ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εισηγήσεις ΠΑ.Σ.Π. για το νέο πρωτάθλημα

Σκοπός οι περαιτέρω «ανάσες» των ποδοσφαιριστών

Ο ΠΑΣΠ εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι έστειλε επιστολή στην ΚΟΠ, ζητώντας κάποιες αλλαγές για τη διοργάνωση πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών αφού έλαβε υπόψη του τις πολλές αντιδράσεις τόσο των μελών του όσο και αρκετών παραγόντων καθώς και του φίλαθλου κοινού, για τον αγωνιστικό προγραμματισμό του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, απέστειλε επιστολή στην ΚΟΠ την περασμένη Παρασκευή και ζητάει κάποιες αλλαγές–προσαρμογές για πιο σωστό αγωνιστικό προγραμματισμό.

Σκοπός, ανάμεσα σε άλλα, είναι να παίρνουν οι ποδοσφαιριστές τις απαραίτητες ανάσες λόγω του πολύ βαρυφορτωμένου προγράμματος και των συχνών αγώνων με εμβόλιμες αγωνιστικές. Στην επιστολή του ο ΠΑ.Σ.Π, έθεσε προς την ΚΟΠ τα ακόλουθα προβλήματα:

Πολλές ενδιάμεσες αγωνιστικές ιδιαίτερα στο τελευταίο στάδιο του πρωταθλήματος όπου οι ποδοσφαιριστές είναι ήδη πολύ βεβαρημένοι από τους αγώνες και πιο ευάλωτοι σε τραυματισμούς.

Μόλις ένας ή δύο επίσημοι αγώνες πριν τις επίσημες υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας τον Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα οι διεθνείς ποδοσφαιριστές να παρουσιάζονται ανέτοιμοι.

Πολύ μικρή η διακοπή των Χριστουγέννων με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ποδοσφαιριστές να έχουν την ελάχιστη επαναφορά και ξεκούραση και να μην μπορούν να συντηρηθούν τα γήπεδα όπως πρέπει με επανασπορά.

Μη προκαθορισμένες σταθερές ημερομηνίες κυπέλλου με αποτέλεσμα πολλές ομάδες να διαμαρτύρονται για τον καθορισμό των αγώνων τους.

Στην επιστολή του ο ΠΑ.Σ.Π. επισημαίνει ακόμη ότι λόγω του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 17 ετών που θα φιλοξενήσει η Κύπρος τον ερχόμενο Μάιο, τα πρωταθλήματα θα τελειώσουν στις 12 Μαΐου αντί στο τέλος Μαΐου όπως γινόταν μέχρι τώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν τις μέρες ξεκούρασης που πρέπει να έχουν και θα μπορούν να επανέλθουν κανονικά στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά για την προετοιμασία τους, τουλάχιστον δύο εβδομάδες πιο νωρίς (αυτοί που δεν παίζουν Ευρώπη).

Συνεπώς, ο ΠΑ.Σ.Π. εισηγείται στην επιστολή του, το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει πιο νωρίς από τις 20 Αυγούστου. Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Π. είναι της άποψης ότι η αλλαγή αυτή, εφόσον συνδυαστεί και με μια ενδιάμεση αγωνιστική πριν τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, θα μπορεί να δώσει τουλάχιστον τέσσερις με πέντε επιπλέον αγωνιστικές μέσα στην αγωνιστική περίοδο για καλύτερο προγραμματισμό. Συγκεκριμένα, οι εισηγήσεις του ΠΑ.Σ.Π. είναι οι ακόλουθες:

Η έναρξη του πρωταθλήματος να καθοριστεί είτε στις 3-4 Αυγούστου, είτε στις 10-11 Αυγούστου.
Στις 21-22 Αυγούστου να υπάρχει επιπλέον αγωνιστική ούτως ώστε μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου να έχουν διεξαχθεί τουλάχιστον έξι με εφτά αγωνιστικές.

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων να δοθεί επιπλέον μία εβδομάδα για ξεκούραση των ποδοσφαιριστών αλλά και επανασπορά των γηπέδων. Τελευταίος αγώνας να είναι στις 22 Δεκεμβρίου και η επανέναρξη να είναι στις 8-9 Ιανουαρίου.

Οι αγώνες κυπέλλου να είναι μονοί και να ξεκινούν πιο νωρίς, ενώ οι ημιτελικοί αγώνες να είναι μονοί αγώνες σε ουδέτερη έδρα.

Ως ΠΑ.Σ.Π. θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν μερικά μέτρα για την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών αλλά ταυτόχρονα και για την αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων που έχουν αρκετά προβλήματα τη χειμερινή περίοδο. Ο ΠΑ.Σ.Π. είναι έτοιμος να συζητήσει τις πιο πάνω προτάσεις με τους ιθύνοντες της ΚΟΠ με γνώμονα την εν γένει βελτίωση των συνθηκών του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

Τελειώστε τo με ξένους!!!

Τελειώστε τo με ξένους!!!

Οι εναπομείνασες αγωνιστικές σε πρωτάθλημα και κύπελλο δεν δίνουν επιλογές πέρα από την κάθοδο των ξένων στο γήπεδο και ...
Χρήστος Ζαβός
 |  Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ