ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο πρώτος γύρος... σε αριθμούς

258 τέρματα μέχρι στιγμής

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου η ΚΟΠ παρουσιάζει διάφορα στατιστικά στοιχεία από αυτές τις 13 αγωνιστικές.

Με τρεις ομάδες να έχουν τους ίδιους βαθμούς και να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Cyta. Άρης, ΑΠΟΕΛ και Πάφος F.C. έχουν από 29 βαθμούς και η συνέχεια προδιαγράφεται άκρως ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη, όχι μόνο μεταξύ των τριών αυτών ομάδων αλλά και αυτών που ακολουθούν, αφού η Ομόνοια έχει 26 βαθμούς και η Ανόρθωση 25.

Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, άλλες τρεις ομάδες διεκδικούν θέση στην πρώτη εξάδα. Πρόκειται για την ΑΕΚ (20 βαθμοί) τον Απόλλωνα και τη Νέα Σαλαμίνα (έχουν από 19 βαθμούς).

Με εξαίρεση τη Δόξα Κατωκοπιάς που έχει μείνει τελευταία με ένα βαθμό και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να ανακάμψει, μικρές είναι οι βαθμολογικές διαφορές και μεταξύ των υπολοίπων ομάδων.

Στατιστικά στοιχεία 1ου γύρου:

-Σε 13 αγωνιστικές (91 αγώνες) σημειώθηκαν 258 τέρματα.

-Ο μέσος όρος των τερμάτων ανά αγωνιστική είναι 19,8 και ανά αγώνα, 2,83.

-Τα περισσότερα τέρματα σε μια αγωνιστική, 31, σημειώθηκαν στη 2η.

-Ο αγώνας με τα περισσότερα τέρματα ήταν το 5-5 στη 2η αγωνιστική μεταξύ της ΑΕΚ και του Εθνικου Άχνας.

-Τα περισσότερα τέρματα 28, τα πέτυχε η Πάφος F.C. και τα λιγότερα, 5, η Δόξα Κατωκοπιάς.

-ΑΠΟΕΛ και Πάφος F.C. διατηρούν την καλύτερη αμυντική γραμμή με 7 τέρματα παθητικό ενώ τα περισσότερα, 35, τα δέχτηκε η Δόξα.

-Ο Ζάιρο της Πάφος F.C. και ο Σολ της ΑΕΚ είναι πρώτοι στον πίνακα των σκόρερ έχοντας πετύχει από 10 τέρματα. Ακολουθεί με 8 ο Μάριος Ηλία του Εθνικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση