ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρχηγός: «Θα καλέσουμε εμείς τον Παπασταύρου για κατάθεση»

«Δώσαμε στον πρόεδρο της Ομόνοιας χρόνο», ανάφερε ο Κύπρος Μιχαηλίδης

24sports team

info@24sports.com.cy

Συνέντευξη από τον Αρχηγό Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, στον "Πολίτη". Τόνισε ότι δόθηκε στον πρόεδρο της Ομόνοιας ο απαραίτητος χρόνος και σε περίπτωση που δεν πάει για κατάθεση όπως δήλωσε, θα τον καλέσουν οι ίδιοι.

Αρχικά:

«Όσον αφορά τον κ. Παπασταύρου, θα πω ότι ναι, θεωρώ ότι έχει υποχρέωση να δώσει στοιχεία γι’ αυτά που ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης. Θα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει τις πληροφορίες του και να μας δώσει τα στοιχεία, τα όπλα, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη διερεύνηση», σημείωσε.

Εάν αποφασίσει να μην δώσει κατάθεση, εσείς γιατί να μην αρχίσετε τη διερεύνηση με βάση αυτά που είπε δημοσίως, που δεν ήταν και λίγα;

Ο άνθρωπος ήρθε από μόνος του εδώ, ήθελε βασικά να μάθει τις διαδικασίες που ακολουθούμε, ήθελε να δει πως προστατεύεται ο ίδιος και άλλα άτομα που πιθανόν να δώσουν πληροφόρηση. Του τα εξηγήσαμε όλα, ποιες είναι οι υποχρεώσεις του, ποιες είναι οι διαδικασίες που μπορούν να ακολουθηθούν, είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση και συζήτηση. Και επειδή πιεζόταν λόγω του ότι θα ταξίδευε στο εξωτερικό, είπε ότι θα σκεφτεί και επιφυλάσσεται όταν θα επιστρέψει να έρθει ξανά κοντά μας. Αλλά επαναλαμβάνω ότι θεωρώ πως ο πιο σωστός τρόπος -αν και δεν θέλω να υποδείξω σε κανέναν πώς θα πρέπει να δίδει τις πληροφορίες του- είναι οι διαδικασίες που έχουμε εξαγγείλει: ορίσαμε συγκεκριμένο αξιωματικό στον οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να δώσει πληροφορίες και δώσαμε τηλέφωνα μέσω των οποίων μπορεί όποιος θέλει να κάνει επώνυμη ή ανώνυμη καταγγελία. Επιπλέον, κάποιος μπορεί να έρθει σε επαφή με μέλος μας, που χαίρει της εμπιστοσύνης του, και να δώσει πληροφορίες. Η εχεμύθεια είναι δεδομένη, να μην ανησυχεί κανένας για την ασφάλειά του, είναι δουλειά δική μας να προστατεύουμε τους πληροφοριοδότες μας. Και θέλω να προσθέσω ότι είναι λάθος να γίνονται δηλώσεις γι’ αυτά τα θέματα, χωρίς να προηγηθεί η ενημέρωση της Αστυνομίας, διότι δίνεται ο χρόνος σε εκείνον που τον αφορούν οι καταγγελίες να λάβει τα μέτρα του, να καταστρέψει στοιχεία κ.ο.κ.

Δηλαδή, έκανε ζημιά ο κ. Παπασταύρου με τις δηλώσεις του;

Σίγουρα όταν προειδοποιείς, κατά κάποιον τρόπο, κάποιον λέγοντας ότι θα καταγγείλεις αυτά που είπε και έκανε, τότε του δίνεις χρόνο να λάβει μέτρα για την προστασία του.

Εάν κάποιος ανώνυμα δώσει τηλεφωνικώς πληροφορίες για στημένα παιχνίδια, θα ξεκινήσετε αμέσως τη διερεύνηση, σωστά;

Ναι, βεβαίως.

Ε, τότε γιατί δεν ξεκινάτε τη διερεύνηση των καταγγελιών του προέδρου της Ομόνοιας;

Τον περιμένουμε να έρθει να δώσει κατάθεση.

Εάν δεν έρθει τελικά;

Τότε θα τον καλέσουμε για κατάθεση για να τεκμηριώσει αυτά που δήλωσε δημοσίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X