ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Εφάμεν την»

Η πρώτη αντίδραση στα νέα μέτρα της Λεμεσού τα λέει όλα

Είναι κουραστικό, και το καταλαβαίνεις κάθε φορά που ανοίγεις το θέμα, να μιλάς στον κόσμο για τα μέτρα, τον ιό και διάφορα άλλα που έκαναν το 2020 έτος του τρόμου. Όμως όσα ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου και εφαρμόζονται στη Λεμεσό, φέρνουν πολύ έντονο προβληματισμό σε ένα σωρό κόσμο που βλέπει την εργασία του να απειλείται.

Μέσα σε αυτή την περίοδο της πανδημίας, έχουμε πολλές φορές καταγράψει πως το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα θέαμα. Είναι μια βιομηχανία από την οποία επηρεάζονται εκατοντάδες οικογένειες

Συνδέοντας τα όσα γράφουμε με το ποδόσφαιρο, μιλούσαμε χθες (18/10) με έναν από τους ιδιοκτήτες των πολλών pub της πόλης μετά το τέλος του Έβερτον-Λίβερπουλ και δε χρειάστηκε καν να το ανοίξουμε το θέμα. Η φράση «εφάμεν την» ήταν χαρακτηριστική και τόσο πειστική που την κάναμε και τίτλο.

Γιατί; Μα είναι σχετικά απλό. Η εβδομάδα που ξεκινούν οι όμιλοι του Champions και του Europa League, είναι από τις βασικές για έσοδα σε αυτές τις επιχειρήσεις καθώς ο κόσμος τις καθημερινές του Χειμώνα συνήθως βγαίνει με κίνητρο να δει ποδόσφαιρο. Με την πλειονότητα των αγώνων να ξεκινούν στις 22:00 και την υποχρέωση να τα κλείνουν στις 22:30, ο καθένας καταλαβαίνει πως κάθε ελπίδα να μαζέψουν κόσμο πάει περίπατο. Αν μιλούσαμε π.χ. για την εβδομάδα που πέρασε και είχε διακοπή Εθνικών ομάδων, η ζημιά θα ήταν πολύ μικρότερη όμως τώρα είναι σημαντική.

Το μόνο παρήγορο, είναι πως το πιο εμπορικό παιχνίδι της εβδομάδας και ένα από τα πιο εμπορικά της σεζόν, ΠΑΟΚ-Ομόνοια, ξεκινά στις 19:55 άρα προλαβαίνουν να μείνουν ανοιχτοί καθ’ όλη τη διάρκειά του. Το θέμα είναι κατά πόσο ο κόσμος θα επιλέξει να το κάνει με τα όσα ακούμε καθημερινά.

Μέσα σε αυτή την περίοδο της πανδημίας που βιώνουμε, έχουμε πολλές φορές καταγράψει πως το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα θέαμα και να περνά η ώρα μας. Είναι μια βιομηχανία από την οποία επηρεάζονται εκατοντάδες οικογένειες αφού ας μην ξεχνάμε πως οι pub ούτως ή άλλως πληρώνουν αδρά για τα δικαιώματα δημόσιας προβολής των αγώνων. Αυτή την εβδομάδα πλήρωσαν για κάτι που δεν τους επιτρέπεται να είναι ανοιχτοί την ώρα που θα προβάλλεται.

Ελπίδα όλων είναι πως θα πρόκειται όντως για προσωρινά μέτρα με διάρκεια μόλις μιας βδομάδας γιατί σκεφτείτε μόνο το σενάριο να ξεκινά το Ομόνοια-PSV στις 22:00, να είναι κεκλεισμένων και οι pubs να μην μπορούν να το δείξουν…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση