ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Φάκελος για στημένο παιχνίδι

Οι της ΚΟΠ δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για την εξέλιξη

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Μπορεί μέχρι πρόσφατα να μην έφτασε στα γραφεία της ΚΟΠ «φάκελος» από την UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σε αγώνα της φετινής σεζόν, ωστόσο, υπήρξαν και πάλι μεγάλες συζητήσεις και έρευνες για (πιθανή) χειραγώγηση συγκεκριμένων παιχνιδιών, επίσημων και φιλικών.

Μόλις χθες η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού ενημέρωση πως έκλεισε και επίσημα η έρευνα για πιθανή χειραγώγηση του ντέρμπι Ανόρθωση - Απόλλωνα, χωρίς να στοιχειοθετηθεί αδίκημα (σ.σ.θυμίζουμε ότι για το εν λόγω παιχνίδι δεν ήρθε έκθεση από την UEFA), ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τα ύποπτα φιλικά προετοιμασίας της Καρμιώτισσας με ΑΕΛ (8-1) και Απόλλωνα (4-0).

Όπως διευκρινίστηκε πρόσφατα από τον κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, η ενημέρωση για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στους εν λόγω φιλικούς αγώνες λήφθηκε μέσα από την ειδική πλατφόρμα στην οποία συμμετέχουν 33 χώρες-μέλη του «γκρουπ της Κοπεγχάγης» και όχι δια της κλασικής οδού και διαδικασίας που εκπονείται από το αρμόδιο παρατηρητήριο της ΟΥΕΦΑ.

Οι πληροφορίες μας έτσι όπως μεταδόθηκαν από τον ΣΠΟΡ FM 95,  αναφέρουν πως για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν έρχεται επίσημο... φιρμάνι από τη Νιόν και αφορά σε παιχνίδι που έλαβε χώρα εντός του μήνα που διανύουμε.

Το Fraud Detection System (σύστημα εντοπισμού στοιχηματικής απάτης) έχει εντοπίσει ύποπτη ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα σε ματς που διεξήχθη εντός του Οκτώβρη, αξιολόγησε τα δεδομένα, έχει συλλέξει όλες τις πληροφορίες και ετοίμασε τη σχετική έκθεση.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ,  αποταθήκαμε στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προκειμένου να μάθουμε κατά πόσο είναι ενήμερη για την εν λόγω εξέλιξη, αναφέροντας μας ότι προς το παρόν δεν έχει αποσταλεί κάποιο στοιχείο στο λογισμικό της ΚΟΠ, εις το οποίο παραλαμβάνονται οι «κόκκινοι φάκελοι». 

Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση που όντως αποσταλεί από την ΟΥΕΦΑ ο φάκελος στην ΚΟΠ, τότε η διαδικασία προνοεί την άμεση ενημέρωση των αστυνομικών αρχών ενώ η έκθεση θα προωθηθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ανδρέας Βιολάρης

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση