ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Λάθος του VAR στο γκολ της Ανόρθωσης, σωστό το γκολ του Απόλλωνα»

Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων

Ο Απόλλωνας και η Ανόρθωση έμειναν στο 1-1 και μετά το τέλος του αγώνα εκφράστηκαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία. Στο πλαίσιο αυτό και στην εκπομπή του ΡΙΚ «Γκολ και Θέαμα» ο Χρίστος Σκαπούλλης ανέλυσε τις διαιτητικές αποφάσεις.

Αναλυτικά:

Για το γκολ του Απόλλωνα που δεν μέτρησε για οφσάιντ: «Ο διαιτητής ήταν σε εξαιρετική θέση, περίμενε και σήκωσε τη σημαία όταν μπήκε το γκολ, όπως είναι οι οδηγίες».

Για το γκολ της Ανόρθωσης που δεν μέτρησε: «Ο αμυντικός κάνει καθαρότατη προσπάθεια να παίξει την μπάλα και την παίζει. Η μπάλα πάει προς τον συμπαίκτη του και μπήκε το γκολ. Την ίδια στιγμή που προσπαθούσε να παίξει την μπάλα ο αμυντικός, το έκανε και ο επιθετικός. Βρήκε την μπάλα ο αμυντικός και την ώρα που κατέβαζε το πόδι του πάτησε τον επιθετικό. Από τη στιγμή που έπαιξε καθαρά την μπάλα και δεν έκανε επιπρόσθετη κίνηση του ποδιού, όπως εδώ, που κατέβασε το πόδι στο έδαφος, η δική μου άποψη είναι ότι λανθασμένα επενέβη το VAR. Ανάγκασε τον διαιτητή να το δει και ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ. Εύκολα μπορούσε να αποφευχθεί η επίτευξη του τέρματος».

Για το γκολ του Απόλλωνα στις καθυστερήσεις: «Ο διαιτητής έπρεπε να περιμένει ότι όλοι οι παίκτες θα μαζεύονταν στην περιοχή. Βλέποντας την κατάσταση έπρεπε να ενεργήσει προληπτικά και να τους πει ότι δεν θα ανεχόταν τραβήγματα και σπρωξίματα. Άφησε να χτυπηθεί το κόρνερ και μπήκε τέρμα. Σε τρεις τόπους υπάρχουν τραβήγματα. Υπάρχει ένας παίκτης που τραβά τον άλλο παρατεταμένα, όμως αυτό δεν δίνει το δικαίωμα στον διαιτητή να σφυρίξει παράβαση, γιατί δεν ήξερε ποιος έκανε πρώτος την παράβαση. Σωστά ενήργησε ο διαιτητής, δεν μπορούσε να αδικήσει κάποια από τις δύο ομάδες. Για το χέρι είναι υποψία. Το πλάνο δεν είναι διαφωτιστικό, δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν χέρι, δεν φαίνεται και δεν μπορούμε να πάρουμε θέση».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση