ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
21° Λευκωσία,
22 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Τσόρνιγκερ rules!

Ήρθε το 3 στα 3 για τον Απόλλωνα και ο Γερμανός μετατρέπει την κατήφεια σε ενθουσιασμό

24sports team

info@24sports.com.cy

Άλλη μια σπουδαία νίκη για τον Απόλλωνα κόντρα στο ΑΠΟΕΛ με 2-1. Η ομάδα του Τσόρνιγκερ βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, όμως έβγαλε αντίδραση και χαρακτήρα με αποτέλεσμα να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να φθάσει σ’ ένα σημαντικό τρίποντο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πέραν απ’ τα πρώτα λεπτά ο Απόλλωνας έδειξε να εφαρμόζει το πλάνο του Γερμανού προπονητή. Με το που χανόταν η μπάλα η πίεση ξεκινούσε από πολύ ψηλά. Έκλειναν τις πάσες και τους χώρους με αποτέλεσμα το ΑΠΟΕΛ που μόνο με ομάδα δεν μοιάζει αυτή τη στιγμή να κάνει το εύκολο λάθος και να ανανεώνει προσπάθειες ο Απόλλωνας.

Ηγέτης που αλλάζει το επίπεδο όλων

Αμυντικά δε, η ομάδα του Τσόρνιγκερ παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένη. Ο Ρομπέρζ είναι η σταθερή αξία που καθοδηγεί τους πάντες στα μετόπισθεν και όταν είναι καλά όποιος παίκτης βρίσκεται δίπλα του παρουσιάζεται βελτιωμένος. Τέτοιο ήταν το σημερινό παράδειγμα με τον Κατελάρη, ο οποίος σήμερα είχε μια πολύ καλή εμφάνιση δίνοντας λύσεις όποτε χρειαζόταν. Θετική η παρουσία του Χαμάς που έδειξε πως έχει το πείσμα και δεν αφήνει καμιά μπαλιά χωρίς να το παλέψει (κάπως έτσι ήρθε το πέναλτι), ενώ γενικότερα η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητική.

Πίεση και τελικές με... πολυφωνία 

Επιθετικά δε, υπήρχε πολυφωνία όπως ακριβώς υποσχέθηκε ο Τσόρνιγερκ στις πρώτες τους δηλώσεις ως τεχνικός του Απόλλωνα. Πότε ο Ζράντι απ' τον κεντρικό άξονα, πότε ο Γιάνγκα που παρά το ύψος του έχει εκκρηκτικότητα και καλή τεχνική, πότε το πείσμα του Χαμάς, ο Απόλλωνας είχε αρκετές τελικές και πολλές ακόμη προϋποθέσεις. Θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα; Ασφαλώς, και δεν υπολογίζουμε μόνο το χαμένο πέναλτι. Χρειάζεται δουλειά στην τελική πάσα, όμως το 3 στα 3 δείχνει πως γίνεται σωστή δουλειά.

Νοοτροπία... πρωταθλητή

Γενικότερα ο τεχνικός του Απόλλωνα αξιοποίησε σωστά το υλικό του παρά τις σημαντικές απουσίες, και παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα του παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι το γεγονός πως η ομάδα είχε την νοοτροπία που έπρεπε. Όταν μπαίνεις στον αγώνα και στραβώνει απ’ το 2’ της αναμέτρησης, θέλεις και ποιότητα αλλά και νοοτροπία πρωταθλητή για να το ανατρέψεις, κάτι που σημείωσε εξάλλου ο Τσόρνιγκερ τονίζοντας πως γίνεται ακόμη πιο σημαντικό αυτό όταν απέναντι σου βρίσκεται η ομάδα με ίσως τις καλύτερες μονάδες του πρωταθλήματος.

Πλέον με το 3 στα 3 ο Απόλλωνας συνεχίζει να φιγουράρει στην κορυφή και η όρεξη ανοίγει για τα καλά. Αν συνεχίσει να βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι τότε όλη η κατήφεια και η μουρμούρα του καλοκαιριού θα μετατραπεί σε ενθουσιασμό και μεγάλες επιτυχίες που πριν από 1.5 μήνα φάνταζαν ως όνειρο θερινής νυκτός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση