ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Αναστασίου: « Η εικόνα του κυπριακού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα το αδικεί πολύ...»

Συνέντευξη του τεχνικού της Ομόνοιας σε ελλαδική ιστοσελίδα

Ο τεχνικός της Ομόνοιας Γιάννης Αναστασίου μίλησε στην ιστοσελίδα karfitsa.gr για την εμπειρία του στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και τους "πράσινους" της Λευκωσίας. Επίσης, μίλησε για ΠΑΟΚ και Άρη.

Αναλυτικά:

Ο Ελληνας τεχνικός μίλησε και για τον Αρη που ανέβασε την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος και εξήγησε τα οφέλη που θα έχει συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η πιθανή αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από τη νέα σεζόν.

Κ. Αναστασίου ζείτε μια νέα ποδοσφαιρική εμπειρία εδώ και μερικούς μήνες, όντας προπονητής της Ομόνοιας. Πως είναι το κυπριακό ποδόσφαιρο και ποιες οι βασικές διαφορές του με το ελληνικό;

"Το κυπριακό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Με τη νέα δομή που έχει πάρει, με την μείωση των ομάδων έχει γίνει πολύ ελκυστικό. Έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός, τα ντέρμπι και αυτό βοηθάει πολύ τις ομάδες να εξελιχθούν, να δυναμώσουν και να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι κυπριακές ομάδες έχουν αρκετά καλή εικόνα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Σε ότι αφορά πιο τεχνικά στοιχεία, το ποδόσφαιρο εδώ θυμίζει έντονα την Ελλάδα. Υπάρχει πάθος, ζεστή ατμόσφαιρα, υπάρχει καλή ποιότητα ξένων ποδοσφαιριστών και νομίζω πως η εικόνα που έχει περάσει για το κυπριακό ποδόσφαιρο το αδικεί πολύ."

Αρα θεωρείται πως αν τελικά προχωρήσει το πλάνο της αναδιάρθρωσης στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη και του δικού μας εγχώριου πρωταθλήματος;

"Ναι. Θα βελτιώσει τον ανταγωνισμό. Δυστυχώς στην Ελλάδα πολλές φορές θέλουμε να κάνουμε πράγματα, αλλά στο τέλος προχωρούν για λόγους που γνωρίζουμε. Αναθεωρούμε απόψεις και αποφάσεις. Πιστεύω πως ένα πρωτάθλημα 12-14 ομάδων θα αλλάξει τα τωρινά δεδομένα. Θα αυξήσει τον ανταγωνισμό, τη δυναμική των ομάδων. Τα ντέρμπι μεταξύ των μεγάλων ομάδων θα είναι περισσότερα και τα οφέλη θα είναι σαφώς πιο μεγάλα."

 Το φετινό πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική του ευθεία και ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει στους τίτλους μετά από 34 χρόνια. Ποιο θεωρείται πως είναι το «κλειδί» της επιτυχία για την ομάδα του Λουτσέσκου;

"Η συνοχή του, η διατήρηση του κορμού και οι ποιοτικές προσθήκες. Ο ΠΑΟΚ τα έκανε όλα σωστά. Έβαλε εκτός των άλλων βάθος στην ομάδα, κάτι πολύ σημαντικό για τον πρωταθλητισμό και άλλαξε την νοοτροπία του. Χρόνια τώρα ο ΠΑΟΚ έφτανε στην πηγή και δεν έπινε νερό. Αυτό άλλαξε. Εγινε πιο ώριμος, αποτελεσματικός με ξεκάθαρους ρόλους μέσα στο γήπεδο."

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και ο Άρης. Ένας σύλλογος με ιστορία που έλειψε. Και καταφέρνει στην… επιστροφή του να παίρνει όπως όλα δείχνουν εισιτήριο… Ευρώπης.

"Ο Άρης επανήλθε για τα καλά. Ξεκίνησε κάνοντας πολλές μεταγραφές καλών και έμπειρων ποδοσφαιριστών. Ο Άρης είναι μεγάλο μέγεθος, έλειψε πολύ και είναι πολύ καλό και αισιόδοξο που επέστρεψε με αυτόν τον τρόπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο δυνατός Αρης, ο ΟΦΗ, η Λάρισα, ο ΠΑΣ ακόμα είναι ομάδες που τις έχουμε ανάγκη και όσο πιο ισχυρές είναι τόσο ανεβαίνει το επίπεδο ανταγωνιστικότητας."

Πάντως ο κ. Παντελίδης κρατάει ψηλά τη «σημαία» των Ελλήνων προπονητών με τα τελευταία αποτελέσματα του Άρη…

"Η μοίρα των προπονητών και δη των Ελλήνων είναι τέτοια που δυστυχώς την πληρώνουν εύκολα. Εγώ πιστεύω πως υπάρχουν αρκετοί καλοί Ελληνες προπονητές. Εζησα και εργάστηκα αρκετά χρόνια στο εξωτερικό και να ξέρετε πως οι διαφορές δεν είναι μεγάλες στον τρόπο δουλειάς των προπονητών. Ισα ίσα. Δυστυχώς στην Ελλάδα μας αρέσει ακόμα η ταυτότητα του ξένου προπονητή. Νομίζω πως πρέπει να δημιουργήσουμε μια δική μας σχολή προπονητών και γιατί όχι να εξάγουμε και στο εξωτερικό προπονητές. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να επενδύσουμε στο κομμάτι της βελτίωσης σε όχι τόσο τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά σε θέματα επικοινωνίας, σχεδιασμού, μάνατζμεντ."

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Ξενέρωμα (vid)

Ξενέρωμα (vid)

Δεν πήρε καμιά ομάδα αυτό που καιγόταν για να πάρει
24sports team
 |  ΑΕΛ
X