ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νεοφυτίδης: «Κρύβονται φάκελοι»

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ

Με χθεσινά ρεπορτάζ μας (δες εδώ και εδώ), σας ενημερώσαμε για δύο αγώνες της Β' Κατηγορίας με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Στο πλαίσιο αυτό, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Μεταξύ άλλων ο Σπύρος Νεοφυτίδης αναφέρθηκε στο θέμα των κόκκινων φακέλων τονίζοντας πως υπάρχει γκρίζο περιβάλλον, ενώ σημείωσε πως πολλές φορές κρύβονται φάκελοι. «Δυστυχώς αυτό που υπάρχει με τους φακέλους είναι γκρίζο περιβάλλον. Δεν υπάρχει διαφάνεια και σωστή ενημέρωση από την Ομοσπονδία. Φάνηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις κρύβονται οι φάκελοι» Την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στην επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού τονίζοντας πως υπάρχει καλή συνεργασία, ενώ έκφρασε την άποψη πως θα ήθελε μεγαλύτερη στήριξη από την Αρχή Στοιχημάτων. «Εμείς έχουμε καλή συνεργασία με την επιτροπή δεοντολογίας. Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερη στήριξη από την Αρχή Στοιχημάτων. Μας λυπεί ιδιαίτερα ότι υπάρχει μια αδιαφορία από την αρχή. Όταν χάνονται οι υποθέσεις χάνεις και την εμπιστοσύνη του κόσμου να έρθει να σου κάνει καταγγελίες. Υπάρχουν οι πληροφορίες από πλευράς των μελών μας. Ένα παιχνίδι για να είναι χειραγωγημένο δεν σημαίνει πρέπει να έρθει κόκκινος φάκελος. Υπάρχουν χειραγωγημένα παιχνίδια που δεν έχει έρθει φάκελος».

Παράλληλα ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ μίλησε για την υπόθεση καταγγελίας μέσω του red button την οποία κι είχε αποκαλύψει ο ΣΠΟΡ FM 95.0 και το 24sports. «Υπάρχει η πληροφόρηση από το αρμόδιο τμήμα για καταγγελία μέσω του red button... Η ενημέρωση πρώτα πηγαίνει στην αστυνομία. Δεν ξέρω αν ο ποδοσφαιριστής θα πάει για κατάθεση. Έχει την ευχέρεια ο παίκτης να καταγγείλει ανώνυμα».

Επιπλέον ο Σπύρος Νοεφυτίδης στάθηκε σ’ ένα πέρα για πέρα σημαντικό θέμα το οποίο αφορά την βιντεοσκόπηση των αγώνων της Β’ κατηγορίας. Παρά το γεγονός πως σε σημερινή της ανακοίνωση η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αναφέρει πως υπάρχει βιντεοσκόπηση όλων των παιχνιδιών, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Μας απογοητεύει η απόφαση της ομοσπονδίας να μην βιντεογραφεί τα παιχνίδια. Άλλο να γνωρίζει ένας παίκτης ότι το παιχνίδι θα βιντεογραφηθεί και άλλο να μην υπάρχει αυτή η υποχρέωση της βιντεογράφησης και να κάνει ότι θέλεις στο γήπεδο. Και σε παιχνίδι προηγούμενο που ζητούσε το βίντεο η UEFA, ο ΓΔ της ΚΟΠ ζήτησε το βίντεο από την ομάδα με σημειώνοντας πως το ήθελε για την επιτροπή διαιτησίας. Δεν μπορούμε να δουλεύουμε ερασιτεχνικά. Να βιντεογραφούν οι ομάδες με δικά τους έξοδα τα παιχνίδια. Ο κ. Κούμας δεσμεύτηκε στον Νίκο Αναστασιάδη για τη βιντεογράφηση. Μας ενοχλεί αφάνταστα ο κ. Κούμας να εξαγγέλλει την προεκλογική του και να λέει ότι είναι σωστοί. Δεν ξέρουμε τι νόμιμο έγινε από τον κ. Κούμα μέσα σε αυτόν τον χρόνο».

*Περισσότερα στο ηχητικό

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση