ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απόλλων: Με Καταλά θα είναι αλλιώς

Η φιλοσοφία του Ισπανού με αυτή του Τσόρνιγκερ διαφέρουν εντελώς

Η εποχή Τσόρνιγκερ ολοκληρώθηκε στον Απόλλωνα με τη διοίκηση Νίκου Κίρζη να εξετάζει πλέον επιλογές για τον επόμενο τεχνικό της ομάδας. Φαβορί για τη θέση αυτή ο Νταβίντ Καταλά όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας (δες εδώ). Ένας τεχνικός που θα φέρει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.

Ο Τσόρνιγκερ υπήρξε θιασώτης του γρήγορου παιχνιδιού, της πίεσης από ψηλά, του τεχνητού οφσάιντ και της ολοκλήρωσης επιθέσεων όσο τα δυνατό πιο γρήγορα απ’ τη στιγμή που η μπάλα πήγαινε στα πόδια των παικτών του.

Απ’ την άλλη η φιλοσοφία του Καταλά εντελώς διαφορετική. Όντας στην ΑΕΚ απ’ την σεζόν 12/13 μέχρι και το 19/20, ο Ισπανός προσαρμόστηκε και εντρύφησε πλήρως στην φιλοσοφία που παρουσιάζει όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα της Λάρνακας. Η κατοχή είναι το κλειδί, με τις μπόλικες πάσες προκειμένου να βρεθεί το κενό στην αντίπαλη άμυνα και τη διαρκή κίνηση.

Η αλλαγή φιλοσοφίας μιας ομάδας που πέρασε ένα χρόνια αγωνιζόμενη με ένα εντελώς διαφορετικό στιλ δεν είναι κάτι απλό, πόσο μάλλον όταν έχει ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Πρακτικά αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα για τον Ισπανό σε περίπτωση που τελικά αποτελέσει τον εκλεκτό της διοίκησης Νίκου Κίρζη. Πως δηλαδή θα μπορέσει να αλλάξει το στιλ και τη φιλοσοφία σε μια ομάδα που επί ένα χρόνο αγωνίζεται με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση