ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι καρτάκηδες της υφηλίου

Πού βρίσκεται το δικό μας σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα

Με τις κάρτες που δίνονται στα πρωταθλήματα 92 διαφορετικών χωρών σε όλη την υφήλιο ασχολείται στην τελευταία του έρευνα το κέντρο ερευνών «CIES Football Observatory».

Τα στοιχεία που συνέλλεξε το κέντρο ερευνών παρουσιάζει τις κάρτες που δίνονται κατά μέσο όρο ανά αγώνα στα πρωταθλήματα 92 διαφορετικών χωρών που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε είναι ακόμα σε εξέλιξη. Στο νούμερο 1 της λίστας βρίσκεται η λίγκα στην οποία δίνονται οι λιγότερες κάρτες και στην 92η και τελευταία αυτή με τις περισσότερες ανά αγώνα.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 51η θέση της λίστας με 4,66 κάρτες ανά αγώνα (4,53 κίτρινες και 0,13 κόκκινες), νούμερο μικρότερο σε σχέση με τις κάρτες που δίνονται μεταξύ άλλων στην ισπανική Λα Λίγκα (72η θέση με 5,51 ανά ματς), την ελληνική Σούπερ Λιγκ (78η με 5,65) και την ιταλική Σέριε Α (83η με 5,82).

Τα άλλα τρία από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι πιο μπροστά στην κατάταξη από το δικό μας, αφού την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ τη συναντάς στη 10η θέση με 3,74 κάρτες ανά αγώνα, τη γαλλική Λιγκ 1 στην 23η με 3,98 και τη γερμανική Μπουντεσλίγκα στην 32η με 4,13. Στην πρώτη θέση είναι το πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, όπου δίνονται μόλις 2,19 κάρτες ανά παιχνίδι.

Η λίστα, δε, έρχεται να επιβεβαιώσει το στερεότυπο που συνοδεύει το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής, αφού οι οκτώ από τις δέκα τελευταίες λίγκες θέσεις της κατάταξης περιλαμβάνουν τα πρωταθλήματα των Αργεντινής, Περού, Εκουαδόρ, Κολομβίας, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλας, Ουρουγουάης και Βολιβίας. Στο πρωτάθλημα της τελευταίας, που είναι και στον πάτο της λίστας, δίνονται κατά μέσο όρο παραπάνω από εφτά κάρτες ανά παιχνίδι.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

<