ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φάκελος Παναγή: Θύμησες... από το 2012 (vid)

Το ποδόσφαιρο μας στις χειρότερες του

24sports team

info@24sports.com.cy

Άνοιξε ο φάκελος που αφορά καταγγελίες για φερόμενους χειραγωγημένους αγώνες του 2012, με κατηγορούμενο τον Μιχάλη Αργυρού, στέλεχος της κυπριακής διαιτησίας, εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής Μάριος Παναγή που κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας, αναφέρθηκε εναντίον του νυν προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα και ισχυρίστηκε ότι διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο για να χειραγωγηθούν δυο αγώνες της ΕΝΠ εκείνη την περίοδο.

Συγκεκριμένα, το Εθνικός Άχνας-ΕΝΠ στις 7 Απριλίου και ΕΝΠ-Άρης στις 22 του ίδιου μήνα. Το παιχνίδι που προκάλεσε την μεγάλη ένταση ήταν το δεύτερο, καθώς οδήγησε την ομάδα της Λεμεσού στην β’ κατηγορία.

Τότε, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Βασίλης Δημητρίου είχε υποπέσει σε σοβαρά λάθη, τα οποία καθόρισαν τα αποτέλεσμα του αγώνα. Απέβαλε λανθασμένα τον Γιώργο Βασιλείου και έδωσε πέναλτι στην ΕΝΠ, η οποία τελικά κέρδισε με 1-0.

Ο Μάριος Παναγή, έκανε αναφορά στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία στις 6 Ιανουαρίου 2015 ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος Μιχάλης Αργυρού, πρότεινε τον ίδιο να διευθύνει τον συγκεκριμένο αγώνα, με στόχο να βοηθήσει την Ένωση.

Μετά την άρνηση του Παναγή, ορίστηκε τελικά ο Βασίλης Δημητρίου, όπου όπως είναι γνωστό υπέπεσε σε σοβαρά λάθη. Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, ήταν η τοποθέτηση του Παναγή, ότι ο Αργυρού είπε στο Ρέικβαρτ (αρχιδιαιτητής της ΚΟΠ) ότι δεν θα μπορούσε να κάνει την δουλειά... να βοηθήσει δηλαδή την ΕΝΠ.

Με αφορμή αυτό το παιχνίδι και την δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, σας θυμίζουμε και τις δηλώσεις που έκανε τότε ο πρόεδρος του Άρη, Κυριάκος Χατζήκυριακος:

 

ΕΝΠ: Τελευταία Ενημέρωση

X