ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δεν λέγεται αλλιώς: Κάνει πλάκα ο Βαλμπουενά!

Άποψη μας ότι με τέτοιες εμφανίσεις κάλλιστα θα ήταν βασικός τόσο στη σεζόν του πρωταθλήματος όσο και εκείνη του 2017-2018

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Χίλιες δικαιολογίες θα μπορούσε να βρει ο Ματιέ Βαλμπουενά αν δεν βοήθαγε με την απόδοση του τον Απόλλωνα. Πρωτίστως, αν ήθελε θα έκανε συνεχώς λόγο για τα 39 του χρόνια και πόσο κουρασμένος νιώθει. Ακολούθως θα μπορούσε να σταθεί στην άσχημη κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα του, κυρίως πριν την πρόσληψη του Πάμπλο Ματσίν, ενώ αν το επιθυμούσε θα στεκόταν ακόμη στην έλλειψη κινήτρου με την πρόφαση πως «εγώ ήρθα μόνο για να διεκδικήσω το πρωτάθλημα».

Κι όμως, ο άλλοτε Γάλλος διεθνής είναι υπόδειγμα επαγγελματία. Δίνει κάθε φορά το εκατό τοις εκατό ή και κάτι παραπάνω, αφού είναι στιγμές όπου τρέχει λες και είναι τουλάχιστον δέκα χρόνια νεαρότερος. Γενικότερα ο έμπειρος μεσοεπιθετικός δεν ψάχνει κίνητρο… αλλά αποτελεί κίνητρο!

Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς μόνο και μόνο όταν βλέπει έναν παίκτη που κάποτε έκανε παπάδες σε Μουντιάλ να μένει με το κεφάλι κάτω για αρκετή ώρα μετά τη λήξη ενός αγώνα στο κυπριακό πρωτάθλημα, στο οποίο η ομάδα του δεν βγήκε κερδισμένη. Υπενθυμίζουμε, μιλάμε για κάποιον ο οποίος βάση βιογραφικού «χόρτασε» από ποδοσφαιρικές εμπειρίες… χαρές και λύπες.

Κάθε βδομάδα, μάς υπενθυμίζει ότι κατηφόρισε στο νησί μας για να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, παρουσιάζοντας τον καλύτερό του εαυτό. Και όταν λέμε «τον καλύτερό του εαυτό», εννοούμε ότι διαθέτει και στην Κύπρο παραστάσεις οι οποίες παραπέμπουν σε… απόφοιτο σχολής μαθηματικών, για παράδειγμα… Ο οποίος αποφάσισε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε… γυμνασιόπαιδα. 

Και για αυτούς που θα πουν πως πιθανότατα ξεχωρίζει γιατί η ομάδα του διανύει μια από τις χειρότερες χρονιές στη σύγχρονη ιστορία της... να μας επιτρέψετε να εκφέρουμε την άποψη πως με τέτοιες εμφανίσεις κάλλιστα θα έπαιρνε φανέλα βασικού τόσο στη σεζόν του πρωταθλήματος όσο και εκείνη του 2017-2018, όταν οι επιθετικοί έβγαζαν φωτιές.

Πραγματικά έχουν στερέψει τα λόγια για τον πρώην άσο του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο οποίος δεν σταματά να μας αφήνει με το στόμα ανοικτό. Τελευταία φορά ήταν προφανώς το γκολ που σημείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ κόντρα στην ΑΕΚ, για να φτάσει τα εφτά τέρματα με τους «κυανόλευκους», μετρώντας πλέον μόλις ένα λιγότερο από τον πρώτο σκόρερ, Πέδρο Μάρκες.

Εν ολίγοις, δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερη περιγραφή πέραν του ότι ο Βαλμπουενά κάνει πλάκα στο κυπριακό πρωτάθλημα... και πιθανότατα αν έπαιρνε περισσότερες βοήθειες το προηγούμενο διάστημα τώρα τα δεδομένα θα ήταν πολύ διαφορετικά στον Απόλλωνα.

Η τελευταία «ζωγραφιά» του Γάλλου παικταρά:

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση