ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: The French Connection

Μια συνεργασία οσκαρικού επιπέδου

Δημήτρης Βρουλλίδης

Δημήτρης Βρουλλίδης

Το βίντεο της κοινής τους παρουσίασης όταν είχαν φτάσει μαζί στη Λεμεσό προϊδέαζε για το μεταξύ τους «δέσιμο». Συμπατριώτες και νεοφερμένοι «λεγεωνάριοι» σε μια ξένη χώρα γαρ, δεν ήθελε και πολύ εδώ που τα λέμε για να κολλήσουν εκτός γηπέδου.

Αυτό που έχει ουσιαστική σημασία, ωστόσο, είναι το τι κάνουν εντός του. Γι’ αυτό, άλλωστε, είχε ποντάρει ο Απόλλωνας σε Ντιγκινί και Νταμπό για τη φρέσκια, ανανεωμένη γραμμή κρούσης της ομάδας και, αν και είμαστε ακόμα στα ξεκινήματα, μπορούμε ήδη να μιλάμε για μια συνεργασία... οσκαρικού επιπέδου, όπως την ταινία ο τίτλος της οποίας εύκολα μπαίνει ως επικεφαλίδα για τον τρόπο με τον οποίο βρίσκονται οι δυο τους μες το γήπεδο.

Πέντε τα βραβεία που έδωσε στο κλασικό αυτό κινηματογραφικό έργο η Ακαδημία, πέντε και τα κομμάτια που έριξε ο Απόλλωνας στη Σαμπουρτάλο, με τους δύο Γάλλους να έχουν πάνω στο χορτάρι καλύτερη χημεία ακόμα κι απ’ αυτήν που είχαν μπροστά στην κάμερα του Γουίλιαμ Φρίντκιν οι Τζιν Χάκμαν και Ρόι Σνάιντερ.

Το μήνυμα το είχαν στείλει από την πρεμιέρα με τη Δόξα και δεν χρειάστηκαν παρά τρία λεπτά για να μαγειρέψουν και να σερβίρουν το γκολ που άνοιξε τον δρόμο προς μια άκοπη πρόκριση. Το τρομερό τελείωμα του Νταμπό μαγνητίζει σίγουρα τα βλέμματα, όμως αξίζει να σταθείς και στην υπομονή, ή την ωριμότητα αν θέλεις που έδειξε στη φάση ο Ντιγκινί. Βλέποντας πως ήταν μόνος, χωρίς στηρίγματα στην περιοχή του αντιπάλου, δεν πήγε σε κάτι φαντεζί ή εξεζητημένο. Έμεινε σχεδόν στατικός, περίμενε τους συμπαίκτες του να ανέβουν και μοίρασε την κατάλληλη στιγμή. Το κατά πόσον είχε όντως στο μυαλό του να βρει τον Νταμπό ή αν η μπαλιά του προοριζόταν για τον Γιαννιώτα μικρή σημασία έχει μετά το ασύλληπτο σουτ του τελευταίου.

Από τρεις μεταξύ τους εναλλαγές μιας επαφής λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του αντιπάλου χτίστηκε η ενέργεια που έφερε το δεύτερο τέρμα, ξανά από τον Νταμπό, ενώ στο τρίτο ο Ματέι λειτούργησε ως ενδιάμεσος των δύο Γάλλων και αφού πήρε την μπάλα από τον ένα, έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντιγκινί για ν’ ανοίξει κι αυτός λογαριασμό. Από τα τεμάχια της ομάδας τους μόνο στο υπέροχο «κερασάκι» του Γιαννιώτα δεν είχε άμεση εμπλοκή ένας από τους δύο, αφού έστω και χωρίς να προηγηθεί άμεση ή έμμεση γαλλική συνεργασία, το τέταρτο ήρθε ξανά διά ποδός Νταμπό.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, αποστολή εξετελέσθη και μάλιστα με τρόπο εμφαντικό και πειστικό. Η Σαμπουρτάλο δεν είναι δα και κάνα θηρίο, είναι όμως μια ομάδα με διψήφιο αριθμό επίσημων αγώνων στα πόδια της τη φετινή σεζόν κι ο Απόλλωνας την έκανε φύλλο και φτερό στο δεύτερο μόλις 90λεπτό του εδώ και σχεδόν έξι μήνες.

Ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού του θα γίνει γνωστός την τελευταία μέρα του Αυγούστου, με το ματς του Β’ γύρου να είναι προγραμματισμένο για τις 17 Σεπτεμβρίου. Άρα, για την ώρα το ευρωπαϊκό κουστούμι μπαίνει στο ντουλάπι. Μετά την απώλεια της πρεμιέρας δεν σηκώνει και δεύτερη γκέλα με ομάδα του χεριού του, συνεπώς απαιτείται άμεση προσαρμογή στις συνθήκες που θα βρει την Κυριακή στο «Αμμόχωστος», στο παιχνίδι με τον Ερμή. Πάντως, με τους Γάλλους σε τέτοια κατάσταση, οι πιθανότητες να σπάσει το ρόδι σαφώς και μεγιστοποιούνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

Παλιοί και νέοι άρχισαν να το βρίσκουν

Οι καιροί ου μενετοί

Σε ελεύθερη μετάφραση: Οι ευκαιρίες δεν περιμένουν. Φέτος είναι τέτοια για τον Απόλλωνα
Δημήτρης Χριστοφόρου
 |  ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
X