη

Η αλήθεια είναι πως πολλοί ξεχνούν όταν καταγράφουν λεφτά τις ζημιές που προκάλεσε η πανδημία, όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αγνοείται. Όπως και να έχει εμείς σημειώνουμε τι έγινε και τι αναμένεται και βγάζετε συμπεράσματα.

Μετά από συμφωνία στην οποία κατέληξαν UEFA και ECA, για αυτή τη διοργάνωση οι ομάδες θα πάρουν το 8% των εσόδων από τηλεοπτικά, χορηγούς και εισιτήρια άρα το συνολικό νούμερο είναι άγνωστο πριν η διοργάνωση γίνει. Ειδικά τα εισιτήρια ποιος μπορεί να τα προβλέψει στους καιρούς που ζούμε. Πάντως, η συμφωνία προβλέπει πως ένα ελάχιστο ποσό €200εκ. θα μοιραστεί στις ομάδες.

Από αυτά, τα €70εκ. αφορούν στα προκριματικά της διοργάνωσης και οι ομάδες τα έχουν ήδη εισπράξει. Για να βοηθήσει την κατάσταση με την πανδημία, η UEFA αποφάσισε στην τηλεδιάσκεψη της 23ης Απριλίου 2020 να τα προπληρώσει. Επίσης σημαντικό να ξέρετε πως στα προκριματικά οι ομάδες παίρνουν λεφτά ανά αγώνα. Δηλαδή η Ομόνοια για τον Χούμποτσαν παίρνει ένα ποσό για το ένα ματς που κλήθηκε. Το «ανά αγώνα» σημαίνει να είναι ο παίκτης στην 23αδα που δηλώνεται ως αποστολή του κάθε παιχνιδιού. Για να ξέρετε, οι ομάδες που έδωσαν παίκτες στα μπαράζ, ημιτελικά-τελικός, παίρνουν €3200 ανά ματς και ανά παίκτη.

Πάμε τώρα στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης. Η πληρωμή των ομάδων ξεκινά 14 μέρες πριν την έναρξη του EURO και τελειώνει την επόμενη μέρα του αποκλεισμού μιας ομάδας. Για να πάρει λεφτά μια ομάδα, πρέπει ο παίκτης της να είναι στην τελική επιλογή της χώρας του. Στο παράδειγμα δηλαδή του Χούμποτσαν, που τον χρησιμοποιούμε επειδή επιλέγηκε εκτάκτως να βοηθήσει, αν δεν κληθεί δεν αναλογεί ποσό στην Ομόνοια. Το ποσό ανά ημέρα δεν είναι ίδιο για όλες τις ομάδες, αφού φτιάχτηκαν κάποιες κατηγορίες ώστε να αντιπροσωπεύεται η αξία των παικτών όσο γίνεται. Είναι αλλιώς, με όλο το σεβασμό, να ρισκάρει η ΑΕΚ Λάρνακας να χάσει τον Σπιρόφσκι και άλλο η Γιουβέντους τον CR7. Η οικονομική ζημιά είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Η Κύπρος ως επί το πλείστον έχει παίκτες κατηγορίας 3, που αναλογεί €2410 ανά ημέρα. Αλλά όπως είπαμε πρώτα πρέπει να πάρουν την κλήση και βλέπουμε.

Καλή τους επιτυχία όλους όσοι θα παίξουν και για τα λεφτά ας αγχωθούν άλλοι!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση