ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μετακίνηση οπαδών: Ες αύριον τα σπουδαία

Ανοιχτό παραμένει το ερώτημα για την μετακίνηση οπαδών στα ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής

Στην εξαγγελία εννέα μέτρων σε σχέση με τη βία μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους προχώρησε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου (δες εδώ). Παράλληλα αναμένεται πως στις επόμενες μέρες θα υπάρξει συζήτηση τόσο με τις Ομοσπονδίες όσο και με τα σωματεία προκειμένου να υπάρξει αλλαγή στη νομοθεσία.

Την ίδια ώρα ωστόσο ανοιχτό παραμένει το ερώτημα για την μετακίνηση οπαδών στα ντέρμπι που ακολουθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα. Όπως σημείωσε η Υπουργός το θέμα αυτό θα ξεκαθαρίσει αύριο όταν και θα υπάρξει η ανάλογη πληροφόρηση σε σχέση με τους αγώνες.

Θυμίζουμε πάντως πως πέραν απ’ τα παιχνίδια που ακολουθούν για τα οποία η απόφαση περί μετακίνησης ή όχι οπαδών θα ληφθεί αύριο, ένα εκ μέτρων που εξήγγειλε αφορούσε και την τροποποίηση της νομοθεσίας ούτως ώστε «η σύσταση της Αστυνομίας προς την οικία Ομοσπονδία για απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων, να καθίσταται δεσμευτική. Σε περίπτωση πρόκλησης νέων επεισοδίων, η Αστυνομία θα μπορεί να συστήνει τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, με έσχατο μέτρο την απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων».

Πάντως για εφαρμογή του σχετικού θα πρέπει να υπάρξει πρόταση για τον τροποποιημένη νομοθεσία, κατάθεση της στο Υπουργικό και από εκεί στις αντίστοιχες επιτροπές της Βουλής ώστε να υπάρξει ανάλογη συζήτηση και επεξεργασία. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία η Βουλή θα κληθεί να εγκρίνει τις τροποποιήσεις.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση