ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κουλουμπρής: «Υποχωρήσεις από όλους»

Δηλώσεις του προέδρου του σύνδεσμου προπονητών

Αύριο αναμένεται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην ΚΟΠ τον ΠΑΣΠ και τον Σύνδεσμο Προπονητών όπου όλες οι πλευρές θα θέσουν τις απόψεις τους για όλα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου και πως επηρεάζεται απ’ τον κορωνοϊό. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών της Κύπρου, Άντρος Κουλουμπρής, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για το γεγονός πως όλοι οι επαγγελματίες στο χώρο του ποδοσφαίρου συμμετέχουν στις αποφάσεις: «Αρχικά να πω πως παρά το γεγονός πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε αντίξοες συνθήκες και καταστάσεις, οφείλω να πω πως ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός είναι μέρος της διαδικασίας. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να κάνουν σχεδιασμούς για τη συνέχεια, ώστε να μην βρεθούμε ανέτοιμοι στις λήψεις αποφάσεων. Πρέπει να τρέξουμε συγκεκριμένα θέματα. Σίγουρα πάντως προέχει η υγεία και πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς και να κάνουμε όλα όσα πρέπει».

Για το θέμα των προπονήσεων: «Οι ειδικοί θα μας πουν τι θα κάνουμε. Σίγουρα το να βάλουμε τους αθλητές κάτω από μια νέα τάξη πραγμάτων θα χρειαστεί μια μίνι προετοιμασία τουλάχιστον 3 εβδομάδων ώστε να μπουν σε μια διαδικασία επίπονη με αρκετούς αγώνες».

Για τα συμβόλαια των προπονητών: «Σαν σύνδεσμος έχουμε δει το θέμα σε όλο το επίπεδο και γι’ αυτό στην αυριανή τηλεδιάσκεψη θα καταθέσουμε τις απόψεις μας. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί».

Αν χρειάζεται υποχωρήσεις από όλους: «Είναι φυσιολογική εξέλιξη αυτή και όλοι μας με την ελάχιστη δυνατή απώλεια πρέπει να ορθοποδήσουμε».

Για το αν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής απολύσεις: «Υπάρχει μια ανασφάλεια και μια κατάσταση αμφιβολίας για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα αλλά πιστεύω πως με θετική σκέψη θα μπορέσουμε όλοι».

Για την κατοχύρωση του επαγγέλματος: «Ο προπονητής έχει εξασφαλίσει πολλά πράγματα. Αυτό που θα δούμε μετά είναι ο κατώτατος μισθός και ευελπιστούμε πως μέσα απ’ τα τελευταία γεγονότα θα μας δοθεί η ευκαιρία να τρέξουμε αυτό το κομμάτι».

Για το σενάριο παράτασης της σεζόν και σμίκρυνσης της επόμενης: «Να πούμε πως οι αρμόδιοι φορείς κάνουν τους δικούς τους σχεδιασμούς και προβλέψεις. Η κάθε χώρα όμως θα το δει ξεχωριστά και μέσα απ’ τις αποφάσεις των ειδικών και επιστημόνων θα μας δώσουν μια ένδειξη και κατεύθυνση».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X