ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
19° Λευκωσία,
28 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

De Ζαβού: «Συλλάβετε τον», «απελάστε τον»… «%$#$^# τον»

Το ρατσιστικό αισθητήριο των «γνωστών-αγνώστων» αποφάσισε και διέταξε

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Το κάνει ο James Hetfield, τραγουδιστής των Metallica, το κάνουν οι μεταλλάδες, το κάνει ο wanna be Σουλτάνος, το κάνει ο Ozzy Osbourne, το κάνουν οι σατανιστές, το κάνουν τα φασιστοειδή μέλη των «γκρίζων λύκων», το έκανα και γω όταν ήμουν μικρός, το έκανε και ένας φίλος που ξεκινήσαμε στην εφηβεία το καταραμένο τσιγάρο, το κάνει και ένας ράπερ που ομολογώ δεν γνωρίζω και μας τον σύστησε ο παίκτης της Καρμιώτισσας, έκανε και ο Σάσσι τη συγκεκριμένη χειρονομία και να με συγχωρέσεις έγινε της πουτάνας.

«Διώξτε τον», «τιμωρήστε τον», απελάστε τον», «κρεμάστε τον», «φτύστε τον», «^#$#^# τον» και ότι σκεφτεί, το μυαλό του καθενός. Αρκεί να του επιβληθεί τιμωρία, να πονέσει, να γουστάρουμε και να νιώσουμε ταυτόχρονα ότι κάναμε το καθήκον μας στην πατρίδα.
Βολικό. Και να τον πονέσουμε και να νιώσουμε ότι εμείς κάναμε το καθήκον μας. Έτσι και αλλιώς, ένα βόλεμα πίσω από τέτοιου είδους συμπεριφορές υπάρχει.

Μοιάζει με μαθηματική πράξη στην Α’ δημοτικού. Πως είναι δηλαδή το 1+1+1=3.Παρόμοια μεθοδολογία. Σάσι… Τυνήσιος, άρα μουσουλμάνος, άρα Ερντογάν, άρα «γκρίζοι λύκοι», άρα εχθρός, άρα «διώξτε τον»...

Δεν εξηγείται αλλιώς πρέπει να είσαι σχετικά άνετος, για να ερευνήσεις, ν’ αποφασίσεις και να διατάξεις στο πι και φι. Από το πληκτρολόγιο, από το καφενείο ή από το κινητό. Και μπάτσος και δικαστής και ήρωας. Όλα μαζί. Και συμφέρει και βολεύει.

Όπως βολική είναι και η πράξη, στην ελαττωματική διαδικασία του μυαλού τους. Τόσο βολική που μοιάζει με μαθηματική πράξη στην Α’ ή Β’ δημοτικού. Πως είναι δηλαδή το 1+1+1+1+2 κάνουν 6.

Παρόμοια μεθοδολογία. Σάσι… Τυνήσιος, άρα μουσουλμάνος, άρα Ερντογάν, άρα «γκρίζοι λύκοι», άρα εχθρός, άρα «διώξτε τον», «τιμωρήστε τον», « απελάστε τον», «κρεμάστε τον», «φτύστε τον», «^#$#^# τον».

Φτου και βγαίνω. Αρπάζω μια διαδικτυακή πέτρα και ξεκινώ το λιθοβολισμό για να τιμωρήσουμε τον παραβάτη, τον εχθρό της πατρίδας. Τον Άραβα, τον «γκρίζο λύκο», τον μουσουλμάνο, το μίασμα της ανθρωπότητας. .

Και όλα αυτά σε μια εποχή, που λίγο πολύ μας έδειξαν τηλεοπτικά (!!) οι «ξένοι», οι «εχθροί» του νησιού, πως πωλείται ο τόπος , με ποιες διαδικασίες και πως ο πατριωτισμός αριστοτεχνικά μετατρέπεται στο καλύτερο μάρκετινγκ για να πουλήσεις, για να κρύψεις και για να ρίξεις στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Και όμως, σε μια εποχή που το νησί μας θεωρείται το πιο διεφθαρμένο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια εποχή που η φτωχοποίηση μεγάλου μέρους της κοινωνίας είναι κοντά όσο ποτέ άλλοτε, σε μια εποχή που ο ιός θέλοντας και μη μας αναγκάζει ν’ αναθεωρήσουμε πολλά δεδομένα τα οποία πλέον δεν είναι… κάποιοι εμμένουν σε μια βολική στάση.

Αυτή δηλαδή που μας έφερε σ’ αυτό ακριβώς το σημείο. Του ψευδο-πατριωτισμού, των ανούσιων δημόσιων συζητήσεων, των κατασκευασμένων εχθρών και κυρίως της αποστασιοποίησης από την ουσία των θεμάτων.

Αν είναι δηλαδή να μιλήσουμε για να σώσουμε την πατρίδα, ας συζητήσουμε για την διαφθορά, για τ’ ατομικά μας δικαιώματα που πλήττονται ως μέλη της κοινωνίας, για την διαχρονική ατιμωρησία αξιωματούχων, για τις συνθήκες στα σχολεία, για την μείωση του εμπορικού τζίρου, για την επεκτατική πολιτική των Τούρκων, για την κομματοκρατία, για τη μη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για το ότι η χώρα μας σύρεται διεθνώς λόγω των «χρυσών διαβατηρίων»... για, για, για χίλια δύο πράγματα.

Και όμως κάποιοι και δυστυχώς είναι πολλοί ξεσπάθωσαν σ’ ένα παιδί που αν μη τι άλλο και καλά κάνει τη δουλειά του και τίμια.

Και δυστυχώς και πάλι, μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που ζούμε ως κοινωνία δεν είναι ο πάτος. Βρισκόμαστε ακόμη σε πτώση μέχρι να φτάσουμε εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρήστος Ζαβός

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

Λύτρωση... made in Brazil!

Λύτρωση... made in Brazil!

Με ασίστ Νατέλ και γκολ Σόουζα το ΑΠΟΕΛ κέρδισε δύσκολα την ΠΑΕΕΚ με 1-0
Κωνσταντίνος Νικολάου
 |  ΑΠΟΕΛ