ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
23° Λευκωσία,
24 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Άρης: Φιλόδοξος και ισχυρός στη νέα εποχή

Ο πρόεδρος του Σωματείου Λύσανδρος Λυσάνδρου μας μίλησε για τις μεγάλες φιλοδοξίες στην «Ελαφρά Ταξιαρχία»

Γιώργος Παττίχης

Γιώργος Παττίχης

pattichis@sppmedia.com

Μια νέα εποχή ξεκίνησε εδώ και λίγο καιρό για τον Άρη Λεμεσού. Οι νέοι διαχειριστές του ιστορικού συλλόγου θέλουν να τον κάνουν μία από τις υπολογίσιμες δυνάμεις του κυπριακού ποδοσφαίρου ενώ δίνουν τεράστια σημασία στον πολιτιστικό και γενικότερα στον κοινωνικό ρόλο που θα έχει ο ιδιαίτερα συμπαθής Άρης με την δημιουργία του Aris Foundation.

Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της εταιρείας του Άρη Vladimir Federov, στον χαιρετισμό του στην παρουσίαση των νέων παιχτών της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», υποσχέθηκε ότι θα γίνουν πολλά προκειμένου ο Άρης να γίνει δημοφιλής ομάδα αλλά και να προσελκύσει τους ρωσόφωνους στο γήπεδο. Ο CEO της εταιρείας, Svyatoslav Podorozhnyy τόνισε με την σειρά του ότι ο Άρης θα έχει έντονη παρουσία στην κοινωνική ζωή της Κύπρου με το Aris Foundation.

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν»

Για τις τεράστιες αλλαγές που συντελούνται στον σύλλογο της Λεμεσού για τη νέα εποχή που ξεκίνησε και την έμφαση στην πολιτιστική – κοινωνική δράση, μιλήσαμε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Λύσανδρο Λυσάνδρου:

«Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια αποφασισμένοι να αλλάξουμε επίπεδο τον Άρη. Πήραμε μία ομάδα από το μηδέν, με τρεις παίκτες πριν από 2 χρόνια. Φτιάξαμε ίσως την καλύτερη ομάδα το 2019-20, αλλά λόγω της πανδημίας δεν ανεβήκαμε στην Α’ κατηγορία. Το αποτέλεσμα της δουλειάς μας θα το δείτε το Μάιο. Φτιάξαμε γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα. Το ποδόσφαιρο εκσυγχρονίζεται, το ίδιο και εμείς. Έχουμε πλάνο και φιλοδοξίες και θα δουλέψουμε για να τα καταφέρουμε».

Κύριε Λυσάνδρου πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του Άρη και από πως πήρε το όνομα του.

- Ο Αθλητικός Μουσικός Μορφωτικός Σύλλογος ΑΡΗΣ Λεμεσού ιδρύθηκε το 1930 από μια ομάδα νέων επιστημόνων της Λεμεσού η οποία έχοντας την ευκαιρία να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια της Ελλάδας ήθελαν να μεταφέρουν και να μεταλαμπαδεύσουν τον πολιτισμό και συγκεκριμένα την μουσική, το θέατρο, την ποίηση και τον αθλητισμό στη Λεμεσό.

Μέσα από τη δημιουργία αθλητικών τμημάτων προέκυψε και το ποδόσφαιρο και το όνομα ΑΡΗΣ, αφού οι φίλοι της μίας εκ των δύο ομάδων που συνενώθηκαν για να δημιουργηθεί η ποδοσφαιρική μας ομάδα ήταν φίλοι και υποστηρικτές του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης.

Μέχρι και τη δεκαετία του ’90 ο ΑΡΗΣ είχε αναπτύξει αρκετές πολιτιστικές δραστηριότητες με προεξέχουσα αυτή της χορωδίας του, ως επίσης και του θεατρικού του ομίλου. Δυστυχώς όμως από το ’90 μέχρι και σήμερα πέραν της χορωδίας, εμείς ως σωματείο ασχοληθήκαμε περισσότερο με το ποδόσφαιρο και λιγότερο με τον πολιτισμό με αποτέλεσμα να χαθεί το κομμάτι αυτό.

 

Τι σκοπεύετε να κάνετε για τα πολιτιστικά και τα κοινωνικά θέματα;

- Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη πάρει την απόφαση ότι θα επαναδραστηριοποιηθούμε στον τομέα του πολιτισμού και της προσφοράς προς την κοινωνία της Λεμεσού. Στα πλαίσια της απόφασης αυτής θα προχωρήσουμε άμεσα στη δημιουργία μουσικής σκηνής νέων, θεατρικού ομίλου και θα αναβαθμίσουμε την ακαδημία σκακιού.

Aris Foundation

Παράλληλα, μαζί με τους ιδιοκτήτες της ποδοσφαιρικής εταιρείας προχωρούμε στην ίδρυση ενός κοινωφελούς ιδρύματος στα πλαίσια κοινωφελών ιδρυμάτων μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την προσφορά στο συνάνθρωπό μας. Μεταξύ άλλων το ίδρυμα θα παρέχει στήριξη και βοήθεια σε παιδιά καρκινοπαθών συνανθρώπων μας καθ’ όλη τη διάρκεια που οι γονείς θα χρειαστεί να προβούν σε θεραπείες και όχι μόνον.

Γιατί οι Ρώσοι επενδυτές έχουν επιλέξει τον Άρη για να επενδύσουν;

- Η ιστορία του ΑΡΗ, οι ιδέες που αντιπροσωπεύει, η επιθυμία όλων μας για δημιουργία ενός σύγχρονου και δυνατού οργανισμού ήταν αυτά που έφεραν στην οικογένεια του ΑΡΗ και τον επενδυτή με τον οποίο από την πρώτη στιγμή υπήρξε πραγματικά ένα δέσιμο και έτσι καταλήξαμε στο σήμερα και ευελπιστούμε σε ένα πολύ καλύτερο αύριο.

Τεράστιες οι αλλαγές

Οι αλλαγές που έχουν γίνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, η αναβάθμιση του προπονητικού μας κέντρου με σύγχρονες πλέον εγκαταστάσεις, η αγορά σύγχρονου αθλητικού εξοπλισμού, η πρόσληψη ειδικά καταρτισμένου προσωπικού σε όλους τους τομείς, η αγορά λεωφορείου και οχήματος μεταφοράς αθλητικού υλικού καταδεικνύουν τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό της όλης προσπάθειας.

Που βασίζεται η αισιοδοξία σας για επιστροφή του κόσμου του Άρη;

Στόχος μας είναι ο φίλαθλος κόσμος της Λεμεσού να επιστρέψει ξανά στους αγώνες του ΑΡΗ. Θέλουμε να ξανακτίσουμε αυτή τη σχέση αγάπης/ συμπάθειας μεταξύ της ποδοσφαιρικής μας ομάδας και του αγνού φιλάθλου που θέλει να παρακολουθήσει ωραίο ποδόσφαιρο, χωρίς φανατισμό και έκτροπα. Θέλουμε να ξαναφέρουμε τις οικογένειες στο γήπεδο.

Είμαι βέβαιος ότι φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι φίλοι του ΑΡΗ και όχι μόνο θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους στο γήπεδο. Ευελπιστούμε ότι αυτή η ομάδα με την ποιότητα που διαθέτει θα παρουσιάσει ένα πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα και σίγουρα θα προσελκύσει το φίλαθλο που θέλει να δει και να απολαύσει ένα τέτοιο θέαμα.

Ποιος είναι ο στόχος της ποδοσφαιρικής ομάδας στο νέο πρωτάθλημα;

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η ομάδα με το ταλέντο και την εμπειρία που διαθέτει δεν θα μπει σε κινδύνους και με τη λήξη του πρωταθλήματος θα παραμείνει στην κατηγορία των μεγάλων.

Τώρα αν ευελπιστώ ότι μπορεί και για κάτι καλύτερο, η απάντηση είναι ναι, όμως αυτό θα το δούμε στο τέλος του πρωταθλήματος.

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Γιώργος Παττίχης

ΑΡΗΣ: Τελευταία Ενημέρωση