ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστυνομία: Βρίσκονται υπό διερεύνηση 23 φάκελοι (ηχητικό)

Το διάταγμα των Μασιά και Κωνσταντίνου λήγει την Τσικνοπέμπτη

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις πληροφορίες του χθεσινού δημοσιεύματος από την Ισπανία: «Είχαμε πληροφορίες από τις ισπανικές αρχές τον Μάρτη του 2019 όσο αφορά συγκεκριμένο παίκτη. Υπήρχαν μαρτυρίες εναντίον του οι οποίες είχαν εξασφαλιστεί από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στην Ισπανία.

Οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις είναι παράνομες στην ΚΔ. Υπήρξε ένα θέμα με τη διερεύνηση της υπόθεσης. Οι επιχειρήσεις που είχαν διεξάγει οι ισπανικές αρχές ήταν τον 2018. Είχε συλληφθεί και είχε ανακριθεί ο συγκεκριμένος παίκτης. Στο τέλος δεν προέκυψε κάτι και δεν μπορούσε να στηριχτεί η υπόθεση.

Υπήρξε μια συνάντηση στοα αρχηγείο τον Ιούλιο του 2019 με αρμόδιους των ισπανικών αρχών και της Europol. Κλήθηκαν οι συνάδελφοι από την Ισπανία και έδωσαν τις πληροφορίες.

Επίσης ζητήθηκε όπως αποσταλεί απομαγνητοφωνημένη η συνδιάλεξη. Στάλθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και διαβιβάστηκε στη νομική υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2020 και περιμένουμε να δούμε πως μπορούμε ως Αστυνομία να χρησιμοποιήσουμε το υλικό και να προχωρήσουμε νομότυπα. Χρειάζεται να γίνει κάποια μελέτη του φακέλου από την νομική υπηρεσία. Περιμένουνε τη γνωμάτευση για να προχωρήσουμε».

Αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των Ισπανών στο δικαστήριο: «Δεν υπάρχει αναδρομικότητα στο νόμο που ψηφίστηκε. Ότι είχε ληφθεί πριν τη νομοθεσία θεωρείται ότι είναι υλικό που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί»

Αν ενημερώθηκε η ΚΟΠ για το θέσμα: «Δεν ήταν ενήμερη η ΚΟΠ γιατί ήταν στο στάδιο της διερεύνησης. Θέλαμε να έχουμε τη γνωμάτευση από τη νομική υπηρεσία και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε ενημέρωση και λήψη καταθέσεων».

Για την υπόθεση των Κωνσταντίνου-Μασιά: «Οι εξετάσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο. Το διάταγμα εκπνέει την Πέμπτη. Αν χρειαστεί να γίνουν περεταίρω εξετάσεις και έρευνες θα γίνει ανανέωση του διατάγματος».

Για τις πληροφορίες που φτάνουν στην Αστυνομία από τον κόσμο: «Βρίσκονται υπό διερεύνηση 23 φάκελοι. Ο κόσμος ξεκίνησε να στέλνει πληροφορίες από τη γραμμή 1460 και το red button. Οι ανακριτές δουλεύουν αυτό το υλικό για να μπορέσουμε να έχουμε στα χέρια μας μαρτυρίες και να προχωρήσουμε στη διερεύνηση».

Αν θα κληθεί για κατάθεση ο Σταύρος Παπασταύρου: «Με την επιστροφή του στην Κύπρο θα κληθεί για κατάθεση για να δώσει τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του. »

Αν είναι αισιόδοξος για την εξιχνίαση των συγκεκριμένων υποθέσεων: «Αυτές οι υποθέσεις είναι δύσκολες στη διερεύνηση και στην εξιχνίασης τους. Οι πληροφορίες οι οποίες έρχονται έχουν ενισχύσει τη μαρτυρία η οποία υπήρχε. Σε κάποιες άλλες δεν υπήρχε βάση. Οι ανακριτές εργάζονται για να γίνουν εξελιχθούν αυτές οι πληροφορίες σε μαρτυρίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X