ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κάθετα εναντίον στις 14 ομάδες η ΚΟΠ

Λάθος ακόμη και η συζήτηση ενός θέματος που έκλεισε πριν από λίγες εβδομάδες

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

georgioue@sppmedia.com

Το κεφάλαιο των 14 ομάδων φαίνεται πως έχει ανοίξει και πάλι, με τις μικρομεσαίες ομάδες να τονίζουν πως θέλουν άμεσα αλλαγή του καταστατικού. Επί αυτού μίλησε και ο πρόεδρος της Δόξας, Κώστας Χριστοδούλου, στον ΣΠΟΡ FM 95.0 το πρωί (δες εδώ).

Απ’ την άλλη αυτή η πρωτοβουλία των μικρομεσαίων ομάδων βρίσκει κάθετα αντίθετη την ΚΟΠ η οποία θεωρεί πως θα είναι μεγάλο λάθος ακόμη και το να ανοίξει η συζήτηση για τις 14 ομάδες από τη στιγμή που μόλις πριν από λίγες εβδομάδες λήφθηκε απόφαση για 12 ομάδες.

Για να γίνει η οποιαδήποτε συζήτηση πάντως θα πρέπει να περάσει το θέμα αυτό από Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ κάτι που χρειάζεται τη θετική ψήφο των 4/5.

Επιπλέον οι μικρομεσαίες ομάδες θέτουν το ζήτημα για αλλαγή στην ψηφοφορία. Να μπορούν να περάσουν δηλαδή οι 14 ομάδες χωρίς να υπάρχει η απαίτηση για θετική ψήφο από τα 4/5 αλλά με απλή αναλογική πλειοψηφία (50% +1).

Ακόμη όμως και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει τόσο απλά. Σύμφωνα με το καταστατικό θα πρέπει να υπερψηφίσουν την τροποποίηση για απλή αναλογική πλειοψηφία τα 4/5 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ.

Ως εκ τούτου και με αντίθετη της ΚΟΠ στην οποιαδήποτε συζήτηση για 14 ομάδες, για την ώρα φαίνεται πως το θέμα δεν θα προχωρήσει. Απ’ την άλλη οι μικρομεσαίες ομάδες σημειώνουν πως θα φθάσουν στα άκρα ώστε να περάσει το αίτημα τους και φαίνεται πως υπάρχουν αρκετά ακόμη επεισόδια στο όλο θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Εφραίμ Γεωργίου

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

Μας μπέρδεψαν...

Μας μπέρδεψαν...

Τιμούρ και Πουρσαϊτίδης μάλλον διάβασαν την κατάσταση διαφορετικά από την πλειοψηφία
Χρίστος Θεοχάρους
 |  ΑΝΟΡΘΩΣΗ