ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απόλλων: Φασούλι το φασούλι…

Παρά το εκτεταμένο rotation, υπήρξε βελτίωση!

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο, σε ισάριθμα παιχνίδια για τον Απόλλωνα, που έως τώρα μετρά το απόλυτο στο νέο πρωτάθλημα. Το να αναφέρουμε ότι η ομάδα της Λεμεσού φτάνει στις νίκες παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, είναι κάτι με το οποίο θα διαφωνήσει κι ο Καταλά, ωστόσο πέραν απ΄ την ουσία, παιχνίδι με παιχνίδι... δείχνει βελτίωση σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού της.

Για παράδειγμα, κόντρα στη Δόξα οι «κυανόλευκοι» ίσως να πραγματοποίησαν την καλύτερη τους εμφάνισης, όσον αφορά τη σταθερότητά που έδειξαν στα μετόπισθεν, αφού ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις όπου κινδύνεψαν. Επίσης, ο Ισπανός προπονητής πιστώνεται ότι η ομάδα του πήρε τους τρεις βαθμούς έχοντας κάνει οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα! Αυτό αποδεικνύει ότι στο Κολόσσι υπάρχει το βάθος για το απαραίτητο rotation, με το θέμα της ομοιογένειάς να επηρεάζει ως ένα βαθμό (φάνηκε στο πρώτο μέρος), αλλά εκ του αποτελέσματος… όχι και τόσο πολύ.

Αν πρέπει να επιλέξουμε τον κορυφαίο του αγώνα, αυτός πιθανότατα θα είναι ο Ρομπέρζ που όχι μόνο έβγαλε τη δουλειά στην άμυνα με άριστα (ως συνήθως), αλλά κατάφερε να πετύχει κι ότι δεν έκαναν οι επιθετικοί της ομάδας του, σημειώνοντας το γκολ της νίκης, με υποδειγματική κεφαλιά!

Όπως είπαμε και παραπάνω, ξεχώρισαν όλοι όσοι αποτελούσαν την αμυντική λειτουργία των «κυανολεύκων», ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η είσοδος των Χέντι, Νταμπό (όσο έπαιξε), Ογκεντά και Χαμάς στο δεύτερο ημίχρονο. Οι τέσσερις τους ανέβασαν επιθετικά την ομάδα τους, κάνοντας την πιο απειλητική κι ενώ ο Μαροκινός μπακ κατέγραψε την πρώτη του φετινή ασίστ. 

Αναφορικά με το θέμα της κατοχής, για αυτό δεν χρειάζεται να υποθούν και πολλά, αφού οι παίκτες του Καταλά έλεχαν το ρυθμό σε όλο το παιχνίδι, υπερισχίοντας σε αυτόν τον τομέα. 

Το κοουτσάρισμα του Καταλά

Οκτώ αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στην Ένωση έκανε ο Νταβίντ Καταλά. Πιο αναλύτικά, οι Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Βούκασιν, Αλεσάμι, Χάμπος, Μπα, Ντιγκινί και Πινακάς πήραν τις θέσεις των Δημητρίου, Καμπράλ, Πειμπέρν, Χαμάς, Κολ, Βα, Ογκεντά και Χέντι.

Την τετράδα μπροστά από τον Σέρβο κίπερ, από τα δεξιά στα αριστερά αποτελούσαν οι Φιλιώτης, Ρομπέρζ, Βούκασιν και Αλεσάμι, ενώ στον άξονα βρέθηκαν οι Μπα και Χάμπος.

Πιο προωθημένο ρόλο είχε ο Σαχάρ (ανέβαινε αρκετά κι ο Μπα), αριστερά ήταν ο Πίττας και δεξιά ο Πινακάς, που έκανε ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ντιγκινί.

Για το λόγο ότι στο πρώτο μέρος, ο Απόλλωνας δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος, στο 46’ οι Ογκεντά και Χαμάς αντικατέστησαν τους Πινακά και Μπα, ενώ στο 59’ οι Χέντι και Νταμπό πήραν τις θέσεις των Ντιγκινί και Σαχάρ.

Άτυχος ο Γάλλος φορ, που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του, για να νιώσει εκ νέου ενοχλήσεις και να αντικατασταθεί από τον Γιόστεν, που έκανε ντεμπούτο.

Μετά το 60’… το 4-4-2 είχε πάρει μια πολύ πιο επιθετική μορφή, καθώς μοναδικός καθαρόαιμος χαφ ήταν ο Χάμπος, ενώ μεταξύ άλλων ο Χαμάς αγωνιζόταν ως αριστερό εξτρέμ!

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι το συγκρότημα του Καταλά ήταν καλύτερο σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας, με τους τρεις βαθμούς όμως να είναι ότι καλύτερο μπορούσαν να πάρουν οι περσινοί πρωταθλητές. Άλλωστε… φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση