ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σαββίδης: «Η υπόθεση Λαρένα δεν είναι στο δικό μας συρτάρι»

Αναφέρθηκε στο πόρισμα για το Ανόρθωση-Απόλλων και σε πολλά άλλα

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Pressing» μίλησε το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού Χάρης Σαββίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Η αρχική τοποθέτηση του: «Υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις οι οποίες είναι υπό διερεύνηση. Στην Κύπρο ζούμε, γνωρίζαμε τα προβλήματα. Όλοι παραδέχονται ότι η διαφθορά στο ποδόσφαιρο είναι διαχρονική. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ο σωστός μηχανισμός. Για αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος της επιτροπής».

Για τις πληροφορίες του ΣΠΟΡ FM 95,0 περί καθόδου φακέλου (δες ΕΔΩ): «Προσωπικά δεν έχω οποιαδήποτε πληροφόρηση. Έχουμε ζητήσει ενημέρωση επίσημα».

Για το υλικό που έχει στη διάθεση της η επιτροπή: «Έχει φτάσει υλικό στην κατοχή μας και έχει αρχίζει να αξιοποιείται ένα μέρος του υλικού. Δουλειά της επιτροπής είναι να προβαίνει σε διερεύνηση ποινικών αδικημάτων. Το νομικό καθήκον που έχουμε έχει κι αυτό ένα πάρα πολύ ψηλό βαθμό δυσκολίας».

Αν υπάρχει υλικό και για υποθέσεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας: «Αναμφίβολα, βέβαια».

Για το πόρισμα για το Ανόρθωση-Απόλλων: «Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του πορίσματος, είχε σταλεί εδώ και μια περίπου βδομάδα. Όπως γνωρίζετε ήταν ομόφωνη απόφαση ότι δεν στοιχειοθετείται αδίκημα και δεν δικαιολογείται περεταίρω έρευνα. Το ζήτημα της πάταξης της διαφθοράς απαιτεί έρευνες. Οι έρευνες γίνεται ακριβώς κατά πόσο υπάρχει ή δεν υπάρχει κάποιο μεμπτό. Η έρευνα διεξήχθη και εντός και εκτός Κύπρου από άνευ προηγούμενου αριθμό οργανισμών και προσώπων. Σε καμία περίπτωση δεν είναι σκοπός να ξεκινήσει σε μια έρευνα και να καταλήξει σε πόρισμα αρνητικό για τους εμπλεκόμενους».

Για την υπόθεση των καταγγελιών του Σταύρου Παπασταύρου: «Μέρος του υλικού έχει τύχει ήδη αξιοποίησης και συνεχίζει να αξιοποιείται».

Για τους φιλικούς αγώνες της Καρμιώτισσας το περασμένο καλοκαίρι: «Οι συγκεκριμένοι αγώνες και όχι μόνο είναι υπό διερεύνηση».

Για την υπόθεση του Καραβίδα: «Ότι έχει να πει η επιτροπή το καταγράφει στο πόρισμα. Έχει φύγει το πόρισμα και πλέον είναι δουλειά της εισαγγελίας».

Για την υπόθεση Λαρένα: «Διορίστηκα τέλη του Φεβρουαρίου αυτής της χρονιάς. Δεν είμαι δυο χρόνια στην επιτροπή, Τώρα γιατί δεν δούλεψε η προηγούμενη επιτροπή δεν είναι δουλειά δική μου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι παράγεται έργο. Η επιτροπή λειτουργεί, γίνονται έρευνες. Η υπόθεση δεν είναι στο δικό μας συρτάρι».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση