ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λοϊζίδης: «Μόνο το VAR δεν μας έδωσαν...» (ηχητικό)

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο πρόεδρος του κλάδου αστυνομικού σώματος «Ισότητα»

Με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν κατά της βίας, ο πρόεδρος του κλάδου αστυνομικού σώματος «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Pressing», με τους Ανδρέα Βιολάρη και Λοΐζο Νικολάου.

Μερικές από τις κυριότερες του τοποθετήσεις:

«Να ξεκαθαρίσω κάτι, ο αρχηγός Αστυνομίας έχει εξουσίες για οποιοδήποτε γεγονός. Όσον αφορά συγκεκριμένα στο νόμο στη βία στα γήπεδα έβαλαν μια παράγραφο που λέει πως ο αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της εκάστοτε ομοσπονδίας, δηλαδή του αθλήματος, αποφασίζει για τη μετακίνηση ή την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων. Συνεννόηση δεν σημαίνει αποδοχή αλλά γιατί μπήκε αυτό σαν μέτρο, σας λέω πως δεν ήταν σωστός ο τρόπος που λέχθηκε. Ο αρχηγός Αστυνομίας μπορεί να πει πως δεν θα αστυνομεύσει ένα αγώνα αν οι εισηγήσεις του δεν γίνουν αποδεκτές. Είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια της κυπριακής Δημοκρατίας. Έχουμε παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Θεωρούμε πως ο αρχηγός Αστυνομίας θα παρέμβει στην ΚΟΠ ή στους κανονισμούς. Καμία σχέση.

Αυτό που μας στεναχώρησε είναι το ότι εμείς λέμε εδώ και πολλές μέρες για τη λύση με τη μετακίνηση φιλάθλων και δεν μας άκουσε κανένας. Για παράδειγμα ερχόμαστε και λέμε ποσά χωράει η κερκίδα των φιλοξενουμένων; Ας πούμε 1000 άτομα. Μετά έρχεται η Αστυνομία και λέει πως μπορεί να αστυνομεύσει μόνο το πενήντα τοις εκατό, δηλαδή 500 άτομα... και οι οποίοι θα είναι κάτοχοι εισιτηρίων. Και αυτό γιατί βάσει εμπειρίας αυτοί οι άνθρωποι είναι κατά κανόνα πιο νομοταγείς. Και να λεμέ τα πράγματα με το όνομα τους οι συνδέσμοι παίρνουν εισιτήριά δωρεάν από τις ομάδες τους. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας».

Για τους συνδέσμους φιλάθλων: «Για τον σύνδεσμο φιλάθλων υπάρχει ξεχωριστός νόμος που προνοεί την ύπαρξη συγκεκριμένου καταστατικού. Αν έλεγε χθες η Υπουργός Δικαιοσύνης πως σε τρεις μέρες θέλει απ’ όλους τους συνδέσμους φιλάθλων να δώσουν τα μητρώο των μελών τους και τι πόστο έχει ο καθένας. Έχει κανέναν που είναι υπεράνω του νόμου; Το σύνταγμα λέει κανένας».

Περεταίρω σχολιασμός για τα νέα μέτρα: «Όταν φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι θα πάρουμε αντιοχλαγωγικούς σημαίνει πως όλοι οι άλλοι απέτυχαν και φτάνουμε στο τελευταίο σημείο για να επιβάλουμε την τάξη. Με τα μέτρα που ανακοίνωσαν χθες το μόνο πράγμα που δεν μας έδωσαν σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα είναι το VAR. To λέω ειρωνικά γιατί ανακοίνωσαν κάποια μέτρα που ούτε καν ημίμετρα δεν είναι. Κάποια είναι μη ρεαλιστικά, κάποια μη άμεσα και κάποια μη εφαρμόσιμα».

«Κάναμε ένα βεγγαλικό με τα μέτρα χθες. Για παράδειγμα δεν είναι ρεαλιστικό το μετρό με τα νάρκοτεστ. Θέλει δέκα λεπτά να δείξει το δείγμα ενός νάρκοτεστ και ρωτώ… θα έχουμε και χώρο αναμονής μέχρι να δείξει το δείγμα;».

«Σχετικά με την είδηση αντιοχλαγωγικής μόνιμης μονάδας, μπορούν να μας δώσουν αύριο εκατό αστυνομικούς για να τους βάλουμε μονίμους. Μπορούν να μας δώσουν εξοπλισμό; Δεν είναι άμεσο μέτρο. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά σε μια μέρα».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση